Μετάβαση στο περιεχόμενο

topografaki86

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από topografaki86

  1. On ‎16‎/‎1‎/‎2019 at 7:50 ΜΜ, boss84 said:

    Ανοιγω και παλι το (πονεμενο) αυτο θεμα, για εμας. Σημερα, μετα απο αίτηση που ειχα κανει στο ΙΚΑ Αλεξανδρουπολης απο τον Αυγουστο του 2016 (!!!!!) φιλοτιμιηθηκαν να μου απαντησουν εγγρραφως και να μου ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ το αιτημα επιστροφης που ειχα ζητησει με την αιτηση μου. 
    Με το σκεπτικο οτι: "συμφωνα με την δημοσια προσκληση (παρ. 10.1) ο ΟΑΕΔ καλυπτει τις ασφαλιστικες εισφορες εργοδοτη και εργαζομενου"

     

    Ειναι απλα τραγικοι....Για αυτο το λογο, φιλε, θα μπορουσες να στειλεις το εγγραφο που σου δωσε το ΙΚΑ;

    Σκοπευω να κανω ενσταση κατα της αποφασης, εντος 30 ημερων. 

     

    Επισυνπαντω και καποια χρησιμα αρχεια, που ειχα μαζεψει, αναφορικα με τα εν λογω 5μηνα. 

    oaed-tsmede.pdf

    Απάντηση Υπουργού Εργασίας.pdf

    ΒΙΥ0Λ-ΦΔ4.pdf

    Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ.pdf

    Καλησπέρα!

    Εγώ έκανα αίτηση στο ΙΚΑ Πανόρμου (δούλευα στην Περιφέρεια Αττικής, για αυτό απευθύνθηκα εκεί) για επιστροφή εισφορών διότι ήμουν ασφαλισμένη κι εγώ και στα δύο ταμεία (ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ). Μετά από 2,5 μήνες περίπου μου έστειλαν ένα συστημένο όπου ακυρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν σε υπάλληλο γραφείου και τις αντικαθιστούν με τις εισφορές που αντιστοιχούν σε μηχανικό. Ωστόσο, για το θέμα της επιστροφής δεν είχα καμία ενημέρωση.    

  2. Ωστόσο για να είναι κανείς σίγουρος ότι το ΤΣΜΕΔΕ ενημερώνεται εμπρόθεσμα για την συναλλαγή, θα πρέπει η πληρωμή μέσω web banking να γίνεται τουλάχιστον 2 με 3 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας πληρωμής.

  3. Καλησπέρα σε όλους.

    Σε πρόσφατη επίσκεψή μου σε παράρτημα ΤΣΜΕΔΕ της επαρχίας, συζητώντας με την υπάλληλο γενικότερα για το θέμα των πληρωμών και της διαγραφής, μου ανέφερε τα εξής:

    1) Υπάρχουν ελάχιστοι οι οποίοι πληρώνουν πλέον (ok, το ξέραμε...)

    2 και σημαντικότερο) Υπάρχουν πολλές διαγραφές, ΑΛΛΑ υπάρχουν και περιπτώσεις ασφαλισμένων που επανεγγράφησαν! Επέμεινα οτι παρακολουθώ το θέμα αρκετό καιρό και πως το μελανό σημείο στην όλη ιστορία σχετικά με τη διαγραφή είναι ακριβώς αυτό, το θέμα της επανεγγραφής δηλαδή, γι'αυτό και πολλοί -στους οποίους συμπεριλαμβάνομαι και εγώ- είναι διστακτικοί. Επέμεινε όμως οτι αυτό ίσχυε παλιά, οτι έχει αλλάξει και οτι γνωρίζει προσωπικά περιπτώσεις.

    Ξέρουμε κάτι παρπάνω;

    Αν ισχύει πράγματι, θεωρώ πως μεγάλο ποσοστό ασφαλισμένων, και πρώτος εγώ, θα ξεκινήσουμε διαδικασίες διαγραφής αύριο το πρωί!

    Στις αρχές του 2014 διαγράφτηκα από το ΤΕΕ αναδρομικά από το 2012 όπου είχα απλήρωτες εισφορές, ωστόσο δεδομένου ότι ήμουν τυχερή και βρήκα δουλειά χρειάστηκε να επανεγγραφώ και μετά από δύο μήνες από την αίτησή μου γράφτηκα και πάλι στο ΤΕΕ αναδρομικά από το 2012, αφού το ΤΣΜΕΔΕ δεν είχε προχωρήσει στη διαγραφή μου και οι οφειλές μου στο Ταμείο όλο και αυξάνονταν εν αγνοία μου.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.