Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

a.asimakop

Members
  • Περιεχόμενα

    101
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ATHENS
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.551 profile views

a.asimakop's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με τους μεταλλικούς?
  2. Το παρακάτω σχήμα έχει σχέση με αυτόν τον ηλιακό? https://www.google.gr/search?q=%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9+%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82+%CF%80%CE%B9%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82&rlz=1C1OPRA_enGR591GR592&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_4vD4qsLWAhXpZpoKHeKfCroQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#imgrc=s5Vc5iC4EQTfzM:
  3. Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω, ένας ηλιακός compact με σωλήνες κενού (όχι με χαλκό) ή αλλιώς ηλιακός χωρίς πίεσης, πως λειτουργεί? Στους ηλιακούς υψηλής πίεσης (με σωλήνες χαλκού) το υγρό που υπάρχει μέσα στον χαλκό ζεσταίνεται, ανεβαίνει προς το boiler και ζεσταίνει το νερό. Σε αυτούς με χαμηλή πίεση, πως ζεσταίνεται το boiler?
  4. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Έπεσε προχθές το μάτι μου σε κάποιες ιστοσελίδες σχετικά με τους υφασμάτινους αεραγωγούς που τοποθετούνται για κλιματισμό αλλά και για εξαερισμό. Σε αυτές τις ιστοσελίδες γράφονταν μόνο πλεονεκτήματα των υφασμάτινων αεραγωγών σε σχέση με τους μεταλλικούς... έχει κάποιος κάνει εγκατάσταση υφασμάτινων αεραγωγών ώστε να μας πεί την γνώμη του? Όντως ισχύουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα?
  5. Η μηχανολογία σαν επιστήμη έχει πολύ μεγάλο φάσμα ΑΛΛΑ αφού έχεις την δυνατότητα να πάς Γερμανία θα σου πρότεινα να πας και να μείνεις εκεί... Εγώ και οι περισσότεροι απο τους μηχανολόγους που ξέρω έχουμε γίνει μηχανικοί πωλήσεων... Δεν λέω ότι είναι άσχημα αλλά θα προτιμούσα να έκανα και καμμία μελέτη...
  6. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί δεν έχω ασχοληθεί ξανά με θέρμανση πισίνας. Πόσα kw αντλία θερμότητος θα χρειαστώ για την θέρμανση εσωτερικής πισίνας χωρητικότητας 70 κυβικών μέτρων? Η θερμοκρασία νερού θέλουμε να είναι 18-20 βαθμούς. Η αντλία θερμότητος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την θέρμανση του ενδοδαπέδιου συστήματος της οικίας αλλά και την παραγωγή ζεστού νερού για οικιακή χρήση?
  7. Οπότε δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αν το εσωτερικό μέρος μιας αντλίας θερμότητος τοποθετηθεί σε ένα ''κοινό '' χώρο μιας οικίας. Μόνο εμφανισιακά ίσως να μην είναι ωραίο...Αλλά και για αυτό υπάρχει η λύση της κάλυψης της και να δείχνει σαν ντουλάπα.
  8. Νερού είναι και θα έχω ψύξη και θέρμανση προς FCU.Μάλιστα σε περίπου 4 μέτρα υπάρχει το κολλεκτέρ. Άρα θα πρέπει πίσω απο την εσωτερική μονάδα να έχω εύκολη πρόσβαση στην αποχέτευση...Ακριβώς πίσω απο την εσωτερική μονάδα υπάρχει μπαλκόνι,θα τα ρίχνω εκεί τα συμπηκνώματα. Τι λες? Παρακαλώ μην κάνετε παράθεση του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Επιβαρύνεται το φόρουμ χωρίς λόγο. Ευχαριστώ, hkamp.
  9. Αν την κάνω εντοιχισμένη δεν θα υπάρχει εμφανισιακό πρόβλημα,λειτουργικό θα υπάρχει?
  10. Aν έχω αντλία θερμότητας split,μπορώ να εγκαταστήσω την εσωτερική μονάδα σε κάποιο σημείο του σπιτιού το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά,πχ στο σαλόνι?
  11. Και εγώ συμφωνώ αλλά άντε να πείσεις εκείνους που κοιτάνε μόνο την τιμή...
  12. Καλησπέρα. Ο υπολογισμός για την απαιτούμενη απόδοση ενός FCU σε κάποιο χώρο μια οικίας, γίνεται όπως ακριβώς και στα κλιματιστικά με Freon? Αναφέρομαι σε χονδρικό και πρόχειρο υπολογισμό και όχι σε χρήση προγράμματος στον υπολογιστή (όπως 4Μ).
  13. Για 25 εναλλαγές/ώρα τι κλάση χώρου έχω? Από ότι έχω καταλάβει έχουν κάνει μελέτη κλιματισμού...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.