Μετάβαση στο περιεχόμενο

Domniki

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Domniki

  1. Αν η συζυγός σου ειναι μισθωτή μηχανικός και πληρώνει ΤΣΜΕΔΕ, ΚΥΤ και ΙΚΑ (μονο για παροχή σε χρήμα), το ΙΚΑ παρέχει αποζημίωση ΜΟΝΟ για ημέρες ασθένειας, και δεν προσφέρει ιατροφαρμακευτική περιθαλψη, ούτε άλλες παροχές. Είμαι μισθωτή μηχανικός (ποτέ δεν υπήρξα ελευθερη επαγγελματίας) και δεν πήρα κανένα ποσό απο ΤΣΜΕΔΕ, ούτε από το ΚΥΤ. Από το ΙΚΑ πήρα χρηματα για τις ημέρες που έλειπα απο την δουλεια μου (2 μήνες πριν την γέννα και 3 μήνες μετά τον τοκετο).
  2. Μήπως γνωρίζει κανείς τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να δηλώσω το παιδί μου στο ΤΣΜΕΔΕ-ΚΥΤ σαν προστατευόμενο μέλος και τι δικαιολογητικα χρειάζονται για να έχω μειωμένες εισφορές αφού γεννήσω? Προσπαθώ να βρω στο site του ΤΣΜΕΔΕ αυτές τις πληροφορίες, αλλά είναι τόσο τραγικό το site που είναι αδύνατον να βρω κάτι τόσο προφανές! Επίσης ξέρετε αν μπορεί να πάει ο σύζυγος ή η μητέρα μου για να κάνει τις διαδικασίες ή πρέπει να πάω εγώ αυτοπροσώπως? Αν δεν μπορώ να μετακινηθώ τι γίνεται? Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να το δηλώσουμε στο Ληξιαρχείο και να πάρει το παιδί ΑΜΚΑ. Μας μένει η δήλωση στον Δήμο και στο ΤΣΜΕΔΕ (ΚΥΤ) για να πάρει βιβλιάριο υγείας και να μου μειώσουν τις εισφορές (ελπίζω αυτό με τις εισφορές να ισχύει ακόμα, γιατί το επίδομα των 2500 ευρώ το έχασα μετά την υπαγωγή του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ!).
  3. Το έγγραφο που παραθετεις εχει ημερομηνια 5.11.12, αλλά μπήκαμε στον ΕΟΠΥΥ στις 12.11.12. Αν καταφέρεις να πάρεις τα 2500 του επιδοματος, μπορείς να μας ενημερώσεις από ποιο περιφερειακό τμήμα πήρες τα χρήματα?
  4. Είχα πάρει τηλέφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ Πειραιά (ήταν το μόνο παράρτημα που απάντησε) και μου είπαν ξεκάθαρα ότι το επίδομα τοκετού δεν το δίνουν πια. Στο site τους συνεχίζουν να γράφουν ότι το επίδομα δίνεται κανονικά. http://www.tsmede.gr/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/%CE%9A%CE%A5%CE%A4/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/tabid/367/Default.aspx Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να πάω στα κεντρικά να ρωτήσω. Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι ισχύει και τι όχι!
  5. Εξετάσεις και φάρμακα μπορεί να μας γράψουν ηλεκτρονικά όλοι οι γιατροί, είτε είναι συμβεβλημενοι με τον ΕΟΠΥΥ, είτε όχι. Διάβασα όμως το παρακάτω: "Σε νέα ταλαιπωρία οδηγούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί απειλούν με «εμπάργκο», ενώ ήδη τα διαγνωστικά κέντρα ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις εξετάσεις στους ασφαλισμένους από 1ης Φεβρουαρίου. Αιτία των αντιδράσεων είναι το κούρεμα έως και 20% στα παλαιότερα χρέη ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι μόνοι πάροχοι που εξαιρούνται από τη διαδικασία αυτή είναι οι φαρμακοβιομηχανίες και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι πληρώνουν clawback και rebate (δηλαδή, επιστροφή ανάλογη με τον τζίρο τους). Οπως ενδεικτικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, το κούρεμα θα στοιχίσει στον κλάδο 300 εκατομμύρια ευρώ και προειδοποιεί για «ολική αναστολή υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ από το σύνολο των ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών υγείας». Πάντως, οι εργαστηριακοί γιατροί, βιοπαθολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι, πυρηνικοί ιατροί, ακτινολόγοι και ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων αποφάσισαν ότι από 1ης Φεβρουαρίου προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον Οργανισμό."
  6. Καλημέρα σε όλους και όλες Αντιμετωπίζω κ'εγώ το ίδιο πρόβλημα, καθώς θα γεννήσω τέλη Μαρτίου και περίμενα να πάρω το επίδομα των 2500 ευρώ, που όμως καταργήθηκε με την είσοδο του ΚΥΤ στον ΕΟΠΥΥ. Είναι σίγουρο ότι δεν το δικαιούμαι, γιατί πήρα τηλέφωνο στο ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα. Επίσης δεν μου δικαιολόγησαν καμία εξέταση και καμία επίσκεψη σε γιατρό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την δικαιολογία ότι θα πάρω το επίδομα των 2500 ευρώ, που τελικά όμως δεν θα πάρω. Το δικαίωμα για το επίδομα το κατοχυρώνουμε μόλις γεννήσουμε, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το πάρουμε, όσες γεννήσουμε μετά την ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ. Πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε? Αν σκέφτεστε να γίνει κάτι οργανωμένα, θα ήθελα να λάβω κ'εγώ μέρος. Πληρώνω 12 χρόνια ΤΣΜΕΔΕ-ΚΥΤ και τώρα που χρειάζομαι τις παροχές που έχω ήδη πληρώσει, δεν πρόκειται να πάρω τίποτα. Ουσιαστικά είμαστε ανασφάλιστοι!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.