Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeorgeVag

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  1. Από τότε που μπηκαν οι θερμιδομετρητές δεν ξαναβάλαμε πετρέλαιο! Τα κοινόχρηστα τα αναλαμβάνει ο τελευταίος (ο πιο παράνομος απ' όλους!) κ του τα δίνουμε στο χέρι! Τέλος πάντων.. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Τα νομικά είναι άλλο θέμα τα οποία θα τα βρω κάποια στιγμή μπροστά μου. Βασικά βρήκα αυτό, τα λέει αρκετά καλά! http://romvostech.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html Αν προκείψει κάτι άλλο τα ξαναλέμε..
  2. α) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό ακριβώς που περιγράφεις εννοούσα. Άρα στην περίπτωση τη δική μου δεν γίνεται. Χρειάζονται περισσότεροι συλλέκτες σε συνδυασμό με Α/Θ και ενδοδαπέδια θέρμανση για καλύτερα αποτελέσματα. β) Για να μπεις στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον προϋποθέτει να έχεις αυτόνομη θέρμανση και όχι κεντρική. Άρα φυσιολογικά μπορώ να μπω και να αλλάξω το σύστημα θέρμανσης στο διαμέρισμά μου σύμφωνα με το πρόγραμμα. Καταστατικό στην πολυκατοικία δεν υπάρχει. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει σε όλους τους τομείς: Κάθε ιδιοκτήτης έχει το δικό του σύστημα θέρμανσης (πχ σόμπες pellet, βλέπω μικρές καμινάδες), άλλος τρύπησε πλάκα χωρίς να του ανήκει και έφτιαξε καμινάδα, άλλος μεγάλωσε την μπαλκονόπορτά του 2 φορές, άλλος δεν πλήρωνε πετρέλαιο λέγοντας ότι δεν μένει μέσα κανείς (και γι’ αυτό μπήκαν οι θερμιδομετρητές πάνω στα σώματα)… Γενικά επικρατεί ένα χάος χωρίς όμως να κυνηγήσει κανείς κάτι αφού δεν υπάρχει καταστατικό.. Βασικά θα ήθελα να αποκοπώ από τις σωληνώσεις της πολυκατοικίας, αλλά πως θα το κάνω ιδέα δεν έχω! Θα ρωτήσω κάποιον μηχανικό! Αλλά ακόμη και να μην το καταφέρω δεν γίνεται να χρησιμοποιώ την υπάρχουσες σωληνώσεις αλλά με το δικό μου λέβητα ή σόμπα νερού αγνοώντας το νερό της πολυκατοικίας;
  3. Καλησπέρα σε όλους και Καλή Χρονιά! Ονομάζομαι Γιώργος, είναι το πρώτο μου post αλλά έχω διαβάσει αρκετά άρθρα του forum. Πρόσφατα απέκτησα διαμέρισμα του 1978 μέσω δωρεάς. Σαφώς και είμαι χαρούμενος αλλά και αρκετά αγχωμένος καθώς οι εργασίες για ανακαίνιση που απαιτούνται είναι πολλές. Η πολυκατοικία είχε κεντρική θέρμανση αλλά πρόπερσι μετατράπηκε σε αυτόνομη με θερμιδομετρητές που τοποθετούνται πάνω στα σώματα και βάνες όπου χειροκίνητα ρυθμίζεις την ένταση θερμότητας του κάθε σώματος. Όμως πέρσι αλλά και φέτος πετρέλαιο δεν βάλαμε αφού το κάθε διαμέρισμα έχει τον δικό του τρόπο θέρμανσης (air conditions, σόμπες pellet, τζάκια, ηλεκτρ. θερμάστρες κτλ)...και ούτε βλέπω να ξαναβάζουμε! Σκέφτομαι να μπω στο πρόγραμμα του Εξοικονόμηση κατ’ οίκον και έχω στο μυαλό μου να αλλάξω κουφώματα, σύστημα θέρμανσης, ηλιακό θερμοσίφωνα και εξωτερική θερμομόνωση. Στο διαμέρισμα η πιο συμφέρουσα αγορά κατά την άποψή μου θα ήταν μία σόμπα pellet με δυνατότητα σύνδεσης στους σωλήνες του καλοριφέρ. Επίσης έχω δει ηλιακούς θερμοσίφωνες τριπλής ενέργειας που εκμεταλλεύονται δηλαδή το ζεστό νερό του καλοριφέρ που παράγεται από τον λέβητα για δική σου χρήση. Στην ερώτηση λοιπόν για να μην σας κουράζω: Υπάρχει θερμοσίφωνας ή κάποιο παρόμοιο σύστημα που να κάνει ακριβώς το αντίθετο; Δηλαδή, να ζεσταίνει το νερό στους 70-80 βαθμούς με ηλιακή ενέργεια, να το στέλνει στους σωλήνες του καλοριφέρ και ο λέβητας ουσιαστικά να κρατά την θερμοκρασία σταθερή; Έψαξα στο διαδίκτυο για κάτι τέτοιο αλλά δεν έχω βρει κάτι. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.