Μετάβαση στο περιεχόμενο

elbotsik

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by elbotsik

  1. Από το 1 ξεκινάς μου είπε λογιστής. Επίσης είπε ότι κανονικά μπορώ να φτιάχνω ένα excel (αυτό ήξερε αυτό είπε αλλά νομίζω και word template μας κάνει) και να το στέλνω ηλεκτρονικά. Αν ισχύει αυτό, τότε ούτε μπλοκάκι χρειάζεσαι ούτε τίποτα. Απλά ένα word template με τα στοιχεία σου και συμπληρώνεις την παρεχόμενη υπηρεσία και το ποσό.
  2. Καλησπέρα σας, Αναζητώντας το forum βρήκα σε παλαιότερο post ότι σύμφωνα με το Νόμος 2859/2000 (μέχρι και τελευτ κωδικοπ. 31/3/11) «δεν παρέχεται δικαίωμα έκπτωσης του φόρου» σε είδη «τροφής, ποτών, μετακίνησης και ψυχαγωγίας για το προσωπικό ή τους εκπροσώπους της επιχείρησης». Συνεπώς αυτά τα έξοδα, δεν εκπίπτει το ΦΠΑ σίγουρα. Γνωρίζει κανένας συνάδελφος αν μπορούμε όμως να τα βάζουμε σαν έξοδα στο πεδίο 666 της συγκεντρωτικής; Και αν ναι, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βάζουμε τιμολόγιο από super market με τέτοια είδη, αν προφανώς μπορούμε να αιτιολογήσουμε την άμεση συνάφεια με το επάγγελμα μας (πχ καφές που καταναλώνεται με τους κουβάδες όταν γίνεται ανάπτυξη λογισμικού Αντίστοιχα, μπορούμε να αιτιολογήσουμε έξοδα από ταβέρνες και μπαρ όταν πληρώνουμε για τους πελάτες και τι παραστατικό θέλει εκεί; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας και συγνώμη αν επαναλαμβάνω το θέμα, αλλά νομίζω ότι αρμόζει σε ένα τόσο γενικό thread, μιας και κανένας συνάδελφος δεν το έχει θίξει μέχρι στιγμής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.