Μετάβαση στο περιεχόμενο

Georgia Ch

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Georgia Ch

  1. Καλησπέρα συναδελφοι, Έχω αναλάβει την έκδοση πιστοποιητικου ενεργητικης πυροπροστασιας σε μια καφετερια. Πρόκειται για καφετέρια με υπόγειο και ισόγειο συνολικού εμβαδού περί τα 600τμ. Ο ιδιοκτήτης έχει δύο φυαλές υγραεριου τοποθετημενες σε εξωτερικό χώρο σε ερμαριο το οποίο βρίσκεται όμως στην άλλη άκρη από αυτή της κουζίνας (πάνω από 30 μέτρα απόσταση για να καταλαβετε). Έχει περάσει τις σωληνωσεις από το υπογειο. Του εξήγησα ότι είναι λάθος και προσπαθώ να βρω πως να περασω τις σωληνωσεις. Πίσω από την καφετέρια συνορευει με άλλο οικοδόμημα όπως και αριστερά (χώρος κουζινας), μπροστά είναι εξώστη με τραπεζοκαθισματα... θα μπορούσα να περασω τις σωληνωσεις από την ταρατσα και να κατέβουν στην κουζινα??? Η τοποθεσία δεν αναφέρει απογορευση για ταράτσες για κατηγορία 0. Τις φιάλες θα τις αφήσω ως εχουν..
  2. κι εγω το σκεφτηκα για τις πλακες. το θεμα ειναι οτι δεν εχει χωρο. εδω ειναι χωριο ειναι ολα ασφαλτοστρωμενα... ευτυχως ειχε ενα τυπου παρκακι πιο περα και εκανα τη μετρηση γειωσης με τα πασαλακια. Το οικημα δεν εχει καν αυλη και δεν υπαρχει και ελευθερος περιβαλλον χωρος γτ αλλωστε θα πρεπει να εχουν τουλαχισοτον 3μετρα διαφορα μεταξυ τους οι πλακες. Θα βαλουμε μια πλακα και τρεις ραβδους και βλεπουμε.... θα σας ενημερωσω οταν ξαναμετρησω
  3. παιδια σας ευχαριστώ πολύ! ναι τελικα μιλησα μ τον ιδιοκτητη. Θα βαλουμε και πλακα και τρεις ραβδους. Τι σημαινει πιο φθηνο όταν φτιάχνεις μια εγκατάσταση (και εν προκειμενω ακριβη εγκατασταση) πρεπι να εγγυηθεις την ασφάλεια της. εχεις δωσει τοσα λεφτα για μια ανακαινιση και θα κολλησεις στη διαφορα τιμής πλακας και της ραβδου
  4. παιδιά έχω μια απορία. Σε μια εγκατάσταση με γείωση ΤΤ (παλιά εγκατάσταση) έγινε μέτρηση με τεραστια αντίσταση. Πρότεινα πλάκα γείωσης για αντικατάσταση. Ο ηλεκτρολόγος αντ'αυτού έβαλε ράβδο γειώσεως χαλκό 1,2 μέτρα. Πάω σήμερα μετράω με το mettrel και τα πασαλάκια και μου βγαίνει 45.5Ω. Γενικώς ξέρω ότι με μια απλή ράβδο γείωσης και μάλιστα σε βραχώδες έδαφος η γείωση που περιμένεις είναι κοντά 50 Ω.. Η απάντηση του ηλεκτρολόγου ήταν ΄΄οτι δεν έκανα καλά τη μέτρηση και ότι εκείνος(με ποια μέθοδο δεν ξέρω... ) τη βρήκε 0,22Ω????!!!!! Αν είναι έτσι να μη ξαναβάλουμε θεμελειακές και να βάζουμε μια ράβδο!! Μα είναι δυνατόν??
  5. ευχαριστώ πολύ. Έκανα τις μετρήσεις που μπορούσα. Αύριο μάλλον πάω Δεδδηε. (Το τραγικό της υπόθεσης στη σελίδα εδώ μου βγάζει διαφήμιση Πιστοποιητικά ΔΕΗ 60 ευρώ!!! http://www.electrologos.net/) Αυθημερόν σε όλη την Αθήνα... τι λε ρε παιδί μου ποιος είναι ο σουπερμαν???
  6. μα αυτο είναι το πρόβλημα ότι την άμεση γείωση δεν μπορώ να τη μετρήσω. Θα δω μήπως μπορέσω να συμβιβάσω τα πράγματα με τη ΔΕΔΔΗΕ και να κάνω μέτρηση εκ των υστέρων... Κάτι άλλο, στο μονογραμμικό λέτε να τους δείξω και τις αναμονές για τα υπόλοιπα στοιχεία της εγκατάστασης? ή να δείξω μόνο κάποιες γραμμές φωτισμού? (θα βάλουμε δυο τρεις λαμπτήρες και άλλους τόσους ρευματοδότες αύριο) Και κάτι ακόμα. Εφόσον έχω νέο πίνακα με ασφάλεια 3*35Α να τη δείξω ως έχει ή να δείξω απλά μια γενική ασφάλεια 35Α? (Σας έχω πρήξει με τις ερωτήσεις αλλά με έχει σκάσει αυτή η εγκατάσταση!!!)
  7. ε για να μην παραπλανούμε και τους πόμενους, εννοείται ότι δεν είναι σωστή μέθοδος, αφού πρέπει να δημιουργηθεί πτώση τάσης μεταξύ των ακροδεκτων. Εν πάσει περιπτώσει, θα αναφέρω αδυναμία μέτρησης λόγω έλειψης χώρου για μέτρηση με ηλεκτρόδια και λόγω έλειψης ρεύματος. Ίσως μπορέσω να συννενοηθώ και αμέσως μετά τη σύνδεση να τους πάω μέτρηση και της γείωσης από βρόγχο σφάλματος.
  8. δεν ειπα οτι θα την αποδεχτώ τη μέτρηση... Απλά ήθελα να δω τι θα βγαλει.
  9. @ΝΙΚΟΣΤΡΙ Ευχαριστώ πάρα πολύ! Α δεν τους βλέπω πρόθυμους για τέτοια (σχετικά με το ρολόι).Έχω ήδη πει να βάλουν δύο τρεις πρίζες και κανα δυο λάμπες ( μη γίνουμε και ρεζίλι στο συνεργείο). Βασικά εκτός από το μονοφασικό ρολόι όλα έχουν αλλάξει αρα πάω με προτυπο ελοτ. Επίσης έκανα μια απόπειρα για να μετρήσω τη γείωση (δεν ξέρω αν είναι σωστό ) Είχαν φέρει κάποια σακιά με άμμο και έβαλα σε κάθε σάκο τα πασσαλάκια. Πήρα τη μέτρηση και άκουσον άκουσον 110Ω. Όπως και να χει και λόγω της ηλικίας της εγκατάστασης και δεδομένου ότι έχουμε ΤΤ γείωση από το 55' τους συμβούλεψα να αλλάξουν γείωση με μια λαμαρίνα γείωσης. Όπως και να χει αν δεν ηλεκτροδοτηθεί η εγκατάσταση να βρω το σφάλμα βρόγχου L-PE. Μήπως να τους γράψω στις παρατηρήσεις ότι δεν έγινε η μέτρηση λόγω έλειψης χώρου και να τονίσω την αντικατάσταση της γείωσης?
  10. ναι τα εχω υποψιν μου τα βιντεάκια ευχαριστώ. Εχω διαβάσει και το πρότυπο έχω διαβάσει και άλλα τύπου σεμιναριακά pdf. Πάνω σστο θέμα μου ξέρεις κάποιος μήπως να μουυ δώσει μια απάντηση? Ευχαριστώ
  11. και επανέρχομαι στο θέμα. Μίλησα με τη ΔΕΔΔΗΕ και τελικά θέλουν ξεχωριστά πιστοποιητικά. Μια για επανασύνδεση μονοφασικού και όταν τελειώση ητριφασική εγκατάσταση και έχω κάνει ελέγχους να κάνουμε αίτηση επαύξησης ισχύος. Μου είπε να δείξω μόνο γραμμη μετητή-πίνακα και φωτισμό ώστε να γίνει σε πρώτη φάση η επανασύνδεση. Ωραία εγώ τώρα χωρίς ρεύμα τι ελέγχους κάνω? Επίσης η γείωση είναι ΤΤ ( μάλλον σε κανένα δίκτυο ΕΥΔΑΠ, το κτίριο είναι του 55' και από τότε δεν έχει αλλάξει καν το ρολόι) και δεν μπορώ με τα πασαλάκια να κάνω μέτρηση λόγω έλειψης χώρου. Τι κάνω σε τέτοια περίπτωση? Είναι η πρ΄ώτη μου ΥΔΕ και έχω πελαγώσει από την άλλη θέλω να τα κάνω όλα σωστά και υπεύθυνα.
  12. ευχαριστώ για την απάντηση. Σε τέτοια περίπτωση όμως τι σημείωνω στην ΥΔΕ? Αρχικό Έλεγχο ή Τροποποίηση?
  13. Δεν θα χρειαστει δύο ΥΔΕ? Μία για επανασύνδεση και μια για επαύξηση ισχύος? Φυσικά αυτό είναι το θέμα... Αφου ήταν μονοφασική η παροχή μορώ εγώ να αποτυπώσω την υπάρχουσα ημιτελή κατασκευή με σημείωση ότι επίκειται επαύξηση σε τριφασικό και άρα κατάθεση νέας ΥΔΕ?
  14. Γεια σας, Είμαι νέα μηχανικός και μου ζητήθηκε πρόσφατα να ελέγξω και να υπογράψω για μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση για μια καφετέρια στην οποία κάνουν αλλαγές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση από μονοφασική σε τριφασική παροχή. Το κτίριο χρησιμοποιούνταν από άλλο μισθωτή και τις εργασίες κάνει ο νέος μισθωτής. Τα προβλήματα είναι τα εξής: Το ρεύμα στο κτίριο είχε κοπεί λόγω χρέους. Οι ιδιοκτήτες από αμέλεια και από άγνοια δεν προέβησαν εγκαίρως στην επανασύνδεση του δικτύου πριν τη μίσθωση με αποτέλεσμα να έχουν γίνει αλλαγές στην εγκατάσταση χωρίς να έχει γίνει η προηγούμενη αποτύπωση της εγκατάστασης. Θεωρώ ότι πλέον δεν μπορείς να αιτηθείς για επανασύνδεση μονοφασική παροχής και στη συνέχεια αίτηση εαύξηση ισχύος ενώ ο πίνακας που έχεις είναι για τριφασική παροχή ή κάνω λάθος? Εγώ πρότεινα εργοταξιακή τριφασική παροχή αλλά από ότι είδα θέλει άδεια. Σε τετοια περίπτωση αρκεί μια άδεια μικρής κλίμακας ή πρέπει να βγει οικοδομική άδεια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.