Μετάβαση στο περιεχόμενο

johnsv

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Υδραυλικός

johnsv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις...
  2. Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μου ανέφεραν ότι "μπορεί" να κατεδαφιστεί... Αν είναι όμως έτσι προς τι το πρόστιμο διατήρησης?
  3. Είμαι ιδιοκτήτης μικρού καταστήματος εστίασης και πρόσφατα ο δήμος μου παρείχε άδεια τραπεζοκαθισμάτων σε παρακείμενο κοινόχρηστο χώρο (μια μικρή πλατεία). Επειδή ο χώρος αυτός των 12 τ.μ. ήταν ανισόπεδος κατασκεύασα ένα ξύλινο δάπεδο πάνω στο χώμα (χωρίς τσιμεντοκατασκευή) το οποίο είναι ανυψωμένο κατά 25 εκατοστά από το έδαφος από την μία πλευρά, έτσι ώστε να μπορώ να τοποθετήσω τα τραπεζοκαθίσματα. Χωρίς αυτή την μικρή κατασκευή ήταν αδύνατον να τοποθετηθούν λόγω της κλίσης του χωμάτινου εδάφους. Έκλεισα ένα μέρος του χώρου με κομμάτια πλεξιγκλάς τα οποία αφαιρούνται άμεσα αν χρειαστεί και τοποθέτησα μια ομπρέλα από πάνω για προστασία. Εξασφάλισα επίσης και την έγκριση της αρμόδιας ΕΠΑΕ. Μετά από μερικούς μήνες και μετά από καταγγελία ανταγωνιστή η πολεοδομία έκανε αυτοψία, κήρυξε την κατασκευή παράνομη και μου επέβαλε πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης. Επικοινώνησα μαζί τους και συμφώνησα να πληρώσω τα πρόστιμα. Με ενημέρωσαν όμως ότι ακόμα κι αν πληρώσω, η πολεοδομία θα στείλει τον φάκελλο στην επιτροπή κατεδαφίσεων και η κατασκευή μπορεί να θεωρηθεί κατεδαφιστέα. Ισχύει αυτό? Αν ναι, τότε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του προστίμου διατήρησης? Τονίζω ότι η κατασκευή είναι ξύλινη πάνω σε χώμα, καλαίσθητη, εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον και δεν παρεμποδίζει την διάβαση πεζών. Βρίσκεται δηλαδή σε σημείο που κανείς δεν χρησιμοποιούσε ούτε καν για να περπατήσει. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.