Μετάβαση στο περιεχόμενο

jimstath

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εμπορία Δομικών Υλικών-Εξοπλισμού
  1. Επίσης έμαθα και μια άλλη πληροφορία. Το '81 που έγινε ο μεγάλος σεισμός στη περιοχή μας ,έγινε επισκευή του σπιτιού και κατετέθηκε νέο σχέδιο στη πολεοδομία το οποίο περιλαμβάνει τα μπαλκόνια. Αυτό αποδεικνύει κάτι ; Δλδ έχουν ένα σχέδιο το αρχικό χωρίς μπαλκόνια και ένα με μπαλκόνια. Δεν θα είχαν γκρινιάξει τότε;
  2. Δεν ξέρω αν είναι σωστή εκφραση αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι η μόνη λύση είναι το κόψιμο των μπαλκονιών. Το συναινεί η ξαδέλφη δεν κατάλαβα ,τι συναίνεση να κάνει ακριβώς; Να μου δώσει τον ιδιωτικό δρόμο; Ή τι άλλο μπορεί να είναι; Όλοι δίκιο έχουμε αλλά που να το βρούμε.
  3. Ευχαριστώ ,το επέκταση ορίων δεν ισχύει;
  4. Ναι ανήκει σίγουρα στο θείο.Υπάρχουν συμβόλαια.Τα μπαλκόνια είναι εκτός σχεδίου ,το δρομάκι είναι εντός σχεδίου. Η κατασκευή είναι πριν το '80 ,το 79 αν θυμαμαι καλά.
  5. Καλημέρα σε όλους. Έχω ένα πρόβλημα και θέλω τη βοήθεια σας γιατί οι μηχανικοί που έχω ρωτήσει δεν μου δίνουν μια σαφή απάντηση. Ό πατέρας μου στο σπίτι που μένει είναι διόρωφη οικοδομή ,ο πάνω όροφος είναι ενιαίος και ο κάτω χωρισμένος σε δύο διαμερισματα. Αποφασίσαμε λοιπόν να μου γράψει το πάνω διαμέρισμα ,στο οποίο μένει και ο ίδιος μέσα. Πήγαμε σε μηχανικούς και μας είπαν ότι πρέπει να γίνει οριζόντια και κάθετη διαβάθμιση σε όλη την οικοδομή. Πολύ ωραία ,αφού πήραμε προσφορές από καποιους μηχανικούς ,διαλέξαμε έναν και ξεκίνησε τις διαδικασίες. Στην πορεία όμως τα παράτησε και το πρόβλημα είναι το εξής. Εκτός από κάποιες αυθαιρεσίες που έχει το σπίτι ,αποθήκη εξωτερική αυθαίρετη ,πλυσταριό αυθαίρετο ,αυτά έχουν κάποια πρόστιμα και θα τα πληρώσουμε ,ο συγκεκριμένος κόλλησε στα μπαλκόνια. Τι έχει συμβεί. Το σπίτι έχει χτιστεί από το θείο μου που ήταν οικοδόμος. Όταν όμως έβγαλαν τη άδεια ,αποφάσισαν μετά ο πατέρας μου και ο θείος μου από την αριστερή πλευρά του σπιτιού να φτιάξουν και τρία μπαλκόνια στο 2ο όροφο. Αυτά είναι αυθαίρετα.Επειδή όμως κάτω από τα μπαλκόνια υπάρχει ένα μικρό χωμάτινο δρομάκι που καταλήγει στο πίσω οικόπεδο του θείου μου και το δρομάκι αυτό ανήκει στο θείο μου ,δεν μπορώ να τα νομιμοποιήσω γιατί είναι πάνω από ξένη περιούσια .Η λύση που είπε ο μηχανικός και άλλοι δύο που ρώτησα είναι ή κόβεις τα μπαλκόνια ή σου δίνει ο θείος σου το δρόμο. Η περιουσία του θείου μου έχει μεταβιβαστεί στην ξαδελφή μου η οποία μου δήλωσε ότι τον δρόμο δεν το δίνει γιατί δεν είναι δρόμος στην ουσία αλλά ενιαίο κομμάτι με το οικόπεδο και δεν μπορεί να χωριστεί και κάτι τρίχες. Εμείς από τη μεριά μας δεν θέλουμε να κόψουμε τα μπαλκόνια και έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Το σπίτι μας έχει περάσει τα 30 χρόνια και τα υπόλοιπα πρόστιμα είναι σχετικά μικρά ,έχουμε κολλήσει στα μπαλκόνια. Κάπου διάβασα ότι υπάρχει επέκταση ορίων σε εναέρια μπαλκόνια το οποίο μπορούμε να το κανούμε πληρώνοντας παράβολο 500€ και δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε το θείο ,εννοώ ότι και να κινηθεί δικαστικώς δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα. Δεν είναι ότι δεν έχουμε καλές σχέσεις αλλά αν φτάνεις σε τέτοια προβλήματα δημιουργούνται οι κακές σχέσεις. Αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει παρακαλώ ,θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ Δημήτρης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.