Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναστασάκι

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Αναστασάκι's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα! Έχω τα 2/3 ενός οικοπέδου και δύο ξεχωριστών κτισμάτων πάνω σε αυτό. Θέλω να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας για το ένα κτίσμα από τα δύο που κάνω εγώ χρήση και έχω νομιμοποιήσει με το νόμο 4178/2013 τα αυθαίρετα που είχα. Μπορώ να βγάλω την άδεια χωρίς τη συναίνεση του άλλου ιδιοκτήτη που κατέχει το 1/3? Μπορώ να βασιστώ στο νόμο με ΦΕΚ 2605 στις 15/10/2013 Αριθ. οικ. 55174 στο άρθρο 3 παράγραφος 6 για να το κάνω ή κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ καλά?
  2. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί τελικά δεν έχω καταλάβει τι είναι καλύτερο να επιλέξει κανείς για εξωτερική θερμοπρόσοψη σπιτιού fibran ή neopor γραφιτούχο μαύρο; Στην ουσία ποιά είναι η διαφορά τους; Σας ευχαριστώ πολύ!
  3. Έχουν ήδη συναντηθεί και ο δικηγόρος είπε ότι θα μελετήσει το νόμο... Αλλά απ' ότι καταλαβαίνω... ενώ στην 1η περίπτωση της αγωγής προτείνουμε στο δικαστήριο πως πρέπει να γίνει το χώρισμα και αυτό βάζει πραγματογνώμονα και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει, στο νέο νόμο απλά πηγαίνουμε στο δικαστήριο για να επικυρώσει την κάθετη σύσταση που φαίνεται με όλα τα χαρτιά που θα καταθέσω στο συμβολαιογράφο...κάνω λάθος? Μου φαίνεται ότι ο νέος νόμος με συμφέρει περισσότερο αλλά θα δεχτεί το δικαστήριο να κάνει το χώρισμα? Σε συντομότερο χρονικό διάστημα από την πρώτη αγωγή και όσον αφορά τα έξοδα στα ίδια περίπου χρήματα?
  4. Επι της ουσίας εγώ έχω το 67% από ένα οικόπεδο 375τμ εντός οικισμού και 2 κατοικιών. Η μια χτίστηκε από τον παππού μου και είναι η δικιά μου και η δεύτερη που από μόνη της είναι το 33% χτίστηκε και ανήκει στο συνιδιοκτήτη μου. Επειδή δε συμφωνεί ο έτερος συνιδιοκτήτης να κάνουμε κάθετη σύσταση έχω ήδη καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο αλλά μας έδωσαν ημερομηνία το Δεκέμβρη του '14. Από την πλευρά μου έχω τακτοποιήσει όλα τα αυθαίρετα που είχα και το μόνο που μένει είναι να διορθώσω το κτηματολόγιο αλλά επειδή η άλλη δε συμφωνεί προσπαθώ να δω αν μπορώ να το κάνω κι αυτό μόνη μου με το 67% που έχω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον 4178 για κάποιο πελάτη του... είναι γρηγορότερη λύση από την αγωγή που έχω ήδη καταθέσει και η διαδικασία είναι πιο απλή? Δηλαδή να ακούσω το μηχανικό μου και να υπαχθώ στον καινούργιο νόμο ή να περιμένω να εκδικαστεί η αγωγή που ήδη κατέθεσα? Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια...
  5. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος το νόμο 4178 που εκδόθηκε στις 8/8/13 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης. Έχω το 67% από μια συνιδιοκτησία και ο μηχανικός μου σκέφτεται ότι μπορώ να υπαχθώ σε αυτό το νόμο για να ζητήσω κάθετη σύσταση από δικαστήριο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Έχει κάποιος χρησιμοποιήσει αυτό το νόμο? Μπορείτε να μου πείτε αν ισχύει και τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Σας ευχαριστώ πολύ...
  6. Και εγώ ό,τι λέει ο νόμος θέλω! Να μην αδικηθεί κανείς! Συμφωνώ απόλυτα για το ου μπλέξεις...όπως επίσης και αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα...αλλά το θέμα είναι ότι απ'ότι μου λέει η δικηγόρος μου δικαστικά αν πάω θα βγει σε πλειστηριασμό που δε με συμφέρει ούτε εμένα να έρθει κάποιος 3ος να το πάρει...Εγώ ψάχνω κάπου να πατήσω για να κάνω την κάθετη σύσταση και το οικόπεδο ας μείνει εξ αδιαιρέτου...και να καταλάβεις τα κτίσματα είναι από το 1955 και το 1938!!! Μιλάμε για 10ετίες πριν γεννηθώ εγώ!!!Δηλαδή πόσα χρόνια ακόμα δε θα βγάζουμε άκρη?! Μέχρι να πέσει στο κεφάλι μας?!
  7. Δυστυχώς για μένα δε γράφει πουθενά στα συμβόλαια ότι έγινε στο παρελθόν σύσταση ούτε καν έναν προσανατολισμό πχ το ανατολικό για να μπορώ να τα χωρίσω χωρίς τη συναίνεσή της...Σημειωτέον ότι αυτή έχει χτίσει όχι μόνο το 1/3 που δικαιούται αλλά και παραπάνω αλλά αυτό είναι το λιγότερο! Προσπαθώ να πιαστώ από κάπου για να τα χωρίσω και όλα τα άλλα δε με απασχολούν...Η δικηγόρος μου είπε ότι δε μπορώ δικαστικά να ζητήσω κάθετη σύσταση, μόνο διανομή και αφόσον δεν προκείπτουν οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα βγαίνει λέει σε πλειστηριασμό. Δεν υπάρχει λέει κάποιος νόμος για να πατήσει και να ζητήσει στο δικαστήριο να χωρίσει μόνο τα κτίσματα(τα οποία είναι 2 2οροφες μονοκατοικίες ξεχωριστές η μια από την άλλη...) Και η θεία μου με "εκβιάζει" ότι αν θέλω να υπογράψει για την κάθετη σύσταση πρέπει να επιβαρυνθώ με όλα τα έξοδα του συμβολαιογράφου και να της νομιμοποιήσω τα αυθαίρετα που έχει (δεν ξέρω ακόμα ποιά είναι αυτά...)πληρώνοντας τα όλα εγώ!!!
  8. Ναι, είναι οικόπεδο 375τμ και σύμφωνα με έναν πολιτικό μηχανικό είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αλλά δεν ξέρω όσον αφορά την περιοχή πως πάει... Ιδιοκτήτες είμαστε εγώ και μια θεία μου. Εγώ έχω τα 2/3 του οικοπέδου και των κτισμάτων με πωλητήριο από τη γιαγιά μου που ήταν το μερίδιό της και η θεία μου έχει το 1/3 με δωρεά μετά θάνατον από την προ-γιαγιά μου. Εγώ έχω μόνο ένα μπαλκόνι αυθαίρετο και θέλω να το νομιμοποιήσω και τώρα ο πολιτικός μηχανικός που ανέλαβε κοιτάζει και τα δικά της να δούμε εκείνη τι αυθαίρετα έχει. Πρόκειται για 2 κτίσματα που χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονολογίες από διαφορετικούς ανθρώπους απλά τυχαίνει να είναι στο ίδιο οικόπεδο και από λάθη των παλιών είναι εξ'αδιαιρέτου ενώ είναι 2 τελείως διαφορετικές κατοικίες. Εγώ θέλω να κάνω μια κάθετη σύσταση των κτισμάτων και το οικόπεδο να παραμείνει ως έχει αλλά η άλλη δε συμφωνεί. Μου έχουν πει ότι τα δικαστήρια δεν κάνουν σύσταση μόνο διανομή οπότε ή τότε βγαίνει σε πληστηριασμό ή προκείπτουν 2 μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα...Γόρδιος δεσμός και δεν ξέρω από που να πιαστώ για να τον λύσω!
  9. Έχω ένα ποσοστό 67% εξ αδιαιρέτου από δύο κτίσματα και ενός οικοπέδου εντός οικισμού και επειδή δε συμφωνεί η έτερη ιδιοκτήτρια να κάνουμε κάθετη σύσταση μου είπαν ότι αν δικαστικά διεκδικήσω τη διανομή τότε τα 2 οικόπεδα που θα προκύψουν θα είναι μη άρτια και οικοδομήσιμα και τα κτίσματα θα είναι αυθαίρετα. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται με το κτίσμα μου? Μπορώ να το νομιμοποιήσω με το νόμο περί αυθαιρέτων? Το κτίσμα είναι του 1955...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.