Μετάβαση στο περιεχόμενο

iliasarchitect

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by iliasarchitect

  1. Μπορω να το στηριξω με καποιο εγγραφο; Βρηκα εγγραφα στην κεντρικη υπηρεσια ΥΠΕΚΑ οπως προτεινε συναδελφος παραπανω, ομως ειναι απλως καποιες απαντησεις σε ερωτηματα καποιων στην υπηρεσια και μαλιστα υπαρχουν διαφορετικες απαντησεις επι του θεματος. Εαν εχετε κατι υπ'οψιν θα μου ηταν ιδιαιτερα χρησιμο. Ευχαριστω!
  2. Σας ευχαριστω για την απαντηση, εχω γραψει μια διορθωση παρακατω, εαν εχετε καποια αλλη παρατηρηση θα με βοηθουσε, ειδικα εαν υπαρχει καποια αποφαση / εγκυκλιος που μπορω να ανατρεξω πριν υποβαλω επισημως το ερωτημα στην υπηρεσια δομησης.
  3. Ευχαριστω για την απαντηση σας, μια διευκρινηση σχετικα με το αγροτεμαχιο των 2000 τ.μ., αποτελει οπως επιβεβαιωσα χθες ξεχωριστο γηπεδο και δεν ειναι μερος του μεγαλου (11 στρεματα). Οποτε το ερωτημα παραμανει: γινεται συνενωση με το οικοδομησιμο των 4 στρεματων; (Δευτερη διορθωση: το γηπεδο των 4 στρεματων εχει προσωπο >25 μετρων στον αγροτικο δρομο, εκανα τυπογραφικο λαθος στην αρχικη ερωτηση. Το αγροτεμαχιο των 4000 τ.μ. ειναι οικοδομησιμο). Στην υπηρεσια δομησης, δεν ζητησαμε καν αυξηση δομησης, ρωτησαμε εαν μπορουμε να τα ενωσουμε και να παρουμε τα τετραγωνικα που αντιστοιχουν στο γηπεδο των 4 στρεματων και να τα εφαρμοσουμε σε ολο το νεο γηπεδο, δηλαδη 2000 + 4000 = 6000 με κτισμα 200 τ.μ. τοποθετημενο οπουδηποτε στο νεο γηπεδο (φυσικα τηρωντας τις αποστασεις που προβλεπονται) χωρις να παμε με την διαδικασια αναγνωρισης του αγροτικου δρομου. Υπαρχει καποια αποφαση / εγκυκλιος; Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.
  4. Αγαπητοι συναδελφοι, Εχω διαβασει αρκετα απο τα σχολια στο φορουμ και εχω ανατρεξει σε ΦΕΚ και Εγκυκλιους που κατα καιρους εχουν προτεινει καποιοι. Ομως δεν εχω καταφερει να βρω απαντηση στο παρακατω προβλημα: 1. Υπαρχει ενα αγροτεμαχιο στον Νομο Αργολιδας, 4000 τ.μ. με προσωπο <25 μ. σε αγροτικη οδο. 2. Διπλα σε αυτο και με προσωπο στη ιδια αγροτικη οδο, βρισκεται ενα κομματι, εμβαδου 2000 τ.μ. που ανηκε σε αλλο αγροτεμαχιο (το υπολοιπο του οποιου βρισκεται στην αλλη πλευρα της αγροτικης οδου και το εμβαδο του οποιου ειναι 11000 τ.μ.) και τωρα θελω να ενωθει με το πρωτο με στοχο την ανεγερση κατοικιας η οποια να τοποθετειται οπουδηποτε στο νεο γηπεδο και οχι μονο στο 1ο οικοδομησιμο (ειναι σημαντικο ωστε να εχει την καλυτερη δυνατη θεα). 3. Στην πολεοδομια μου ειπαν οτι η αγροτικη οδος θα πρεπει να υφισταται, επιβεβαιωμενα απο την Νομαρχια, προ του 1923. Κατι τετοιο θα ηταν αδυνατο να βεβαιωθει λογω προφανων δυσκολιων (ζητουν γυρω στα 100 εγγραφα τα οποια μαλλον δεν υπαρχουν). Εχω αμφιβολιες οτι ισχυει ο νομος του 3212/2003 περι αποδειξεως της παλαιοτητας της αγροτικης οδου, διοτι προκειται για συνενωση αγροτεμαχιων, ενα εκ των οποιων ηταν προηγουμενως οικοδομησιμο. Σας ευχαριστω, ελπιζω σε βοηθεια σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.