Μετάβαση στο περιεχόμενο

borba

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  1. Δεν μου ειπε καποιος οτι θα ειμαι νομιμος για 30 χρονια .Εγω ναι την εκανα την παρανομια αλλα εδω μιλαμε οτι ο ενας απο τους δυο ειναι ασχετος .Δεν ξερω εγω ποιος αλλα ειναι .Οι ιδιοι αλλωστε το λενε μεταξυ τους .Ο ενας κατηγορει τον αλλο οτι προσπαθει να τα τσεπωσει και ο αλλος οτι ειναι ανιδεος και ασχετος .Τελος παντων .Ευχαριστω
  2. ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας !!!! Το θεμα ειναι οτι τα ιδια χαρτια τις αδειες τα συμφωνιτικα απο την αρχη και με ολα τα δεδομενα ο ενας λεει ετσι και ο αλλος αλλιως .Ο ενας κατηγορει τον αλλο οτι ειναι ασχετος και εγω ειμαι στην μεση να μην ξερω τι να κανω.Ο ενας οτι ξεμπερδευεις με λιγα λεει και ο αλλος με πολυ περισσοτερα.Το θεμα ειναι ποιος εχει το δικαιο γιατι δεν θελω να μπλεξω ακομη παραπανω .αν ειναι δηλαδη ατακτοποιητες υποθεσεις που επρεπε τοτε να κανει ο μηχανικος και δεν εκανε και τωρα πρεπει να πληρωσω εγω το βυσσινο η οντως εχει δικαιο και ο αλλος λεει ασυναρτησιες ?Επισης στην αρχη εβγαλε 4 χιλιαδες και τωρα αφου ζοριστηκε λιγο και με αυτα που του ειπαμε (οτι δηλαδη πηγαμε σε αλλο μηχανικο και ρωτησαμε ) λεει οτι με 3 χιλιαδες γινονται ολα .Που να βγαλεις ακρη τωρα .Δυσκολο ,μακαρι να ξεμπερδεψω με τον ποιο ευκολο και ανωδυνο τροπο.Ευχαριστω και παλι!!!
  3. Δηλαδη δεν επρεπε να την ειχε κλεισει στην πολεοδομια αφου ειχε συμφωντα ησει μεχρι και τις ηλεκτρικες εγκαταστασεις?μετα απο ποιο σημειο και μετα μπορει να ηλεκτροδωτηθει μια οικοδομη? δηλαδη τσεπωσε λεφτα αφησε ημιτελης το κλεισιμο στην πολεοδομια και θα ηταν προσβεβλημενος.η συμφωνια ηταν μεχρι εκει .Ναι ξερω οτι ηταν ανοησια να γινει σκεπη χωρις αδεια αλλα ρωταω πια θα ηταν η καλητερη λυση τωρα. τα ι το οτι δεν εβαλα μονοτικο ηταν και θεμα ομορφιας αφου πανω κατω τα ιδια λεφτα ηταν .
  4. Το σπιτι φτιαχνοταν απο το 86 μεχρι και σημερα .Μεχρι το χτισιμο των τουβλον ειχε την επιβλεψη ο οικογενιακος φιλος μηχανικος και ειχε παρει το σπιτι εργολαβια .Φυσικα και πληρωθηκε για ολα τοτε .Οχι το σπιτι δεν ειχε αδεια για στεγη .Με την πολυκαιρια και τους παγους η ταρατσα που ειχε επανω αρχιζε να τριβετε το μπετον και αναγκαστηκαμε να κανουμε στεγη χωρις αδεια.Βασικα ο πατερας μου μπορει να μην το γνωριζε.Στο μεταξυ και αφου δεν ειχε τελειωσει απο ολα τα σπιτι περναμε ρευμα απο το διπλανο που ειναι το πατρικο μου.Τωρα εφτασε η στιγμη να παρουμε ρευμα στο καινουριο και προεκειψε το θεμα τις στεγης γιατι ειναι αυθαρετη.Μου ζηταει λοιπον για την στεγη 4000 χιλιαρικα .!650 για προστιμο και 2500 για επιβλεψη της στεγης.Αφου λοιπον μου φανηκαν καμποσα ειπα να ρωτησω και σε ενα αλλο πολιτικο μηχανικο.Αυτος μου λεει οτι θα πληρωσεις μονο ενα παραβολο στα 500 ευρω και δεν χρειαζετε επιβλεψη.Μου λεει επισης οτι δεν μπορει να το αναλαβει αυτος γιατι στην αδεια που ειχε βγαλει στην αρχη ο Μηχανικος(οικογενειακος φιλος) δεν εχει υπογραψει την αποπερατωση του εργου και οτι μονο αυτος μπορει να το κανει.Αν υπογραψει λεει την αποπερατωση τοτε μου ειπε οτι αυτος μπορει να νομιμοποιηση και την στεγη μονο με το παραβολο των 500 ευρω οπως προειπα.Ο ενας λεει λοιπον οτι με 4000 χιλιαδες και οτι αυτος δεν παιρνει μια απο αυτα τα χρηματα μπορει να το κανει , και ο αλλος οτι αν υπογραψη ο πρωτος την αποπερατωση στην πρωτη αδεια μπορει να νομιμοποιησει την στεγη με 500 ευρω.Εγω ποιον απο αυτους να πιστεψω?Η αδεια του σπιτιου ειναι απο το 86 και ολα τα χρηματα που ειχαν συμφωνιθει τοτε ο μηχανικος τα ειχε παρει για το εργο που το ειχε παρει εργολαβικως.
  5. Αν καταλαβα καλα οτι για να νομιμοποιηθει και η στεγη πρεπει να μπει και η επιβλεψη .Ο δευτερος μηχανικος ειπε οτι δεν χρειαζετε επιβλεψη απο την στιγμη που ειναι κατασκευασμενη η στεγη.Φιλε papadojohn το θεμα ειναι οτι λεει οτι αυτος δεν παιρνει χρηματα και ο αλλος μηχανικος ειπε οτι αυτος παιρνει τα περισσοτερα.Φυσικα και εσυ θα μου επερνες περισσοτερα γιατι δεν θα ελεγες οτι δεν παιρνεις τιποτα..... εχει διαφορα νομιζω.
  6. Ολα μαζι ειναι 4000 χιλιαδες .Ο μηχανικος μου ειπε οτι το προστιμο ειναι 1650 και τα υπολοιπα ειναι για την επιβλεψη .Ενας αλλος μηχανικος μου ειπε ομως οτι αφου η στεγη εχει γινει γιατι να χρειαζετε επιβλεψη ?Για τ5ην πολεοδομια εννοω οτι θα κοπει παραβολο.Οδευτερος μηχανικος μου λεει οτι μπορει να γινει τακτοποιηση μονο με 500 ευρω ,αλλα δεν μπορει να επεμβει στο εργο γιατι ο δεν εχει σφραγισει την περατωση του εργου ? συγνωμη αν τα λεω μπερδεμενα αλλα θα θελα να μαθω ποιες ειναι οι διαδικασιες ωστε να νομιμοποιηθει και η στεγη να μην εχω κανενα προβλημα και να μπορω να παρω το ρευμα .Οταν λεω αν ειναι πολλα η λιγα εννοω πως πρεπει να γινει και επιβλεψη η μονο με ενα παραβολο μπορω να το νομοποιησω.Ευχαριστω για την απαντηση σου
  7. Καλησπερα!! Δεν ξερω αν γραφω στο σωστο section μιας και δεν ειμαι του επαγγελματος .Το θεμα λοιπον ειναι οτι πριν απο 5 χρονια κατασκευαστηκε στεγη σε οικια με αδεια του 1986 .Η αδεια δεν περιελαμβανε στεγη ,αρα αυθερετη.Εφτασε λοιπον η ωρα να παρω τωρα ρευμα ,αφου τοσο καιρο επερνα απο το διπλανο σπιτι μου.Εγινε λοιπον ενα ειδος καταγγελιας για την στεφη και ο μηχανικος μου ειπε οτι θα βγει αδεια και οτι εστειλε τα χαρτια στο επιμελητιριο.Μου βγαζει λοιπον για την στεγη σε 128 τμ σπιτιου 1650 οτι ειναι το προστιμο και οτι για επιβλεψη γυρω στα 2500.Θα θελα να μαθω αν ειναι πολλα αυτα τα λεφτα για μια στεγη και τι ακριβος χρειαζετε .Αυτος επιδη ειναι και οικογενειακος φιλος μου λεει οτι απο αυτο το σχεδια δεν παιρνει μια.Καποιος αλλος λοιπον μου ειπε οτι τα λεφτα τα πληρωνεις στην πολεοδομια και οτι ενα μερος απο κει πανε σε αυτον.Το κανει δωρεαν αυτο η ετσι λεει.Ειναι πολλα αυτα που δινω η οχι .Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω ωστε να γλητωσω χρηματα?Η οικια βρισκετε σε χωριο .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.