Μετάβαση στο περιεχόμενο

programmer

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εμπορία Δομικών Υλικών-Εξοπλισμού

programmer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατάλαβα, κοτσάνα έκανα, συγνώμη! Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση
  2. Αγνοήστε τις ερωτήσεις 1 και 2, ρώτησα και έμαθα ότι ο φόρος μου παρακρατείται από τον μισθό μου. Θα εκτιμήσω απαντήσεις στα υπόλοιπα
  3. Καλησπέρα σας και καλώς ήρθα στην παρέα σας (νέο μέλος), Έχω κάποιες απορίες που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Θα τις παραθέσω σε μια λίστα και θα εκτιμήσω ιδιαίτερα οποιαδήποτε απάντηση, έστω και αποσπασματική. Καταλαβαίνω ότι είναι πολλές και ενδεχομένως σύνθετες, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα αν δεν βρείτε τον χρόνο να απαντήσετε σε κάποιες. Επίσης, θα αναφερθώ στον όρο "τεκμήριο διαβίωσης", έχοντας στο μυαλό μου ότι η έννοια αυτή περιγράφει χρήματα τα οποία απαραιτήτως καταναλώθηκαν για τις ανάγκες διαβίωσης του ατόμου. Το σημαντικό είναι πως θεωρώ ότι τα εναπομείναντα από το εισόδημα (αφού αφαιρέσουμε τα τεκμήρια) είναι τα χρήματα τα οποία ο/η ενδιαφερόμενος/η δικαιούται να ξοδέψει (και όχι παραπάνω) σε άλλα αγαθά. Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος. 1) Με εισόδημα για το 2012: 6.000€ -7.000€, άγαμος/η χωρίς παιδιά, χωρίς αυτοκίνητο και διαμένοντας στο πατρικό του/της, τι φόρο θα κληθεί να πληρώσει στην εφορία, τι ποσό σε αποδείξεις θα ζητήσει η εφορία και τι τεκμήρια διαβίωσης έχει? 2) Με εισόδημα για το 2013: 11.000€-12.000€, άγαμος/η χωρίς παιδιά, χωρίς αυτοκίνητο και διαμένοντας στο πατρικό του/της, τι φόρο θα κληθεί να πληρώσει στην εφορία, τι ποσό σε αποδείξεις θα ζητήσει η εφορία και τι τεκμήρια διαβίωσης έχει? 3) Στην περίπτωση (2) αν προσθέσουμε και ένα αυτοκίνητο κάτω των 1400cc, αλλάζει κάτι? 4) Στην περίπτωση (2) αν προσθέσουμε και ένα ενοίκιο διαμερίσματος κάτω των 60τμ, αλλάζει κάτι? (αντί να μένει στο πατρικό του θα νοικιάζει διαμέρισμα) 5) Στην περίπτωση που ισχύουν ταυτόχρονα οι περιπτώσεις (3) και (4), αλλάζει κάτι επιπλέον? 6) Ο πατέρας του/της ενδιαφερόμενου/ης συμμετείχε σε πρόγραμμα αποκατάστασης τέκνων, κατά το οποίο επί σειρά ετών του παρακρατούνταν ποσό από τον μισθό του και αποταμιεύονταν. Σημειώστε εδώ ότι τα χρήματα που αποταμιεύονταν είχαν ήδη φορολογηθεί. Το ποσό αυτό τελικώς περιήλθε στην κατοχή του/της ενδιαφερόμενου/ης. Για να μπορέσει να ξοδέψει τα χρήματα αυτά, υποθέτω πως πρέπει να τα δηλώσει. Εάν συμβεί αυτό, θα φορολογηθούν επιπλέον? Αν ναι πόσο, και πόσες φορές (μία φορά μόνο, ή σε ετήσια βάση)? Υπάρχει κάποια εναλλακτική? Αν έχετε το κουράγιο να απαντήσετε για κάθε μία από τις περιπτώσεις (1), (2), (3), (4) και (5) θα ήμουν παραπάνω από ευγνώμων. 7) Έστω καταθέσεις Χ ποσού, οι οποίες αποδίδουν τόκο Υ. Ο τόκος αυτός θεωρείται εισόδημα? Πρέπει να δηλωθεί στην δήλωση? Όταν η ΔΕΗ ρωτήσει για εισόδημα (αναφορικά με κοινωνικό τιμολόγιο) πρέπει να συνυπολογιστεί? Όσον αφορά τις ερωτήσεις 1 και 2, σήμερα έμαθα πως ενδεχομένως παρακρατείται ήδη φόρος από τον μισθό μου πριν φτάσει στα χέρια μου, απλά όχι όλος. Πρέπει να ρωτήσω για να μάθω πιο συγκεκριμένα υποθέτω, σωστά? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και την υπομονή σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.