Μετάβαση στο περιεχόμενο

Axinar

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Axinar

  1. καλημέρα, έχει βγάλει κανείς άδεια σε κτήριο από μουσαμά που είναι αναδιπλούμενο; σαν αυτό στο βίντεο. ενδεικτικά, μια εταιρία που κάνει τέτοια είναι η KOPRON (δεν είναι και πολύ πετυχημένο για όσους ξέρουν τι σημαίνει....)
  2. το χρειαζονται για θερμανση και το κλιματιστικο εχει μονο ψυξη. το πιασατε;
  3. το καπελο ειναι στερεωμενο με αφρο πολυουρεθανης. μετα την διογκωση ειχε φτασει μεχρι την τρυπα...... συνολικο υψος 9m. τα 4 πανω μετρα εχουν μονο αυτες τις ντιζες για στιριξη. η καμιναδα στεκεται κυριως απο φιλοτιμο......... ο ιδιοκτιτης ομως πληρωσε διπλη μονομενη απο τις καλες μαρκες τις αγορας.
  4. Θέλουμε να εγκαταστήσουμε μια αυτόματη μηχανή αποθήκευσης. Έχει διαστάσεις 20μηκος Χ5 πλάτος Χ5 ύψος. Αυτή η διάταξη θα βρίσκετε εκτός κτηρίου. Έχει μόνο μια πόρτα που αφήνεις την μπαλέτα και την βάζει μέσα μόνη της. Δεν έχει πρόσβαση άνθρωπος μέσα, για κανένα λόγο όσο λειτουργεί. Μόνο σε περίπτωση επισκευής. Αυτό δεν θέλουμε να το βάλουμε μέσα σε κτήριο. Μπορεί να «σταθεί» και μόνη της. Θεμέλιο δεν θέλει. Αλλά ένα «σταθερό τσιμέντο» το μηχάνημα είναι «αυτοφερομενο» δλδ στον δικό του σκελετό πιάνεται και το πάνελ πλαγιοκάλυψης για την βροχή. Τι άδεια θα πρέπει να βγάλει αυτό; Ακόμα είναι ιδέα και ψάχνουμε το νομικό της κομμάτι. Αν θέλαμε να κάνουμε ένα κτήριο με τις ίδιες διαστάσεις έχουμε περιθώριο να το κτίσουμε (κάλυψη οικοπέδου κτλ κτλ)
  5. παλιο γκραφιτι στον προαστιακο. δεν ειναι αλλο ετσι τα πραγματα......
  6. από σταθμο προαστιακου στο mall, νομιζω η νερατζιωτισσα ειναι. εκατσε το δαπεδο. και για να μην φενεται στραβα, καναν αυτην την προσθηκη, σε ολες τις συνδεσεις!!!.
  7. θελω να δω τον γκαντεμη που θα παρει 4.000.000 στο τζοκερ, θα τον φορολογισουν για αυτά αλλα θα του τα κουρεψουν μετα!!! ουτε λεφτα για τον φορο δεν θα εχει τελος του χρονου!
  8. ενδιαφεροντα αυτά αλλα δεν απαντανε στην αρχικη ερωτηση. δλδ μπορω ή δεν μπορω να το βγαλω αδεια στην Ελλαδα; αφου δεν το καλυπτει ο ΕΚ-6 δεν κατασκευαζεται κιολλας;
  9. ωραια. αν υποθεσουμε ότι φεραμε ελλαδα αυτόν τον μαστορα, φορτωσαμε και ένα φορτιο τουβλα από την πατριδα του για να εχουν και την υγρασία που θελει κτλ κτλ. πως θα παρει αυτό το πραγμα αδεια? δλδ εδώ μπορει να το περασει καποιος μηχανικος από την πολεοδομια?
  10. τα τοιχία περιμετρικά δεν βλέπω να είναι ιδιαίτερα ενυσχημένα ούτε και έχουν κάποιο κάθετο δεσμο μεταξυ τους. εχω την εντυπωση ότι θα ανοιξουν οι τοιχοι στο πλαι και θα πεσει ο ουρανος στα κεφαλια μας.....
  11. https://www.youtube.com/watch?v=PB8TWMKHHMQ Πως κολλανε προσωρινά τα τούβλα; Τι έχει μέσα η λάσπη και δεν γλιστράνε;
  12. χωρις να τον υποστιριζω τον για..δ..ρο, αλλα στο πανω λεει για τις επικουρικες συνταξεις όχι για τις κυριες. μπορει να είναι για μπατσες, αλλα εδώ άλλο εννωει από αυτό που φενετε με μια πρωτη αναγνωση
  13. αδελφέ Ιάσονα, κάποτε στο χωρίο μου έλεγαν: "όταν έρθει το ΚΚΕ στα πράγματα...." σαν υπόσχεση. μετά από αυτό που έπαθες, έχω χάσει τον ύπνο μου. Λες να πάθω και εγώ καμιά λαχταρά;
  14. καλημέρα, Η φωτογραφία είναι από τα Σκόπια. Σε μια επαρχιακή πόλη (Prilep) από τον σταθμό τον κτελ. Το κτήριο είναι περίπου 350τμ, μεταλλική κατασκευή με πάνελ. Οι εικόνες είναι μέσα από το λεβητοστάσιο τους. Η μοναδική διέξοδος που έχουν τυχόν διαρροές νερού από τον λέβητα, είναι αυτή η τρύπα στο πάτωμα, που επίσης από μέσα περνάνε τα καλώδια της "ΔΕΗ" πριν το ρολόι του κτηρίου, ο αντίστοιχος "ΟΤΕ", και φυσικά το νερό της πυρόσβεσης. Η σωλήνα της πυρόσβεσης είναι 6μετρα ύψος και πάει 4 μέτρα οριζόντια χωρίς ούτε ένα στήριγμα. Και προσέξτε την βρύση που έβαλαν ακριβώς πάνω από το φρεάτιο. Η βρύση αυτή δεν είναι για να πλένουν τα χέρια τους τα μαστορια, αλλά για να γεμίζουν το κλειστό κύκλωμα του λέβητα με νερό. Η διαδικασία είναι απλή: τραβάμε πράσινο λάστιχο στην πλήρωση του λέβητα και κοιτάμε το όργανο να δήξει 2 bar. Όποτε πέσει συμπληρώνουμε (αυτόματος πλήρωσης και μ…κιες….) η τέχνη δεν είχε όριο. δοκιμάστηκε σε πίεση η εγκατάσταση, χωρίς να γίνει εξαέρωση, στα 2 bar, και είχε μόνο ένα ασφαλιστικό πίεσης 1/2 στα 3 Bar. ο υδραυλικός δεν μας άφηνε να ανεβάσουμε την πίεση στο δίκτυο στα 2,5bar! και που να τελειώσουμε? είχε κυκλοφορητή τριφασικό στα 600W και περνούσε όλο το νερό από μια σωλήνα 1" για 36 γραμμές θερμαινόμενου πατώματος. η μεγαλύτερη περίπου 120μετρα (έτσι μας είπε) η καλύτερη από όλες είναι η καμινάδα. ο μηχανικός από τα Σκόπια που έκανε τον υπολογισμό, τους είπε ότι ο λέβητας πελλετ δεν χρειάζεται καμινάδα. βαλανε καμινάδα. καφέ. από σόμπα. Φ120 ενώ ο λέβητας βγάζει 140. έχει και άλλο. δείτε την άσπρη τρύπα πάνω από την πόρτα. βγαλανε την καμινάδα πρόσωπο με τα πάνελ! ούτε καν μόνωση περιμετρικά. το καφέ πάνω στην πολυουρεθανη! Ρωτάμε εμείς: που είναι εγκατεστημένος ο θερμοστάτης χώρου? Απάντηση: γιατί? Σε τι χρειάζεται? Ο λέβητας δεν δουλεύει μόνος του? Όπως καταλαβαίνεται, κάτι περιττές λεπτομερές όπως μια τρύπα εξαερισμού, δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα…. Η πόρτα αλουμινίου, με λάστιχο να σφραγίζει καλά… Και όταν έχεις 1 λογικό μηχανικό από Ελλάδα και απέναντι σου 4 μαστορια από Σκόπια, που τα βρίσκουν όλα αυτά λογικά, και μόνο ο ένας μιλαει σπαστά αγγλικά…. Βαβέλ. Κάποιος που διαβάζει τώρα, κάτι σκέφτηκε για πυροσβεστήρα οροφής…. χαχαχαχαχαχ Ερώτηση προς τους πιο έμπειρους: πως το χειρίζεστε όλο αυτό?
  15. καλημέρα, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ φωτεινότητας και θερμικής ακτινοβολίας; δεν είναι σίγουρα γραμμική ή ευθέως ανάλογη, αλλά λογικά μια σύνδεση θα υπάρχει. Για να γίνει πιο σαφές, έχουμε μια συσκευή που μπορεί να μετρήσει φωτεινότητα πολύ εύκολα με μια φωτοαντισταση, και θέλουμε να έχουμε μια εκτίμηση για την Mean Radiant Temperature. ενα όργανο που την μετραει είναι και ογκώδες και ακριβό . πχ: http://www.ebay.com/itm/General-Tools-WBGT8758-Hand-held-Heat-Stress-Monitor-/201093545850?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed21bff7a
  16. Καλημέρα, Θέλω ένα τρέιλερ για να μεταφέρω πράγματα μέχρι το Μιλάνο και πίσω. Το φορτίο δεν θα είναι πάνω από 500 κιλά. Το αυτοκίνητο έχει όλα τα απαραίτητα για να κάνει την μεταφορά. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να νοικιάσει τρέιλερ νόμιμα? Θα μπορούσα να το πάρω και από ιδιώτη χωρίς να είναι το τρέιλερ στο όνομα μου?
  17. http://news247.gr/eidiseis/paraksena/otan_h_thalassa_anavei_ta_fwta.1390485.html ένα τέτοιο φαινόμενο βρήκαμε και στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης. κοντά στο μέγαρο μουσικής και μέχρι τον ναυτικό όμιλο. όταν τα νερά ήταν ήρεμα φαίνονταν κανονικά και μαύρα (και μυρωδάτα....). όταν έπεφτε κάτι μέσα, από πέτρα έως σάλιο, οι πιστιλιες και οι αναταράξεις στην επιφάνεια γίνονταν πράσσινο φωσφοριζέ. είναι το ίδιο φαινόμενο?
  18. Με αφορμή ένα άλλο θέμα ξεκινάμε αυτό. Τι ζητείτε σε μια δουλειά, (σε περίπτωση που δεν χρειάζεται η δουλειά σφραγίδα μηχανικού) ΠΧ ρωτάτε στον ιδιωτικό τομέα, τι πτυχίο έχει σε κάποια γλώσσα ή τι γλώσσες μιλάμε σε ικανοποιητικό επίπεδο?
  19. Ακριβώς έτσι είναι. Έχουμε και εμείς μια δουλειά για να φάμε και ψάχνουμε για το κάτι παραπάνω.. το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή, και ξέρουν όλοι όσοι μπλέξουν με αυτό τι παίζετε. Δεν υπάρχει καμία αποστροφή σε νέους μηχανικούς. Ακριβώς το αντίθετο. Αλλά μηχανικός δεν γίνετε κάποιος επειδή απλά πείρε ένα χαρτί. Εάν ο απόφοιτος έχει το θεωρητικό υπόβαθρο τότε έχει και μέλλον. Όταν όμως αποφοιτήσει χωρίς το υπόβαθρο τότε τι έχει? Και το τάβλι μας παίξαμε και το ΤΑΜΑΜ το παλιό (στα Σερρας!) μας είχε τακτικούς πελάτες. Αλλά άσχετο με αυτό, το υπόβαθρο αυτό είναι προαπαιτούμενο από τον πτυχιούχο, όταν ψάχνει για δουλειά. Αν τον έφαγε ο φραπές 4 χρόνια μετά τι? Και μιλάμε για ένα ποσοστό πάνω από 70%. Δεν μπορεί όμως αυτό το ποσοστό όσο μεγάλο και να είναι να καθορίζει και τους υπολοίπους…… Συνήθως ο απόφοιτος πιστεύει ότι είναι ικανός για project manager……. Θυμάστε όλοι τι λένε στις σχολές πάνω κάτω την μέρα της αποφοίτησης….
  20. κανένας δεν θέλει να χάνει τις ώρες του με συνεντεύξεις. Έχουν όλοι πιο σοβαρά πράγματα να παίξουν. Και η ανάγκη ενός ανθρώπου για δουλειά δεν είναι σίγουρα ευκαιρία για να παίξει κάποιος κομπλεξικός. Αλλά ούτε και η δουλειά που έστησε κάποιος με κόπο, είναι και ευκαιρία του κάθε πτυχιούχου να μάθει όσα δεν έμαθε στην σχολή του. ναι είμαι ανορθόγραφος. ότι μπορεί διορθώνει ο ορθογραφικός έλεγχος. Αλλά έχει και αυτός τα όρια του….. Η ιδέα αυτή δεν είχε να κάνει με κάποια μεγάλη εταιρία με απεριόριστα κεφάλαια. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί με μετρητά από κανέναν μας, οπότε αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να μην πάει χαμένη. Έχει εδώ μέσα και άτομα της πιάτσας και καθηγητές. Γιατί πρέπει να χαϊδεύουμε αφτιά συνεχώς; Η αλήθεια ποναει πολλές φορές και πρέπει να κρύβετε? Δλδ δεν υπάρχουν ζητήσεις στην αγορά που απλά δεν βρίσκονται ικανοί μηχανικοί να της αναλάβουν; Και αναφέρομαι σε μηχανολόγους και ηλεκτρονικούς κυρίως. Γιατί σε αυτές τις ειδικότητες υπάρχουν 10-15 στην Θεσσαλονίκη που διώχνουν και δουλειές ενώ ο πελάτης είναι διατεθειμένος να πληρώσει καλά; Είναι λάθος τελείως ή απλά δεν θέλετε να λέγετε ότι οι μεγάλο ποσοστό που παίρνει πτυχίο, αντί για γνώσεις έχουν ένα γενικό πασαλημα; Για να το θέσω πιο απλά και να είμαστε και εντος θέματος, αν πολλά μαθήματα περνιούνται με πλάγιο τρόπο, στις εξετάσεις παρακαλάνε καθηγητές με ένα σορό δικαιολογίες για ένα 5, το όλο διάβασμα είναι μόνο τα κύρια κεφάλαια που απλά περνιέται το μάθημα κτλ κτλ τότε ΟΧΙ δεν υπάρχει μέλλον. Αν αρπάζει ο φοιτητής κάθε ευκαιρία, ασχολείται με την ουσία του θέματος, και υπάρχει όρεξη για δουλειά ΥΠΑΡΧΕΙ μέλλον. Ναι είναι δύσκολο, ναι έχει πολλές παγίδες, αλλά μέλλον υπάρχει. Ευκαιρίες υπάρχουν. Μήπως μέσα από τις σχολές που όλοι βγάλαμε δεν γνωρίσαμε φοιτητές που τους ζητούσαν για δουλειά, ακόμα και πριν πάρουν το πτυχίο; Και μιλάμε για κανονική δουλειά, παραγωγική. Και ξέρετε ότι αυτοί δεν ήταν πάντα τα 1-2 λαμπρά μυαλά που ξεχωρίζουν αλλά όσοι έστρωσαν ποπό στην δουλειά, όχι μόνο 2-3 μέρες πριν την εξεταστική.
  21. Να και είναι άσχετο με αυτό το θέμα και πιστεύω ότι θα πρέπει να μεταφερθούν και οι απαντήσεις μας στο άλλο, και αν μπορέσουμε να την κρατήσουμε την κουβέντα στα πλαίσια του κανονισμού μπορούμε να την κάνουμε. Δεν ψάχναμε για δωρεάν εργασία. Ψάχναμε για συνεταίρους. Έχουμε την ιδέα. Δεν έχουμε τα κεφάλαια. Οπότε αντί να πάρεις Χ και να βγάλουμε οι υπόλοιποι όσα μπορούμε, ζητούσαμε κάποιους που να έχουν την θέληση και τα κότσια να επενδύσουν τον χρόνο τους σε μια ιδέα. Ήμασταν 3 μηχανικοί και θέλαμε άλλους 2 μηχανικούς άλλης ειδικότητας. Έναν βγει, βγάζουμε όλοι αρκετά αν δεν βγει δεν βγάζει κανείς τίποτα. Χάνει απλά τον χρόνο του. Για αυτό και τα κέρδη μοιράζονται ΙΣΑ. Για την ιστορία, έχει συμπληρωθεί αυτή η ομάδα και δουλεύει πάνω στην κατασκευή. Πιστεύουμε ότι Φεβρουάριο θα είναι έτοιμο. Και φυσικά όλα τα μέλη έχουν δεσμευτεί με συμφωνητικό, που είχαν απεριόριστο χρόνο και να το σκεφτούν αλλά και να το ελέγξει αν θέλει δικός τους δικηγόρος. Άσχετα αν κάναμε παρέα με κάποιους από αυτούς, θέλουμε και καθαρές δουλειές. Που ακριβώς είναι το κακό? Η ζωή είναι ωραία αλλά δεν είναι εύκολη. Όταν περάσεις τα 5 χρόνια ζωής και μετά ανταμειβόμαστε μόνο για το αποτέλεσμα και όχι για την προσπάθεια. Τέλος του μήνα η εφορία θέλει αποτέλεσμα όχι προσπάθεια. Η εταιρία αμείβετε μόνο αν πουλήσει όχι αν προσπαθήσει. Το ίδιο ακριβώς και το προσωπικό της. Αν έχει αποτέλεσμα σε συγκεκριμένο χρόνο πληρώνεται αλλιώς δεν…. Αν μια δουλειά κοστολογείτε 1000 ευρώ, και την κάνεις σε 1 μήνα παίρνεις 1000/μηνα. Αν επειδή είσαι πρωτάρης κάνεις 5 μήνες τότε θα πάρεις 200/μηνα. Τόσο απλά. Αν θες να πληρωθείς 1000 και κάνεις 5 μήνες, δεν πρόκειται να βρεις δουλειά ποτέ. Πόσο παράλογο είναι αυτό?
  22. Φυσικά και οχι! αλλα σε εναν μηχανικό αποδεκτή απάντηση, ειναι το:"θα το ψαξω εκει και θα σου πω" ενω απαραδεκτη ειναι η καθε κουταμαρα που του περασε απο το μυαλο. επισης αλλο να μην θυματε πως επιλεγει μοντουλ σε ενα γραναζι και αλλο να μπερδευει γραναζια με τροχαλιες. και οι συνθηκες πιεσης μιας συνεντευξης μοιαζουν πολυ με τις συνθηκες σε μια δουλεια. δεν ειναι θεμα σχολης. στοιχεια μηχανων κανουν ολοι. αν απλα περασεις το μαθημα, ισως και με λιγη βοηθεια, σε οποια σχολη και να εισαι το ιδιο ασχετος βγαινεις!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.