Μετάβαση στο περιεχόμενο

jlian

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

662 profile views
  1. Λόγω απόστασης δεν θα τα παρέδιδε αν δεν πληρώνονταν. Προφανώς τον εμπιστεύτηκα, δεν έπρεπε. Αυτό που αναφέρεις Γιάννης προσπαθώ να μάθω και εγώ αλλά δυστυχώς δεν με έχει διαφωτίσει κανένας ως τώρα, είσαι ο πρώτος που το θίγει. Απαιτεί επισκέψεις σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες για παράδειγμα;
  2. Νομίζω με τηλεμέτρηση Προσωπικά σε παρόμοια περίπτωση (σε άλλο αντικείμενο, πληροφορικής συγκεκριμένα) έκανα πάσα τη δουλειά σε συνάδελφο για να με διευκολύνει στη συγκυρία. Το όποιο πρόβλημα μπορεί να έχω δεν αφορά τον πελάτη μου.
  3. Ας δώσω μερικά στοιχεία ακόμα για την περίπτωση που αναφέρω. Χρόνος παράδοσης δεν συμφωνήθηκε. Είχα όμως επικοινωνία με τον τοπογράφο και μου ανέφερε ότι "τα σχέδια είναι έτοιμα να σου τα στείλω". Κατάλαβα εκ των υστέρων ότι ήθελε να τον εξοφλήσω, πράγμα το οποίο έκανα. Σχέδια όμως δεν έχω πάρει, και μετά από επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία ανακάλυψα ότι δεν είναι έτοιμα (για κάποιους προσωπικούς του λόγους που δεν θα αναφέρω), αλλά ΘΑ ετοιμαστούν και ΘΑ σταλούν. Δεν ξέρω αν αυτά αφορούν τοπογραφική μελέτη (δεν μου ανέφεραν κάτι τέτοιο), πρόκειται πάντως για δήλωση περιουσιακών στοιχείων στο κτηματολόγιο. Το πρόβλημα μου τώρα είναι ένα και λέγεται προθεσμία δήλωσης στο κτηματολόγιο. Διαφορετικά δεν θα το έκανα θέμα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν "την έχω πατήσει" με κάποιο τρόπο, να το πω πιο ...λαϊκά. Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη, μιας και τον άνθρωπο αυτόν δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Η επαφή έχει γίνει αρχικά μέσω τρίτου και στη συνέχεια μέσω τηλεφώνου.
  4. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Από τη στιγμή που ένας τοπογράφος πάρει μετρήσεις σε ένα αγροτεμάχιο, τι διαδικασία χρειάζεται για να παράξει το τελικό τοπογραφικό διάγραμμα; Αυτό το ρωτάω σαν πελάτης, γιατί βλέπω κάποιες καθυστερήσεις που δεν μπορώ να εκτιμήσω αν είναι πραγματικές. Δηλαδή η στάνταρ διαδικασία που ακολουθεί είναι να κάτσει να βγάλει το σχέδιο και να μου το παραδώσει ή υπάρχουν και άλλες διαδικασίες.
  5. Εχω πολυ σοβαρο προβλημα με την εταιρια που υποτιθεται πως τους υποστηριζει. Να σκεφτεις οτι προκειται για τους παλιους αντιπροσωπους της Β στην Αθηνα. Με δουλευουν στυγνα εδω και ενα χρονο. Καιγονται αντιστασεις απο ενα συγκεκριμενο σωμα, ερχονται και τις αλλαζουν και ξανακαιγονται. Εφερα ηλεκτρολογο και ολη η εγκατασταση μου ειναι ΟΚ. 100% μου βαζουν σκαρτα υλικα. Εχεις καμια ιδεα για το τι μπορω να κανω; Καποιον ανθρωπο να εμπιστευτω; Φαντασου οι παλιες αντιστασεις κρατανε ακομα. Τιποτα μαιμου θα μου βαζουν καθε φορα και τα 100€ φευγουν για πλακα σε καθε επισκευη. Γι αυτο συνυπολογιζω και κατι ζημιες που εχουν αρχισει και βγαζουν τα βεντιλατερ και σκεφτομαι να αλλαξω καθε σωμα που βγαζει προβλημα. Δεν ξερω τι αλλο να κανω... Ειλικρινα, καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη.
  6. sdim, το αναφέρω ξεκάθαρα πως έχω ήδη θερμοσυσσωρευτές, όπως και έχω και κάποια παλιά air-condition ψύξης Sharp, που δουλεύουν μια χαρά. Πρόκειται για εγκατάσταση 10 μονάδων σε διόρωφη μαιζονέτα. Δεν με ενδιαφέρει η αλλαγή, θέλω αντικατάσταση κάποιων προβληματικών. Το θέμα με την Β. είναι πως έχει σταματήσει να υποστηρίζει κάποια ανταλλακτικά (μοτέρ) στις συγκεκριμένες μονάδες, και οταν βγεί εκτός ενα μοτέρ απο κάποια βλάβη της πλάκας (πχ ρουλεμάν) η μονάδα αχρηστεύεται. Επίσης απο τον (υποτιθέμενο) αντιπρόσωπο εδω, δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις στο θέμα υποστήριξη, οπότε κοιτάω για κάτι άλλο. Ευχαριστώ για την προταση της AEG, δυστυχως πρέπει να είναι απο τα πιο ακριβά που κυκλοφορούν.
  7. Ενδιαφέρομαι να μου προτείνει όποιος γνωρίζει, αξιόπιστη μάρκα/μοντέλα θερμοσυσσωρευτών, που να συμπεριλαμβάνει και την καλή υποστήριξη απο εταιρία/αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Θα αντικαταστήσω συγκεκριμένα σώματα Βauknecht υπάρχουσας εγκατάστασης με άλλα. Επειδή είχα τραγικά προβλήματα στο θέμα υποστήριξη στο παρελθόν, θα ήθελα παρακαλώ την γνώμη ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο, όπως και κάποια προταση για οικονομικά μοντέλα που δεν πουλάνε όνομα και τίποτα άλλο. Ευχαριστω.
  8. Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να τοποθετηθουν ψευτόκασες ή να βιδωθεί το νεο κούφωμα πάνω στόν τοίχο (τούβλο), όπως προτείνουν οι εταιρίες. Οντως δεν χρειάζεται, ή βαριούνται τη φασαρία; Εξ αρχής το πρότεινα σε όλους χωρις να με ενδιαφέρει πόσο θα χρεώσουν (δεδομενο οτι θα φέρναμε και σοβατζή) αλλα σχεδον ολοι με απέτρεπαν. Οι πολιτικοί μηχανικοί τι λένε για αυτό; Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4 Beta
  9. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα αυτό! Γιατί είχα σκοπό να αλλάξω διαδοχικά τα κουφώματα σε ισόγειο-πρωτος όροφος, έργο > 10.000€ και είχα μπεί στην λογική λίγα-λίγα και τώρα σκέφτομαι να κάνω περισσότερα πράγματα. Να απευθυνθώ σε ενα πολιτκκό μηχανικό για αυτά; (θέλω να τον ρωτήσω και για μερικά δομικά θέματα του σπιτού). Θέλω να πω όλοι ασχολούνται με αυτά;
  10. Πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά όλα αυτά που λέτε, σίγουρα θα φέρω κάποιον να μιλήσω, πριν να αναθέσω την δουλειά σε κάποια εταιρία για τα κουφώματα. Ετσι κι αλλιώς είμαι τώρα στη φάση που έρχοναι και τα βλέπουν και δίνουν προσφορές.. Επειδή έριξα μια ματιά στη σχετική σελίδα του ΥΠΕΚΑ: http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=698 Κατηγορία Α1 Ιδιοκτήτες επιλέξιμων στο πρόγραμμα κατοικιών, το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά τις 12.000 € ή τις 20.000€ αντίστοιχα. Για την κατηγορία αυτή, τα κίνητρα περιλαμβάνουν τη επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 70% επί του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού όπως αυτός θα προκύπτει μετά τη διενέργεια της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης. Δηλαδή ένας πολίτης για επιλέξιμο προϋπολογισμό 10.000€ θα λάβει άτοκο δάνειο 3.000 € και επιχορήγηση 7.000€. Επιλέξιμος προϋπολόγισμός τι σημαίνει; Οτι μπορεί να θέλεις να κάνεις μια αναβάθμιση κόστους 10.000€ και σου δώσαν το ΟΚ ή από κόστος πχ 15.000€ σου εγκρίνουν τα 10.000€; Επειτα τα 7.000€ στα πληρώνει το κράτος και εσύ δανείζεσαι τα 3000€ με μηδενικό επτόκιο; Καλά τα λέω; (υποθέτω οτι μπορεί να φαντάζουν λίγο χαζές οι ερτήσεις, γιατί δεν έχω δανειστεί ποτε μου τίποτα, δεν έχω χτίσει ποτέ μου τίποτα, ούτε έχω ασχοληθεί με επιδοτήσεις και οτιδήποτε άλλο και πιθανόν να μην ερμηνεύω κάτι που διαβάζω σωστα).
  11. Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι πρακτικό; Στην πράξη σου επιδοτούν το επιτόκιο του δανείου, δεν σου δίνουν καμία απευθείας επιδότηση, πχ κάποιο κομμάτι του κόστους, έτσι δεν είναι;
  12. Ναι. Πρόκειται για μεζονέτα, το ισόγειο κατασκευή του 60 και ο πάνω όροφος κατασκευή του 80. Ξύλινα κουφώματα κάτω (τραγική κατάσταση), αλουμινένια επάνω (χάλια κατάσταση). btw τους πήρα και τους "την είπα" ευγενικά και αμέσως τα κουφώματα άλλαξαν σε dt με άλλη μάρκα και αξιοπρεπή σειρά, στην ίδια τιμή. Όπου σε πιάσουν δηλαδή... έλεος... Τώρα που το συζητάμε, ακούω ότι το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» δεν συμφέρει και πολύ, γιατί ανεβαίνει το κόστος των εργασιών που πρέπει να κάνεις και τραβάει σε μήκος η ιστορία πολύ. Για παράδειγμα αν αρχίσουμε και συζητάμε για μονώσεις τοίχων θα πάρει πολλά, άσε που υπάρχει και μεσοτοιχία με ένα παλιό σπίτι (αρχών του αιώνα) και δεν ξέρω τι γίνεται με αυτό (θέλει γκρέμισμα). Θέρμανση έχω από θερομοσυσσωρευτές. Λες να αξίζει να το ψάξω;
  13. Ναι, η συνολικη εικονα του σπιτιου δεν με προτρεπει να επενδυσω και σε θερμοδιακοπτομενα. Επισης ναι, εχω και μια αξιολογη προταση για pvc, τα ειδα σε δειγμα και μου φανηκαν πολυ καλα, περιμενω την οικονομικη προσφορα για λεπτομερειες. Ειναι Γερμανικο προιον με 15 χρονια εγγυηση απο την εταιρια που τα τοποθετει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.