Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vamvakidis Kostas

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Vamvakidis Kostas

  1. TMmax = 70

    TMmin = 35

    και δοκιμασε καμπυλη 4

    αν ο "λογος σωματων/απωλειων" ειναι τυπικος τοτε θα πρεπει οριακα να κρυωνεις αλλα ειναι πιο ευκολο να πειραματιστεις ξεκινοντας απο χαμηλα παρα το αναποδο

    Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.Πραγματικά, το max είδα ότι πιάνει 70 βαθμούς, την καμπύλη δεν την ξαναπειράζω ποτέ? δηλαδή είναι η ίδια όλες τις εποχές?

  2. Οσες πληροφοριες και αν εχεις απο την μελετη νομιζω η αντισταθμιση θελει πειραματισμο για να βρεις ακριβως τι θελεις.

    Ξεκινα με 35 βαθμους προσαγωγη στους 15 εξωτερικη και 45 προσαγωγη στους 0. Στην συνεχεια ρυθμισε τις μια-μια για να πετυχεις την εσωτερικη θερμοκρασια που θελεις.

    Αν το συστημα διαθετει και χρονοδιακοπτη για ζωνες με διαφορετικες τιμες στην αντισταθμιση ειναι ακομα πιο ευκολο να πετυχεις την εσωτερικη θερμοκρασια. Παραδειγμα: αλλο 7 βαθμοι εξωτερικη θερμοκρασια στις 2 το μεσημερι σε ενα ηλιολουστο κτιριο και αλλο 7 βαθμοι στις 2 το πρωι.

    Εγω π.χ. 18:00 με 06:00 εχω βαλει μετατοπιση και στις δυο τιμες +2c.

    Ξεκινα με 35 βαθμους προσαγωγη στους 15 εξωτερικη και 45 προσαγωγη στους 0

    πώς θα το κάνω αυτό?

  3. αυτο κατα κυριο λογο εξαρταται απο τη μελετη (απωλειες, μεγεθος σωματων κλπ)

     

    αν εχεις την μελετη δες για τις συνθηκες υπολογισμου (πχ 0 εξω, 20 μεσα) σε τη θερμοκρασια νερου δουλευει ο λεβητας.

    βαλε αυτο το σημειο στο διαγραμμα και διαλεξε καμπυλη.

    αν κρυωνεις βαζεις παραπανω.

    η καμπυλη ειναι all weather αν επιλεχθει σωστα και δεν χρειαζεται να την αλλαξεις (αυτο το ρολο εχει η αντισταθμιση).

    επειδη πιθανον ειτε η μελετη απεχει απο την πραγματικοτητα , ειτε ο θερμοστατης ειναι σε ενα πιο θερμο/ψυχρο σημειο του σπιτιου η απλα τα δυο αισθητηρια μετρανε λαθος (εστω +-2 βαθμους) θα χρειαστει δουλεια (=δοκιμες) σε διαφορες εξωτερικες θερμοκρασιες για να πετυχεις την σωστη καμπυλη.

    THANX , εγώ νόμιζα ότι αλλάζεις καμπύλη ανάλογα με την εποχή,μελέτη δεν έχω ούτε ξέρω σε τι θερμοκρασίες δουλεύει ο λέβητας, θα πειραματιστώ και θα δούμε, η αλήθεια είναι ότι το διάγραμμα είναι λίγο δυσνόητο....
  4. Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σου.Εχω τον immergas victrix με απομακρυσμένο χειριστηριο από το οπίο βλέπω την θερμοκρασία την εξωτερικη κ έχω την δυνατότητα να βάλω από το 1 έως το 9 τις αντίστοιχες καμπύλες.Η απορία μου είναι πότε πρέπει να βάλω ποια καμπύλη, (π.χ από -3 έως 8 βαθμούς την 7, ή την άνοιξη την 4,5,6, τον χειμώνα 7,8,9) .Κάπως έτσι δηλαδή για να ξέρω να έχω την σωστή καμπύλη ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία ή εποχή)

  5. Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, σε ποιό νούμερο πρέπει να έχω από το 1 έως το 9 την λειτουργία της αντιστάθμισης καθώς δεν μπόρεσα να καταλάβω το σχετικό διάγραμμα.Παρακάτω είναι ο σύνδεσμος του διαγράμματος.http://eng.immergas....rnal_sensor.htm

     

    sonda_esterna_grafico.jpg

     

    Ευχαριστώ

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.