Μετάβαση στο περιεχόμενο

mafdaalex

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mafdaalex

  1. Μένω στους Ν.Επιβάτες Θεσσαλονίκης , μια περιοχή παραθαλλασια κοντά στη Θεσσαλονίκη.Το φυσικό αέριο θα περάσει σύντομα από το 125 τ.μ. 3όροφης οικοδομής σπίτι μου.Έχω ένα 12ετη ατομικό λέβητα πετρελαίου .Η απορία μου και ο προβληματισμός μου είναι εαν αξίζει να προβώ ατην αλλαγή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.Θα έχω κάποιο οικονομικό όφελος ή θα κάνω μια τρύπα στο νερό;Θα κάνω ποτέ απόσβεση της αλλαγής του λέβητα;Είναι οικονομικότερο το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο;Ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σας.
  2. Εχω αγορασει εδω και τρεις μερες εναν αφυγραντηρα meaco 20l ,το μηχανημα ειναι εξαιρετικο δεν μπορω ομως με τιποτα να κατεβασω την υγρασια στο 55% σε ενα σπιτι 125 τ.μ.Υποψιν οτι ο κατασκευαστης λεει οτι καλυπτει 150 τ.μ.Στο χωρο που δουλευει ριχνει την υγρασια περιπου στο 60%,στα ποιο απομακρισμενα δωματια ομως η υγρασια δεν πεφτει κατω απο 65% παρολο που τον αφησα να δουλεψει συνεχομενα τουλαχιστον 24 ωρες στο κεντρο του διαμερισματος και υποψιν οταν ανοιγω τα παραθυρα για να αερισω το σπιτι η υγρασια χτυπαει ξανα κοκκινο και φτου απο την αρχη να προσπαθει να ξαναριξει την υγρασια οχι ομως κατω απο 60%.Εχει κανεις να δωσει καμμια συμβουλη πως μπορω να βελτιωσω την αποδοση του ετσι ωστε να μεινω απολυτα ικανοποιημενος?Υποψιν οτι ειναι αρκετα θορυβωδης και μετα απο 24 ωρες συνεχομενης λειτουργιας εχει αρχισει να μας κουραζει αρκετα.
  3. γεια σας και πάλι!Μου έχουν προτείνει να αγοράσω λέβητα πέλλετ κατασκευασμένο από την εταιρεία progetto pellets.Το μοντέλο είναι necia 25kw.Eίναι ελληνική εταιρεία.Θα μπορούσε να μου πει κάποιος τη γνώμη του για την εν λόγω εταιρεία;Πόσο αξιόπιστοι είναι οι Έλληνες παραγωγοί στην τεχνολογία των μηχανών πέλλετ;Ευχαριστώ πολύ.
  4. δεν την έχω αγοράσει ακόμη,έχω σχεδόν καταλήξει για την αγορά της.ίσως να μην μπορέσουμε να την συνδέσουμε στους συλλέκτες.θα είναι το ίδιο αποδοτική εαν την συνδέσω κατευθείαν σε ένα καλοριφέρ;
  5. Η απορία μου είναι η εξής:είναι καλύτερα να τη συνδέσω κατευθείαν σε ένα καλοριφέρ ή να τη συνδέσω στους συλλέκτες του καλοριφέρ,ποιο είναι πιο αποδοτικό;και τέλος είναι μια λύση που θα διαρκέσει χρόνια ή σε μια πενταετία θα πρέπει να ψάχνω νέα λύση;
  6. Γεια σας και πάλι.΄Εχω σχεδόν καταλήξει στο πρόβλημα της θέρμανσης τοποθετώντας λέβητα-σόμπα πέλλετ ιταλικής προέλευσης.Έχω κάποιες ερωτήσεις:να τη συνδέσω σε ένα καλοριφέρ ή στους συλλέκτες του καλοριφέρ;Ο λέβητας-σόμπα πέλλετ λειτουργεί και σαν θερμαντικό σώμα ή δεν εκλείει καθόλου θερμότητα;Έχει καθόλου δυσοσμία κατά την διάρκεια της καύσης;Μια σόμπα λέβητας τι προσδόκιμο λειτουργίας έχει;Πόσο δοκιμασμένη είναι η τεχνολόγια του πέλλετ στην Ελλάδα;Και τέλος πόσο ασφάλες είναι να τοποθετήσω το λέβητα εντος του σπιτιού;
  7. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Τί σημαίνει μπορεί να είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο?Πάντως σε μια έρευνα που έκανα σε 2 σπίτια 90 τ.μ.της περιοχής οι ιδιοκτήτες είναι πολύ ευχαριστημένοι με το λέβητα υγραερίου και έχεις και το πλεονέκτημα όταν έρθει το φυσικό αέριο με πολύ μικρό κόστος να το μετατρέψεις.
  8. καλησπέρα και πάλι.Αναζητώντας τη λύση του αινίγματος "θέρμανση" πέρασε από το μυαλό μου η λύση λέβητας φυσικού αερίου,και αφού φυσικό αέριο δεν πρόκειται να έρθει στη γειτονία μου σύντομα(θα πάρει τουλάχιστον 2-3 χρόνια) σκέφτηκα την προσωρινή λύση λέβητα υγραερίου(προπανίου)και έπειτα μετατροπή του σε λέβητα φυσικού αερίου.Θα ήθελα τη γνώμη σας.Πόσο οικονομικότερος είναι ένας τέτοιος λέβητας σε σχέση με έναν λέβητα πετρελαίου?Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση ενός αξιόλογου τέτοιου λέβητα,λαμβάνοντας υπόψιν ότι το σπίτι μου είναι 130 τ.μ. οροφοδιαμέρισμα.Και τέλος θα ήθελα να ρωτήσω πόσο ασφάλης είναι ένας λέβητας υγραερίου όπου θα τον τροφοδοτώ με φιάλες.
  9. O.K.ευχαριστω για τις πληροφοριες
  10. O.K. οχι πληθυντικος.ακομη θα ηθελα να ρωτησω ποσο εφικτος θα ηταν ο συνδιασμος του 24αρι inverter κλιματιστικου στην μια πλευρα του σπιτιου(βορεια) με το ανοικτου τυπου τζακι(εχω βαλει αεροθερμο εντος αυτου)στο νοτιο τμημα του σπιτιου.μια αλλη μου σκεψη ειναι να συνδιαζα το κλιματιστικο με μια σομπα πελλετ και τελος η αλλη σκεψη μου ειναι να αγοραζα ακομη ενα 24αρι inverter A/Cκαι να καλυπτα και τα δυο μερη του σπιτιου.Θα μπορουσαν να ειναι εφικτες και αποδοτικες αυτες οι λυσεις ή ειναι λυσεις "πασαλυματα"?
  11. σας ευχαριστω και εσας για την απαντηση σας.τι εννοητε οταν λετε παντου κλιματιστικα τυπου split μιας και ηδη διαθετω ενα 24αρι inverter.μπορειτε να μου δωσετε μια απαντηση ποσο οικονομικοτερη λυση ειναι αυτη που μου προτεινετε εχοντας υποψιν οτι σε εναν κανονικο χειμωνα καταναλωνω περιπου 2,500-2,700 τονους πετρελαιο?
  12. καταρχην ευχαριστω για την απαντηση που μου δωσατε.η ερωτηση μου ειναι ποσο αποδοτικη θα ειναι η α θ μιας και δε διαθετω ενδοδαπεδια θερμανση,εχω τα κλασικα σωματα και ποσο τελικα κοστιζει μια α θ που να μπορει να ζεστανει το σπιτι με τις παρουσες συνθηκες.ακομη θα ηθελα να ρωτησω ποσο εφικτος θα ηταν ο συνδιασμος του 24αρι κλιματιστικου στην μια πλευρα του σπιτιου(βορεια) με το ανοικτου τυπου τζακι(εχω βαλει αεροθερμο εντος αυτου)στο νοτιο τμημα του σπιτιου.μια αλλη μου σκεψη ειναι να συνδιαζα το κλιματιστικο με μια σομπα πελλετ.Θα μπορουσαν να ειναι εφικτες και αποδοτικες αυτες οι λυσεις ή ειναι λυσεις "πασαλυματα"?
  13. καλησπερα.εχω ενα οροφοδιαμερισμα τριτου οροφου 130τμ.το σπιτι ειναι ουσιαστηκα χωρισμενο στα δυο ενωμενα με ενα διαδρομο,στο βορειο τμημα του ειναι τα υπνοδωματια και στο νοτιο τα υπολοιπα.εχω ατομικη θερμανση πετρελαιου,ενα 24αρι inverter κλιματιστικο και ενα τζακι ανοιχτου τυπου με αεροθερμο στο καθιστικο.το σπιτι ενεργειακα ανηκει στη δ κατηγορια.θελω να απαλλαγω απο το πετρελαιο οσο αυτο ειναι ακριβο.τι μου προτεινετε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.