Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ε.ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

649 profile views
  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμβουλή σας. Θα ενημερώσω και τον μηχανικό αύριο. Θα ήθελα όμως να με πληροφορήσετε ποιας υπηρεσίας είναι η Απόφαση 26659/11-2-91 και η Εγκύκλιος 7433/12/5-2-04 Και βέβαια θα σας κρατήσω ενήμερους για την εξέλιξη του θέματος. Άλλωστε πιστεύω οτι μια από τις σπουδαιότερες παραμέτρους της χρησιμότητας αυτού του forum είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Έτσι, εσείς βοηθάτε εμάς κι εμείς εσάς !
  2. Αγαπητέ dim10, η πικρή αλήθεια είναι ότι θα πληρώσει τελικά αυτός που δεν έφταιγε σε τίποτα !!!!
  3. Αγαπητέ cvlengnr, περιγράψατε πολύ γλαφυρά την κατάσταση. Όσα λέτε ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες και όχι μόνο την οικοδομική. Δυστυχώς, όπως πάντα καλούνται να πληρώσουν οι πλέον ανίσχυροι, ενώ μένουν ανέγγιχτοι και οι "μεγαλοχασάπηδες" και οι "δημόσιοι λειτουργοί" που θα έπρεπε να μας προστατεύουν. Την εποχή για την οποία μιλάτε, εγώ ήμουν 22 χρονών, παντρευόμουν και, φυσικά, δεν είχα ούτε τις γνώσεις ούτε την εμπειρία σε τέτοια θέματα. Χωρίς δάνειο από κανέναν, θέλησα να αγοράσω ένα σπίτι. Το οποίο τελικά έχω καταλήξει να πληρώνω ξανά και ξανά σε κάθε περίπτωση που το κράτος χρειάζεται έσοδα. Δεν έκανα καμία παρανομία, δεν κορόιδεψα κανέναν και είχα την ψευδαίσθηση ότι ήμουν προστατευμένη.......(κλαυσίγελος)
  4. Δηλαδή μου λέτε ότι όποιος θέλει να αγοράσει ένα διαμέρισμα θα πρέπει να ελέγξει όλη την πολυκατοικία ? Ο ακριβής υπολογισμός της πολεοδομίας είναι : 180,50 m2 X 1300 -> αξία 234.650 -> πρόστιμο ανέγερσης 70.375 ΕΥΡΩ Η ένσταση έχει χρονικό περιθώριο 30 ημερών από την τοιχοκόλληση (η οποία έγινε 13-3-13). Την Τρίτη θα έχουμε συνάντηση με μηχανικό και ας ελπίσουμε οτι θα μας λύσει τουλάχιστον τις τόσες απορίες. Τίποτα από όσα βρήκαν (επέκταση χώρου εισόδου-κλιμακοστασίου στο ισόγειο, μη κατασκευή χώρου κύριας χρήσης στο δώμα, μη κατασκευή τμήματος χώρου μηχανοστασίου στο δώμα, επέκταση κλιμακοστασίου στο δώμα, επέκταση χώρου κύριας χρήσης στο δώμα, υποβίβαση ύψους πυλωτής) δεν έχει γίνει σε 2ο χρόνο. Ήταν όλα έτσι εξ αρχής. Μεγάλες μου απορίες είναι : Η πολεοδομία με την ολοκλήρωση της κατασκευής της πολυκατοικίας επαφίεται στην καλή πίστη του εργολάβου και του επιβλέποντα ότι όλα είναι νόμιμα ? Δεν γίνεται κανένα έλεγχος ? Ενώ αντίθετα ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για κάθε παρανομία του κατασκευαστή ? Οι οικοπεδούχοι (οι οποίοι μάλιστα κατοικούν εδώ) τι ρόλο παίζουν και τι ευθύνες τους αναλογούν ? Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχόλιά σας.
  5. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας το ύψος της πυλωτής κυμαίνεται από 1,90 μ. έως 2,50 μ. Στα κατατεθειμένα σχέδια φαίνεται μόνο το 2,5 μ. Η πολεοδομία σημειώνει οτι το ύψος θα έπρεπε να ήταν 2,68 μ. Πως το δέχτηκαν τότε ???
  6. Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Κάνουμε ήδη κάποιες ενέργειες για να απευθυνθούμε σε μηχανικό. Να διευκρινίσω ότι η πολυκατοικία έχει κτιστεί το 1986. Να αναφέρω επίσης, ότι στα σχέδια που πήραμε από την πολεοδομία (όπως είχαν κατατεθεί από τον κατασκευαστή), φαίνεται ότι το ύψος της πυλωτής είχε δηλωθεί στα 2,5 μ. και είχε εγκριθεί από την πολεοδομία τότε. Πως είναι δυνατόν τώρα να μας βάζουν πρόστιμο λέγοντας ότι το ύψος θα έπρεπε να είναι 2,68 μ. ? Δεν μου ακούγεται λογικό. Ευχαριστώ και πάλι για την ώρα που διαθέσατε και τις συμβουλές σας.
  7. Μετά από καταγγελία στην πολεοδομία για αυθαίρετες κατασκευές στην ταράτσα της πολυκατοικίας, έγινε αυτοψία από την πολεοδομία όχι μόνο για την ταράτσα αλλά και για ολόκληρη την πολυκατοικία. Βρέθηκαν διάφορες παραβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους, στο δώμα, ακόμα και υποβίβαση ύψους πυλωτής και επιβλήθηκαν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Το ερώτημά μου είναι αν αυτά τα πρόστιμα πρέπει να πληρωθούν από τους σημερινούς ιδιοκτήτες ή από τον κατασκευαστή ο οποίος και είχε καταθέσει ψεύτικα σχέδια στην πολεοδομία. Εμείς (οι σημερινοί ιδιοκτήτες) δεν είχαμε ιδέα ότι είχε κάνει όλες αυτές τις παραβάσεις κατά την ανέγερση. Ειδικά το πρόστιμο για την υποβίβαση ύψους πυλωτής είναι δυσβάσταχτο (75,000 ΕΥΡΩ) Θα ήθελα την συμβουλή σας για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.