Μετάβαση στο περιεχόμενο

civarch

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by civarch

  1. Ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον, ανεξάρτητα αν ήταν ενθουσιώδεις ή "ξενερωτικές" (το λέω με καλή διάθεση), όλες δεκτές. Φίλε nik, απλά βολιδοσκοπώ την κατάσταση να δω εαν είναι εφικτό. Προσωπικά, τελειώσα μια σχολή που στη δεύτερη απουσία έχανες το εξάμηνο, γι' αυτό και έθεσα το ερώτημα. Αν ίσχυε κάτι αντίστοιχο και στη συγκεκριμένη δεν είχα καμία ελπίδα. Οπωσδήποτε δεν έχω σκοπό να μην πατήσω στη σχολή ποτέ και να πάρω πτυχίο από σημειώσεις των άλλων ή από φροντιστήρια. (Κατανοώ και την άποψή σου σχετικά με τις σημειώσεις. Εγω θα δυσκολευόμουν πάντως να πω σε κάποιον "δεν με έχεις ξαναδεί σε μάθημα αλλά θέλω να μου δίνεις τις σημειώσεις σου"). Θα κλέβω κάποιες ώρες από τη δουλειά μου ώστε να παρακολουθώ ότι μπορώ. Επίσης συμφωνώ απόλυτα και με τις απόψεις σου σχετικά με τα SOS. Ποτέ δεν ήμουν αυτής της νοοτροπίας ακριβώς γιατί θεωρώ ότι αποσπασματική γνώση = μηδέν γνώση. Απ' την άλλη θεωρώ ότι το Πανεπιστήμιο όσο επιμελώς και αν το παρακολουθήσεις, δεν σου μαθαίνει τα πάντα (σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα της παρακολούθησης). Το Πανεπιστήμιο είναι απλά η πύλη της γνώσης. Ο καλύτερος φοιτητής δεν θα γίνει κατ' ανάγκη και ο καλύτερος επαγγελματίας αργότερα. Ο καλύτερος επαγγελματίας θα είναι εκείνος που αγαπά τη δουλειά του και δεν νομίζω κάποιος που αγαπά τη δουλειά του να έχει διαβάσει μόνο τα SOS και μ' αυτά να πορεύεται σε όλη του την επαγγελματική πορεία! Τελικά, για να μην το τραβάω άλλο, γιατί το 'χω κάνει μυθιστόρημα, ούτε το χαρτί θέλω για να το κάνω κορνίζα, ούτε για μερικά επαγγελματικά δικαιώματα παραπάνω (η σχολή που έχω τελειώσει είναι άσχετη), ούτε έχω σκοπό με εύκολους τρόπους και βασιζόμενος στον κόπο των άλλων να πάρω το πτυχίο. Απλά θέλω να κάνω το ονειρό μου, όσο σοβαρό ή αστείο μπορεί να ακούγεται αυτό (σίγουρα γραφικό στις μέρες μας). Έκανα λάθος επιλογή την πρώτη φορά, όταν δεν επέλεξα σχολή με κριτήριο αυτό που επιθυμούσα και τώρα είναι η ευκαιρία μου να το διορθώσω. Και αν μπορούσα να εγκαταλείψω τη δουλειά μου για να παρακολουθώ πλήρως τα μαθήματα, θα το είχα κάνει χθες.
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις και για τις ευχές! Το θέλω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μου δίνει ελπίδες το γεγονός ότι η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική. Έτσι μπορώ να ελπίζω ότι με κάποιες μικρορυθμίσεις στη δουλειά μου, πιθανόν να παρακολουθώ κάποιες φορές (εφόσον καταφέρω να περάσω φυσικά!). Ευχαριστώ και πάλι.
  3. Ενδιαφέρομαι να δώσω κατατακτήριες στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ αλλα εργάζομαι καθημερινά έως τις 2:30 μ.μ.. Υποθέτοντας ότι δίνω εξετάσεις και περνάω στη σχολή, θα μπορέσω κάποια στιγμή (εννοείται με πολύ κόπο) να πάρω πτυχίο ή τα ωράρια των υποχρεωτικών μαθημάτων και εργαστηρίων είναι τέτοια που είναι ανέφικτο να παρακολουθήσεις οποιοδήποτε μάθημα ή να δώσεις εξετάσεις χωρίς παρακολούθηση? Παρεπιπτόντως, περίπτωση να αλλάξω δουλειά ή ωράριο δεν υπάρχει. Φοιτητές και απόφοιτοι Πολιτικοί Μηχανικοί του ΕΜΠ... τα φώτα σας και τη συμβουλή σας παρακαλώ!!! (Όχι τίποτε άλλο αλλά όταν οι εισακτέοι από ΑΕΙ είναι μόνον 3 θέλει πολύ σοβαρό διάβασμα για να μπεις. Σε περίπτωση που κάνω όλο αυτόν τον κόπο και εισαχθώ τελικά, να μην.... μείνω με τη χαρά!) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.