Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeorgeSamos

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Σάμος
  • Επάγγελμα
    Εμπορία Δομικών Υλικών-Εξοπλισμού
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

469 profile views

GeorgeSamos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συμφωνώ απολύτως με τον κύριο Μαρκετάκη..
  2. Ευχαριστώ tasxan. μπορεί καποιος άλλος να με βοηθήσει με ολα τα προηγούμενα εκτός απο το υγραέριο??
  3. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.θα ελέγξω αυριο το πρωι τον τεχνικό κανονισμό υγραερίου. Θα περιμένω και άλλες απαντήσεις σχετικά με το θέμα της πυρασφάλειας στη κουζίνα
  4. Καλησπέρα σας Είμαι νέος Μηχανολόγος,πριν 2 μήνες πήρα το πτυχίο μου και πριν μια εβδομάδα ανέλαβα τη πρώτη μου μελέτη πυρασφάλειας σε εστιατόριο-καφέ. Ξεκίνησα διαβάζοντας την νομοθεσία και εχω σχεδόν τελειώσει την μελέτη. Η βοήθεια που χρειάζομαι είναι στον υπολογισμο της πυρασφάλειας της κουζίνας. Εκει θα υπάρχει ενα συστημα μόνιμο,τοπικής εφαρμογής με SPRINKLER. To πρόβλημα μου είναι πώς υπολογίζω το μέγεθος και το είδος του πυροσβεστήρα που θα τροφοδοτεί το όλο σύστημα και γενίκα πως κάνω σωστά τη μελέτη εκει. Ψάχνοντας βρήκα οτι ο υπολογισμός πάει ανάλογα με το τι υπάρχει εκει.Δηλαδή πρέπει να υπολογίσω τις μονάδες ροής Στη κουζίνα λοιπόν έχω 2 φούσκες ιδίως διαστάσεων 2,00χ0,90m ΦΡΙΤΕΖΑ ΔΙΠΛΗ 7+7 ΛΙΤ.ΜΕ ΛΕΚΑΝΑΚΙ Φ.501 680Χ470Χ23 T-73ΣXΑΡ. YΓΡΑΕΡΙΟΥ ΤΡΙΠΛΗ Τ-73 113Χ70Χ43 ΒΑΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΥΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ND2 (ΜΗΚΟΣ ΣΟΥΒΛΑΣ 60εκ.) 50Χ50Χ86 ΕΣΤΙΑ ΑΕΡΙΟΥ ΜΒΜ 4 ΜΑΤΙΑ G4S6 58Χ60 και οι σωλήνες εξαερισμού θα είναι 300 mm. Εγώ τα υπολόγισα και μου βγαίνει οτι τα απαιτούμενα λίτρα είναι 12.Δέν ξέρω όμως αν έιναι σωστο.(θα ήθελα μια επαλήθευση παρακαλώ) Αν λοιπον πούμε οτι είναι. Τι είδους πυροσβεστήρα πρέπει να ζητήσω να τοποθετηθεί?Πόσα λίτρα?Κάτι μου είπαν στην πυροσβεστική(με το ζόρι δηλαδή)οτι αν ειναι πάνω απο 10 λίτρα χρείάζεται διαφορετικο είδος πυροσβεστήρα. Επίσης αυτά τα συστήματα εχω δει και έχουν διαφορετικές ονομασίες.Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που χρησιμοποιούμε?η όλα αυτά ειναι ιδια απλά αλλάζουν τις ονομασίες οι εταιρίες? Επίσης μια δεύτερη ερώτηση. Στο θέμα της μελέτης υγραεριου.. θα χρησιμοποιηθούν δυο μπουκάλες 30 lt που θα έιναι συνδεδεμένες (σε σειρα?),θα είναι εξωτερικά αλλα απ οτι είδα ζητάει μια ηλεκτροβάνα εξω εκει που θα ειναι η εγκατάσταση και μέσα στη κουζίνα. Η πυροσβεστική μου ζήτησε να συμπληρώσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά της. Εχετε κάποια να μου προτείνετε??Η οτι βρώ τοποθετώ? Αυτά για την ώρα. Ελπίζω να μην σας κούρασα.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Υ.Γ Παρακάτω σας παραθέτω και την τεχνική έκθεση,όποιος θέλει ας ρίξει μια ματια.Ευχαριστώ ΜΕΛΕΤΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΑΚΛΑΣ.doc
  5. Καταρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση!!! Το σπίτι εχει χτιστεί πριν 15 χρόνια..νομίζω οτι δεν εχει γίνει μελέτη θερμανσης..αλλα τόσα χρόνια λειτουργούσε με λέβητα πετρελαίου και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα... εχω το λέβητα πολλούς μήνες και τώρα αρχισε να το κάνει αυτο..πρίν μια εβδομάδα.. Πάντως απο τις απαντήσεις σας πιστεύω οτι έχει κολλήσει ο κυκλοφοριτής..γιατί δεν μπορεί τόσο καιρο να λειτουργόυσε και τώρα ξαφνικά να υπάρχει πρόβλημα!ετσι δεν είναι? Αυριο το πρωί θα τσεκάρω την πίεση και μετά βλέπω για τον κυκλοφοριτή.πώς θα δώ αν έχει κολλήσει??και αν ναι μπορώ να τον ξεκολλήσω εύκολα?
  6. Καλησπέρα σας...και καλο μηνα σε ολους Εχω ενα πρόβλημα με τα καλοριφέρ και δεν μπορώ να βρώ με τιποτα τι φταίει. Τα μισά σώματα στο σπίτι είναι ζεστά και τα μισά ειναι κρύα. Κανω εξαέρωση και δεν έχουν καθόλου αέρα μέσα.Οι σωλήνες που φεύγουν απο τον λέβητα ειναι καυτές.Στους συλλέκτες που ειναι ολοι οι σωλήνες που πανε μέσα στα σώματα ειναι ζεστοί οπως και η επιστροφή ειναι σχετικά χλιαρη. Δεν μπορώ να βρώ τι φταίει..και μιας και ειμαι νέος μηχανολόγος (τον ιούνιο ορκίζομαι) το ψάχνω απο μόνος μου δεν θέλω να παω σε καποιον συνάδελφο αν δεν προσπαθήσω πρώτα..και πιστεύω οτι εδώ θα με κατατοπίσετε σίγουρα. Στο μονο που πιστεύω οτι φταίει με τις λιγες γνώσεις που εχω ακομα,είναι οτι φταίει ο κυκλοφοριτής,ίσως είναι κολλημένος. Ειναι μάρκας Wilo αν αυτο βοηθάει. Μήπως ξέρετε τι ειναι αυτο που τελικά φταίει?? Ευχαριστώ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.