Μετάβαση στο περιεχόμενο

stavrakas99

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

493 profile views
  1. Καλησπέρα σας, Κάτοχος και εγώ LG v therma 16kw σε λειτουργια με σωματα και δοχειο αδρανειας 60 λιτρα. Περσι ολη την χρονια ειχα τα ίδια προβλήματα με τα start stop... σχεδον καθε 10 με 15 λεπτα... καποιες φορες βέβαια για λιγες ωρες χωρις να καταλαβω πως λειτουργουσε με αντισταθμιση νερο στους 37 βαθμους και χαμηλη κατανάλωση περιπου 1 kwh ανα ωρα.... επειδη βλέπω οτι εχετε μεγαλη γνωση επι του θέματος θα ηθελα να σας ρωτησω εαν βρεθηκε τελικα καποια λυση ωστε να την εφαρμοσω και εγω... Υπάρχει κάποια ρυθμιση? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτερων!!! Σταύρος
  2. Καλησπέρα σε όλους, Τελικά με τις ρυθμισεις που μου εδωσε ο κος SSO, τα κατάφερα! Η αντλία κρατάει τα νερα 35 με 37 βαθμους λειτουργώντας με αντισταθμιση για εσωτερική θερμοκρασία 20 βαθμούς. Εξωτερική 12 τώρα που γράφω το post... Κατανάλωση περίπου 20 kwh την ημέρα, το οποίο εκτιμώ ότι είναι πολυ καλό. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι! Χωρίς εσάς δεν θα τα κατάφερνα....
  3. Σας ευχαριστώ πολύ! Αυτο θα κάνω και θα επανέλθω. Πραγματικά ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα και πάλι από εμένα, Δυστυχώς δεν έχω βρει λύση με την αντιστάθμιση στην αντλία μου. Την δουλεύω σε αέρα. Γνωρίζει κάποιος εάν η αντιστάθμιση μπορεί να λειτουργήσει και με αισθητήρα νερό? Μηπως την ρυθμισω έτσι και δουλέψει καλύτερα και πιο αποδοτικά? Σας ευχαριστώ!
  5. Καλημέρα. Σας ευχαριστώ που ασχολείστε με το θέμα μου. Δυστυχώς ουτε με την αλλαγή θερμοκρασιας χώρου σε 19-20 άλλαξε κάτι. Το θέμα είναι ότι η αντλία δεν λειτουργεί σταθερά ώστε να κρατάει θερμοκρασια χώρου αλλά ανοίγει και κλείνει. Υποθετω αυτη δεν ειναι λειτουργια αντισταθμισης. Ο εγκαταστάτης, απλά εβαλε τα νερα στους 55 βαθμους και μου ειπε οτι ετσι ειναι αποδοτικη... Ο 2ος "ειδικος" που ηρθε (80 €) μου εκανε τις ρυθμισεις που προανεφερα για την αντισταθμιση, αλλα εκ του αποτελεσματος δεν ήταν σωστες. Μου λεει οτι δεν γνωριζει κατι άλλο και να παω στον εγκαταστάτη... Αυτα... Σας ευχαριστω και πάλι.
  6. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα δοκιμάσω αυτό που προτείνεις. Πάντως η αντλία δεν κρατάει τα νερά 30 με 33 αλλά πάει τα νερα 45 με 50 βαθμούς και κόβει.... κατεβαινουν τα νερα μέχρι 20 βαθμούς και δεν ανοίγει πάλι.... βεβαια η θερμοκρασια στο σπιτι οπως ανέφερα εξακολουθεί και είναι 19.5 βαθμούς... δεν ξέρω εάν φτάιει αυτό...από ότι έχω καταλάβει η αντιστάθμιση είναι αυτό που έχεις καταφέρει εσυ... να λειτουργεί με χαμηλους βαθμους στα νερά αλλά να μην ανεβάζει ψηλα και μετα κοβει...κάποια ρύθμιση νομιζω δεν έχει γίνει σωστά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποια... Η 16αρα νομίζω και εγώ ότι είναι μεγάλη... αλλά την έβαλε το τεχνικό γραφείο που ανέλαβε το εξοικονομώ... Και πάλι σε ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα σε όλους! Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα που δίνετε σε ιδιώτες να λαμβάνουν σημαντική βοήθεια σε θέματα λειτουργίας αντλιών. Δυστυχώς αυτά τα μηχανήματα είναι πολύπλοκα και δύσκολα κάποιος που δεν έχει εμπειρία, μπορεί να τα λειτουργήσει σωστά. Κάτοχος αντλίας LG V THERMA 16KWH. Σπίτι Αθήνα 82 τμ τελευταίος όροφος με θερμομόνωση δώματος, ενώ οι τοίχοι εχουν τυπική μόνωση του 1994 που είναι η χρονιά κατασκευής. Αλουμίνια καινούργια. Λειτουργώ την αντιλία σε αυτόματη λειτουργία, αντιστάθμιση μου ειπαν, με θερμοκρασια χώρου 18-22, εξωτερική θερμοκρασία -1 με 18, ζητούμενα νερά 34-50. Το σπίτι αυτή την στιγμή έχει 19.5 βαθμούς και ενώ η αντλία θα έπρεπε λογικα - έτσι νομίζω δηλαδή- να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές και να κρατάει τα νερά στους 35 βαθμούς, αυτή ξεκινάει και ανεβάζει νερά στους 50 βαθμούς και μετά σταματάει. Τα νερά σταδιακά μετά φτάνουν 20 βαθμούς και δυστυχώς η αντλία δεν ξεκινά. Αναγκάζομαι να ανεβάζω μία μικρορυθμιση που εχει στην αυτόματη λειτουργία στο +3, ώστε να ξαναπάρει μπροστά και συνεχίζεται αυτό το μοτίβο. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να φταίει? Τι ρύθμιση χρειάζεται ώστε να ινβερτάρει η αντλία και να λειτουργεί σωστά και οικονομικά? Αυτές τις ημέρες με την λειτουργία όπως περίγραψα παραπάνω η κατανάλωση είναι περίπου 28-30 KWH την ημέρα, χωρίς βέβαια να έχει πολύ κρύο έξω... Συγνώμη αν έγραψα πολλά αλλά ήθελα να είμαι ακριβής στην παρούσα κατάσταση ώστε να καταλάβει κάποιος καλά τι συμβαίνει μηπως και μπορέσει να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και εύχομαι σε όλους καλές γιορτές να έχετε με υγεία! Σταύρος.
  8. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Από ότι κατάλαβα πρέπει να το γκρεμίσω "νύχτα" και σίγουρα θα το κάνω για να κοιμάμαι μετά ήσυχος τα βράδια. Ευχαριστώ και πάλι
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. μερικές ερωτήσεις ακόμα: 1. Εάν τελικά το γκρεμίσω μόνος μου άμεσα θα έχω κάποια άλλη "επίπτωση"??? 2. Εάν δεν κάνω κάτι και μετά από κάποια χρόνια μπει στο σχέδιο μπορεί να γίνει κάτι? 3. Εάν το αφήσω όπως είναι και γίνει καταγγελία, εκτός από το πρόστιμο, έχω κάποια άλλη επίπτωση?? ευχαριστώ πολύ και πάλι
  10. Καλησπέρα σε όλους, Σε ισόγειο αυθαίρετο, νομιμοποιημένο με τον Τρίτση, έχτισα τον 12/2011 έναν όροφο 22τ.μ.με κεραμοσκεπή (πολύ κακώς βέβαια). Μπορώ να το νομιμοποιήσω?? Α/Φ Δεν υπάρχουν (έχω επιστολή από Ο.Κ.Χ.Ε). Εχω ρωτήσει 3 μηχανικούς και ο καθένας μου λέει και κάτι διαφορετικό. Ο πρώτος μου είπε ότι δεν μπορώ γιατί είναι κτισμένο μετά τις 28/7/2011. Ο δεύτερος μου είπε να κάνω δήλωση ότι είναι κτισμένο πριν τις 28/7/2011 και δεν θα έχω πρόβλημα. Ο τρίτος μου είπε ότι λόγω μικρού μεγέθους, η όποια αεροφωτογραφία (επειδή υπήρχε ήδη το ισόγειο) δεν θα είναι "ξεκάθαρη" οπότε πιθανά να περάσει η ρύθμιση. Σας παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει υπεύθυνα. Μήπως τελικά λόγω του ότι από ότι διαβάζω "σφίγγουν" τα πράγματα, να το γκρέμίσω??? Επειδή δεν έχει κολώνες και είναι χτισμένο πάνω στο ισόγειο μπορώ να ισχυριστώ ότι ο φέρων οργανισμός προυπήρχε??Εάν το αφήσω έτσι χωρίς να μπω στην ρύθμιση τι μπορεί να γίνει? Επίσης παρακαλώ αν ξέρει κάποιος, εάν μετά από πχ 5 χρόνια κάποιος με "καρφώσει" τι συνέπειες μπορεί να έχω? Σημειώνω ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά αυθαίρετα και πολύ λίγα από όσο γνωρίζω έχουν μπεί στην ρύμιση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη εάν είμαι κουραστικός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.