Μετάβαση στο περιεχόμενο

apolyti

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους! Θα ήθελα παρακαλώ αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει στο εξής: κατάστημα που δεν χρησιμοποιείται και έχει ανεγερθεί το 1965 και είναι 100τμ κ από τότε που αγοράστηκε άδειο, για να ασφαλιστεί θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με κατασκευ.κόστος 950ε/τμ δλδ 100*950= 95.000ευρ ως ασφαλιστικό κεφάλαιο ή ισχύει διαφορετικός κατάλογος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση.Αν δειχνει επομενως δεν χρειαζομαι περαιτερω αδεια??Στην περιπτωση μου δλδ που ηδη υπηρχε πλακοστρωση κ απλα θελω να κανω αλλαγη των πλακιδιων (εχουν ηδη καταστραφει τα παλαια και υπαρχει μονο τσιμεντο). Μην με ρωτησετε πως εγινε πριν η πλακοστρωση, ηταν στα χερια αλλου ιδιοκτητη! Και αν δεν χρειαζομαι περαιτερω αδεια, υποχρεουμαι να ενημερωσω την υπ.Δομ?
  3. Καλησπέρα, καλο Σαββατοκύριακο σε όλους!!Θα ήθελα να ρωτησω, για την πλακόστρωση εξωτερικού ιδιωτικού χώρου (αυλής-προκηπίου) μικρότερου των 40τετρ.μ. (εννοειται με 2 δέντρακια) καλύπτομαι από την αδεια μικρής κλιμακας?αυτή αν έχω καταλάβει καλά μετά απο μια μικρη ερευνα στο διαδίκτυο δεν έχει κάποιο κόστος έκδοσης στην πολεοδομία ετσι? Θα ήθελα αμεσα να ξεκινησω αλλα επιθυμω να γινουν ολα νομιμα και δεν θελω μπλεξιματα, καταγγελιες κλπ. Ποσο χρονικο διαστημα χρειαζεται για να εκδοθει?Πρεπει να κοινοποιηθει και στην αστυνομια? Τις εργασιες θα τις αναλαβει οικογενειακος φιλος.Ευχαριστω εκ των προτερων!
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. @Brasco πλήρωσα δικηγόρους,μηχανικούς και τοπογραφους για να γίνουν ολα σύννομα. Τώρα αν όλοι αυτοι εχουν κάνει κατι παρανομο, δεν μπορω να το ξέρω.Εγώ πλήρωσα για να μου τα κάνουν όλα όπως πρέπει πάντως!! Καλό βράδυ σε όλους!
  5. Η άδεια της οικοδομης μου είναι σύννομη γιατί θέλω να είμαι σωστή σε όλα και να μην έχω προβλήματα, οπότε όταν απέκτησα την κυριότητα έγιναν όλα νόμιμα και τα πάντα (ό,τι προσθεσα/αφαίρεσα) όλα με άδεια. Διάβασα τον κτιριοδομικό κανονισμό, δεν βρίσκω το κομμάτι που θα με βοηθούσε.Ιδιαίτερα προσεξα το αρθρο 24 που αναφερεται στα πεζοδρόμια. Εν πάσει περιπτώση, δεδομένου ότι βρίσκομαι μπροστα σε αυθαιρεσίες και για να μην βρεθω προ τετελεσμενου, απο την εμπειρία σας, τι πρεπει να πράξει ενας ιδιωτης σε αναλογη περιπτωση? Πχ αν έρθουν με το ζόρι να γκρεμίσουν το τσιμέντο μου που προσθεσα και είμαι παρούσα, ή ενδεχομένως απούσα, τι πρέπει να κάνω?? Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας κουρασα! Υ.Γ. Ξεχασα να αναφερω πως είχα αφήσει 2 τετραγωνακια χωρίς πλακακι για να φυτευτουν διακοσμητικα δεντρακια!!ομως κανένας δεν ανεφερε κατι επι τουτου, το προβλημα τους ήταν στο τσιμεντο και όχι στο αν εγώ φυτεψα ή όχι δεντρα.όπως και οι διπλανοι και οι πιο κατώ.κανεις δεν έχει δεντρα και όλα ήταν πλακοστρωτα!
  6. Στην πρασιά έριξα το προσθετο τσιμέντο με ειδικευμένο συνεργείο φυσικά, απλώς όχι αυτό που ανέλαβε την ανακατασκευη. Εαν ένα συνηθισμένο σκαλοπάτι είναι τόσο τότε μάλλον εγώ δεν θυμάμαι καλά αυτό που είχα μετρήσει.Είμαι όμως απολύτως βέβαιη γτ μου το επεσήμανε και το παιδί του συνεργείου που προσέλαβα ότι η απόσταση που αφήσανε από το συνεργείο του Δήμου ήταν μεγάλη.Ας πούμε ότι δεν ήταν 17 εκ. που είπα και ήταν 25εκ. και ότι εμένα προηγουμένως ήταν περί τα 15εκ το σκαλοπάτι.( Δν μπορώ κιολας να παω τετοια ωρα να το μετρήσω να σας πω, προφανως θα εκανα λαθος στα νουμερα που ανεφερα, εφοσον σας φαίνεται παραλογη η αποψη μου.) Εγώ θελω απλα να μου το φτιάξουν ακριβωσ στο ιδιο υψος που ηταν προηγουμενως με μονη διαφορα το πλακακι απο πανω που θα είναι ίδιο με ολα τα υπολοιπα.Εχω αυτό το δικαίωμα ή μπορούν αυθαίρετα να μου το αφαιρέσουν και να πραξουν κατα βουληση? Αναρωτιέμαι γιατι ο χωρος ο οποίος προκειται να πλακοστρωθει (περαν του πεζοδρομιου) ανήκει στην ιδιοκτησία μου σύμφωνα και με το σχεδιο.
  7. Μπορεί να χρησιμοποιώ και λάθος όρο και να μην λέγεται πρασια/ προκήπιο αυτό. Ας πούμε ότι είναι ο χώρος που υπάρχει μπροστά απο κάθε κατάστημα εστίασης για να βγαζει πχ τα τραπέζια έξω ΑΛΛΑ ανήκει στην ιδιοκτησία μου βάσει σχεδίου. Το πεζοδρόμιο είναι πιο διπλα!!Φωτπγραφία δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω, αν χρειαστεί θα ανεβάσω αυριο μια.
  8. Συγνώμη μήπως δεν εκφράστηκα σωστά.Εννοώ πως πριν και ενώ είχα πλακάκι στην πρασιά το σκαλοπάτι για να μπω στο κατάστημα μου ήταν περί τα 7-10 εκατοστά απόσταση από το έδαφος μέχρι την είσοδο του καταστήματος.Τόσο περίπου δεν είναι και το φυσιολογικό ύψος? Τώρα χωρίς να υπάρχει βέβαια το πλακάκι επάνω, μόνο με το τσιμέντο έφτασε η διαφορά στα 17 εκ περίπου. Φαντάζομαι πως το πλακάκι θα παίρνει γύρω στους 4-5 πόντους, οπότε πάμε πάλι στα 12 εκ. ύψος του σκαλοπατιού, το οποιο θεωρώ αφύσικα ψηλό και άβολο. Εν προκειμένω και κατόπιν συζήτησης (άκαρπης) με το μηχανικό που εποπτεύει όπως σας είπα, εριξα με προσωπικά έξοδα τσιμέντο παχους 3-5 πόντων ώστε να μειωθεί η διαφορά και να μπουν τα πλακάκια του δήμου πάνω σε αυτό.Και για αυτό το έξτρα όμως μου δημιουργούν το προβλημα τώρα και δεν ξέρω πως να κινηθώ.Με ενδιαφέρει να μάθω αν είμαι νόμιμη και δικαίως θέλω να διαμορφωθεί κατα δική μου βούληση ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού μου που περιλαμβάνει την πρασια αλλά σε καμία περίπτωση το πεζοδρόμιο. Αν έρθει το συνεργείο και επιχειρήσει να σπάσει το τσιμέντο που έστρωσα τι πρέπει να κάνω? Γιατί και σε αστυνομικό όργανο που απευθύνθηκα μου είπε να μην παρακωλύσω το έρδο του δήμου, αλλά και αυτός συμφέρον έχει και λέει οτι τους βολεύει. Εγώ τώρα τι κάνω??
  9. Καλησπέρα σε όλους.Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει στο εξής ερώτημα, αν και δεν είμαι σίγουρη αν το θέτω σωστά εδώ ή πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο νομικό Forum. Στο οικόπεδό μου, στην πρόσοψη υπάρχει χώρος ισόγειος που πρόκειται να λειτουργήσει ως κατάστημα μελλοντικά.Στην είσοδο του υπάρχει ένα προκήπιο/πρασιά διαστάσεων περίπου 4*5 μετρα και μετά πεζοδρόμιο, δρόμος, πεζοδρόμιο, σπίτια. Την πρασιά την είχα στρώσει με πλακάκια πριν από μικρό χρονικό διάστημα.Τώρα εν όψει των ανακατασκευών των πεζοδρομίων της πόλης, με ρώτησαν αν θέλω να γίνει ενιαίο με όλο τον υπόλοιπο μέρος για λόγους αισθητικής.Δυστυχώς συμφώνησα με αποτέλεσμα να έχουν ήδη προβεί τα συνεργεία του Δήμου στην καταστροφή του πλακόστρωτου επί της πρασιάς που ανήκει στο οικόπεδό μου και ενώ για να μπω στο κατάστημά μου υπήρχε ένα σκαλοπάτι ύψους περί 10 εκ. περίπου, τώρα υπάρχει μια διαφορά περι των 17 εκ το οποίο και είναι υπερβολικό. Ενώ λοιπόν εξαρχής μου υποσχέθηκαν ότι θα κατασκευαστεί ακριβώς όπως πριν με τη διαφορά μόνο στις πλάκες του πεζοδρομίου ώστε να είναι ενιαία με όλα τα διπλανά, εντούτοις δεν έριξαν όσο τσιμέντο απαιτείται και με άφησαν κάτω, διότι (χωρίς να το παραδέχονται ευθέως) η ιδιοκτησία του διπλανού είναι χαμηλή και παλαιά και αν το έκαναν το ίδιο ψηλό δεν θα μπορουσε να βάλει το αυτοκίνητό του στο γκαράζ του. Εγώ λοιπόν πλήρωσα εκ νέου συνεργείο για να ρίξει τσιμέντο εξτρα και να ανεβεί σε ύψος πάλι η πρασιά. Ωστόσο όταν το είδε ο επιβλέπων πολ.μηχ. του οποίου το συνεργείο ανέλαβε την ανακατασκευή του πεζοδρομίου μου είπε με πιο λαικό ύφος "τι ... έκανες εδώ" και απείλησε ότι θα τρυπήσει πάλι το έξτρα τσιμέντο που πρόσθεσα με δικά μου έξοδα όταν θα έρθει η ώρα να στρωθούν τα πλακάκια. Να τονίσω ότι σε προηγούμενες ιδιοκτησίες που προηγούνται της δικής μου λόγω του ότι υπήρχε άλλη σχέση μεταξύ τους, τους έκαναν το χατήρι να γίνουν όλα ακριβώς όπως τα ήθελε ο καθε ιδιοκτήτης, σε ύψος κτλ. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μου, πως μπορώ να προστατευτώ? και σε ποιες διατάξεις να στηριχτώ?Είμαι υποχρεωμένη να ανεχτώ την χειροτέρευση αυτή της περιουσίας μου?Διότι αφού το σκαλοπάτι θα είναι τόσο ψηλό δεν θα είναι άνετο και αισθητικά όμορφο με αποτέλεσμα και τη μείωση της αγοραστικής αξίας του καταστήματός μου. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την εκτενή ανάλυση!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.