Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ilias Ververis

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

508 profile views
  • kman12

Ilias Ververis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κατά την προσωπική μου γνώμη και σύμφωνα πάντα με την τεχνική ματιά θα σου πρότεινα να τοποθετήσει ο υδραυλικός σου σωλήνα πολυστρωματικού τύπου με φύλλο αλουμινίου.(πολυστρωματική αλουμινίου), με εξωτερική μόνωση(όχι σπυράλ). Με εξαρτήματα όμως τύπου press, και όχι σύσφιξης. Ο χαλκός κατά την γνώμη μου θα σου επιφέρει μεγαλύτερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον, μιας και ανέφερες ότι δεν θα αντικαταστήσεις ολόκληρη την υδραυλική εγκατάσταση, και θα αφήσεις παλιές(σιδηροσωλήνες), στο σπίτι, αλλά και στην παροχή,(μην το ξεχνάτε πολλοί αυτό). Θα δημιουργήσει τρομερές διαβρώσεις στον σιδηροσωλήνα, με αποτέλεσμα να έχεις πάλι υγρασίες,διαρροές,σκαψίματα. Και εάν τελικά αποφασίσεις να τοποθετήσεις χαλκοσωλήνα, η τεχνική μου γνώμη είναι να τοποθετήσεις ευθύγραμμο σκληρό χαλκό Β.Τ, 4.0μ, με εξαρτήματα τύπου press, και πουθενά συγκολλήσεις. Και όλες οι σωλήνες περασμένες μέσα σε μονωτικό τύπου armaflex 9χιλ, σε ζεστό και κρύο δίκτυο. Όσο για την πλαστική σωλήνα(κοινός τουμπόραμα) που την περνάνε μέσα σε σπυράλ μπλέ και κόκκινο(κρύα-ζεστά), έχει σοβαρό πρόβλημα στις συστολές-διαστολές και πρέπει να υπάρξει πολύ ακριβείς τοποθέτηση, γιατί μετά όλες οι ενώσεις(περισσότερο του ζεστού νερού χρήσης), θα έχουν διαρροές και προβλήματα. Ο σωλήνας αυτός είναι τεχνικά και αποδοτικά σωστός όταν το σύστημα είναι ακτινικού τύπου( με συλλέκτη δηλαδή), και είναι σωστά τοποθετημένος στο πάτωμα, περασμένος σε ειδικό σπυράλ, με στήριξη τύπου Ω, και ο συλλέκτης του ζεστού να είναι τοποθετημένος στον πίνακα με στήριξη όπου να μπορεί να δουλεύει(αναπνέει) τις συστολές-διαστολές του ζεστού δικτύου νερού χρήσης. Όσο για το θέμα της θερμοκρασίας του ζεστού νερού της πολυστρωματικής σωλήνας (τύπου αλουμινίου), δεν έχει τόσο θέμα, μιας και οι κατασκευαστές, δίνουν μέγιστη θερμοκρασία 90 βαθμούς κελσίου, για σωλήνες πάντα με πιστοποιητικό καταλληλότητας πόσιμου νερού, υπό συνθήκες μέγιστης πίεσης. Πιστεύω να βοήθησα.
  2. Θα σου πρότεινα να μην βάλεις καπέλο, αλλό ούτε και μίκα αερισμού. Θα έλεγα να βάλεις δύο καμπύλες 90 μοιρών, πλαστικές P.V.C ή P.P αναλόγως από τι υλικό είναι κατασκευασμένες οι αποχετευτικές στήλες, και ο τρόπος που θα τις τοποθετήσεις θα είναι η μια μέσα στην άλλη για να σχοιματίσουν γωνία 180 μοιρών, και τοποθέτηση στον σωλήνα με την κεφαλή της καμπύλης να είναι τοποθετημένη στον αποχετευτικό σωλήνα. Ανάποδα δηλαδή. Να σε ενημερώσω ότι οι πιο αξιόπιστες μίκες αερισμού είναι αυτές που είναι πλαστικές χρώματος γκρι, υλικού P.V.C και μάρκας Nicoll. Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.