Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

blue

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

blue's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παιδιά καλημέρα. Ένας αρχιτέκτονας θέλει να τοποθετήσει για διακοσμητικούς και μόνο σκοπούς, μεταλλική δοκό (I-beam) ύψους 40εκ. και μήκους 11.5μ σε επιφάνειες απο σκυρόδεμα στα δύο άκρα. Η λύση είναι η IPE 400. Σκέφτηκα φλάντζες έδρασης 20χιλ. εκατέρωθεν και 12 μπουλώνια Μ20. Τι νομίζετε;
  2. Καλημέρα παιδιά. Έχω μια διώροφη κατοικία, απλή αλλά με σχετικά μεγάλα ανοίγματα. Μεταξύ άλλων, κεντρικά υπάρχουν τρείς τετραέριστες πλάκες πάχους, σε σειρά, διαστάσεων 4.5μ x 6.6μ απο τις οποίες προβάλουν (με δοκούς-προβόλου) τρείς τριέριστες πλάκες διαστάσεων 4.5μ x 2.6μ. Όλες οι πλάκες είναι πάχους 22εκ. Η ενδιάμεση στήριξη των δοκών (6.7μ και 2.6μ (δοκός-πρόβολος)) γίνεται με υποστύλωματα Φ60. Έχω δοκιμάσει δοκούς 30x70 και είναι οκ. Μου προτείνει οπλισμούς 4Φ20 στις μεγάλες δοκούς που είναι λογικό. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι στο πλάτος των δοκών, αν δηλαδή θα ήταν καλύτερα να έβαζα 35x70 λόγω φαινομένων στρέψης, αν και λόγω διάταξης των πλακών μου φαίνονται λίγο απομακρυσμένα. Εσείς τι λέτε? Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, gvarth. Edit : Τώρα συμπληρώθηκε. Ευχαριστούμε.
  3. Το κτίριο είναι 3όροφο. Μιλάμε πάντα για την πλάκα οροφής. Δεν γνωρίζω αν είχε πρόβλεψη ορόφου διοτί η μελέτη έγινε το 1983! Όντως είναι καλές οι κολώνες 40/70. Κοίτα, εγώ γενικώς αποφεύγω τους προβόλους εκτός αν δεν γίνεται αλλιώς. Με ανησυχεί επίσης και το αξονικό φορτίο που θα παραλάβουν οι κολώνες. Θα είναι περίπου 20κΝ πέραν αυτού που ήδη λαμβάνουν.
  4. Ναι, οι αναμονές είναι 25 χρόνια απροστάτευτες. Και είναι Υ16, ή τουλάχιστον έγιναν Υ16! Το κτίριο είναι στην Κύπρο.
  5. Σε κτίριο 25 ετών, που ανακαινίζεται, ο μηχανολόγος θέλει να βάλει βάρος περίπου 4 τόνους στην πλάκα οροφής. Συγκεκριμένα θα βάλει 6 συστήματα VRV περίπου 650kg το καθένα. Η πλάκα είναι 15cm και ο οπλισμός είναι Y10. Στην οροφή υπάρχουν αναμονές απο τις κολώνες (40/70) οι οποίες είναι περίπου 60-70cm ύψος. Σκέφτηκα λοιπόν για να μην επιβαρύνω την πλάκα να χρησιμοποιήσω τις αναμονές και να τοποθετήσω μεταξύ δύο κολωνών (απόσταση 5.40m) μια μεταλλική δοκό (IPE) η οποία θα στηρίζεται πάνω στις σκυροδετημένες πλέον μικρές κολώνες. Πάνω στο ΙΡΕ σκέφτομαι να τοποθετήσω ένα μεταλλικό deck πλάτους 2m το οποίο θα είναι προβολοτό 1m εκατέρωθεν. Για καλύτερη στήριξη είπα να βάλω και διαγώνια απο το ΙΡΕ στο deck. Οπότε δημιουργείται μια πλατφόρμα 2m x 5.40m για να κρατά τα 6 αυτά μηχανήματα. Αυτή είναι μια αρχική σκέψη που έκανα για να μεταφέρω τα φορτία στα υποστυώματα χωρίς να επιρεάσω την πλάκα. Τι λέτε?
  6. Δυστυχώς δεν μπορώ να αυξήσω τα μήκη των δοκών διότι δεν μπορώ να μειώσω τα μήκη των παράλληλων μελών του τοιχώματος του ανελκυστήρα. Θα δοκιμάσω την λύση με τις αρθρώσεις αφού έτσι κι αλλιώς οι μικρές αυτές δοκοί έτσι οπλίζονται με πάνω και κάτω τον ίδιο οπλισμό και θα αυξήσω και το πάχος του τοιχώματος του ανελκυστήρα απο 20εκ. σε 25εκ. Κι ας πεί ότι θέλει ο αρχιτέκτονας!
  7. Δηλαδή Χάρη, η καλύτερη περίπτωση θα είναι δοκοί 25χ40 και τοίχωμα ανελκυστήρα 25εκ λόγω ύψους και προβλημάτων διάτμησης στα μέλη του
  8. Και εγώ αυτό σκεφτόμουν σαν μια τελευταία όμως λύση. Τοιχεία και δοκούς όλα 25εκ.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι. Προσπαθώ να λύσω ένα στατικό σύστημα πολυκατοικία με πιλοτή και 3 ορόφους (+2 προβλεπόμενους ορόφους) και αντιμετωπίζω συνεχώς το ίδιο πρόβλημα σε κάθε επίλυση. Πιο συγκεκριμένα πρόβλημα διάτμησης και στις δύο κοντές δοκούς του τοιχείου ανελκυστήρα που ενώνουν το Π με δύο κολώνες απέναντι καθώς και πρόβλημα διάτμησης και στα 3 τοιχεία του ανελκυστήρα. Προσπαθώ να μην επέμβω στο αρχιτεκτονικό μετατρέποντας δοκούς και μέλη τοιχείου απο 20εκ σε 25εκ. Έχετε καμιά ιδέα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.