Μετάβαση στο περιεχόμενο

greekbrit

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

-3 Κακή

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Υδραυλικός
  1. OK, δεν σας κουράζω άλλο, ούτε προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου τσάμπα. Πιστεύω ότι η δουλειά του άλλου πρέπει να αμοίβεται. Ο λόγος που γράφω και εδώ είναι για να έχω δεύτερες και τρίτες γνώμες. Όμως, χτυπάει άσχημα να απευθύνεται κανείς σε εξειδικευμένο forum για ερωτήσεις και η συνολική εικόνα να δίνει το συμπέρασμα "πήγαινε να πληρώσεις για να σου πουν". Στα εκπαιδευτικά sites στα οποία είμαι είτε moderator ή μέλος, απαντάμε, γιατί αυτή είναι και η ουσία ενός forum. Διαφωνείτε; Και δεν έχω καμία πρόθεση να προσβάλω κανένα. Καλές διακοπές και σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  2. Φίλοι μου, μου φαίνεται ότι κατάφερα να βρω άκρη εντελώς τυχαία, αφού βρήκα έτοιμο χώρο, δηλωμένο ως φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης που έκλεισε. Συνεπώς γλιτώνω τη διαδικασία της αλλαγής χρήσης και προλαβαίνω. Η διαμόρφωση χώρου με γυψοσανίδες απαιτεί έλεγχο από πολεοδομία ή απλά χρειάζεται ο σχεδιασμός τους από μηχανικό και η δημιουργία κάτοψης σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν; To site του φορέα αναφέρει ότι αν είναι ήδη δηλωμένος ο χώρος ως φροντιστήριο δεν χρειάζεται ισχύουσα άδεια πολεοδομίας. Το παλιό φροντιστήριο που έκλεισε, έβγαλε τις γυψοσανίδες και άφησε το χώρο ενιαίο όπως ήταν πριν.
  3. Εννοείς ότι είναι διαφορετικά στην επαρχία; Αυτό δεν το ήξερα, για να είμαι ειλικρινής. Και στις δύο άλλες σχολές, ξέρω ότι πληρώσαμε 350 ευρώ στο μηχανικό για τη σχολή στην επαρχία και 430 στο μηχανικό στο νησί και τα έκανε όλα μόνος του μέσα σε λίγες ημέρες. Απλά στην Αττική δεν γνωρίζω κανένα και εκείνοι που ξέρω δεν αναλαμβάνουν εκτός της περιοχής τους. Αύριο το πρωί έχω ραντεβού και με τέταρτο μηχανικό ο οποίος έχει φτιάξει πολλά φροντιστήρια στις περιοχές Φαλήρου και Γλυφάδας, για να δω τι θα μου πει κι εκείνος. Σχετικά με τις προδιαγραφές, πού μπορώ να βρω τις πιο πρόσφατες; Ο φορέας που εκδίδει τις άδειες καταλληλότητας και λειτουργίας δεν συμφωνεί με τα έγγραφα που δημοσιεύει στο site του, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να βγάλω άκρη. Γι' αυτό και απευθύνθηκα κι εδώ. Σας ευχαριστώ που μου απαντάτε.
  4. Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Οφείλω, όμως, να ξεκαθαρίσω δύο-τρία πράγματα. Ακριβώς στην ίδια φάση βρέθηκα πριν από 5 χρόνια ως ιδιοκτήτης ενός κέντρου το οποίο πουλήθηκε κερδοφόρο για άσχετους με το θέμα μας λόγους, στην επαρχία. Όλες οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής χρήσης στην πολεοδομία ολοκληρώθηκαν μέσα σε 1 μήνα, χωρίς κανένα μέσο, απολύτως νόμιμα, μέσα στον Αύγουστο, και την αλλαγή χρήσης την πλήρωσε ο ιδιοκτήτης (. Το συγκεκριμένο μάλιστα, όπως μάθαμε αργότερα, ήταν αδήλωτο (ταράτσα) και χρειάστηκε να τρέξει πολύ. Έτσι, 25 Ιουλίου υπογράφηκαν τα συμφωνητικά, και 2 Σεπτεμβρίου είχε γίνει μέχρι και η επιθεώρηση και κάναμε εγγραφές. Επίσης, ακριβώς το ίδιο έκανε ο αδελφός μου πριν από 2 χρόνια σε νησί, σε σχολή που υπάρχει ακόμα. Παλιά μονοκατοικία, όλη η διαδικασία πήρε 20 μέρες μαζί με τη μελέτη, τις άδειες και την κατασκευή. Δεν πάω να ανοίξω κανένα μεγαθήριο, αλλά 2 αίθουσες. Ο ηλεκτρολόγος και ο γυψοσανιδάς έχουν δει όλα αυτά που έχω βρει και έχουν δεσμευτεί να το ολοκληρώσουν σε μια εβδομάδα. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεται τόσο πολύ χρόνο όσο λέτε, θα ήθελα να μου εξηγήσετε το λόγο, ειδικά σε μια περίοδο που υπάρχει τόση κρίση. Έχω ήδη όλο τον εξοπλισμό, άρα η επένδυσή μου δεν ξεπερνά τα 5000 ευρώ. Γι' αυτό και ψάχνομαι φίλοι μου. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να απαξιώσω τη δουλειά κανενός. Αν είναι όμως να πληρώνει ένας που ανοίγει μια τέτοια μικρή επιχείρηση ενοίκια ένα χρόνο πριν ανοίξει, τότε δεν θα υπήρχαν φροντιστήρια πιστεύω, όταν οι πρώτες τάξεις είναι δωρεάν και οι επόμενες 50 ευρώ το μήνα και λιγότερα πλέον. Για την επι πληρωμή ανάθεση που είπε ο φίλος, δεν διαφωνώ φυσικά. Με τους χρόνους διαφωνώ, όταν μιλάμε για μια κάτοψη και σχεδιασμό δύο αιθουσών με γυψοσανίδα, σε ένα μεγάλο χώρο στον οποίο όλα τα υπόλοιπα είναι ενιαίος χώρος.
  5. Χρειάζομαι τη βοήθεια των ειδικών του χώρου, γιατί αντιμετωπίζω τις εξής δυσκολίες. Μετά από έρευνα αγοράς, έχω αποφασίσει να ιδρύσω ένα νέο κέντρο ξένων γλωσσών σε περιοχή της Αττικής, έχοντας καταφέρει να ρίξω τα ενοίκια στο ποσό που σύμφωνα με το business plan μου είναι βιώσιμο. Έχω βρει ένα διαμέρισμα (2007) σε πολυκατοικία, μια έκθεση επίπλων (2006), ένα ξυλουργείο/τζαμάδικο (1985) και μια πολύ παλιά μονοκατοικία η οποία είναι σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΠΕΠ, για την ίδρυση νέων κέντρων ξένων γλωσσών μέγιστης δύναμης 75 σπουδαστών, απαιτείται πολεοδομική άδεια εν ισχύ, και βεβαίωση χρήσης εκπαιδευτηρίου από την πολεοδομία. Πήγα, λοιπόν, κλείνοντας ραντεβού, σε τρεις μηχανικούς από τους οποίους έλαβα τελείως διαφορετικές απαντήσεις. Ο ένας μου είπε ότι δεν ασχολείται με μικρά έργα και με συμβούλεψε να μην κάνω αλλαγή χρήσης γιατί δεν θα το ψάξει κανείς. Ο δεύτερος μου ζήτησε 2800 ευρώ για τη μελέτη και την αλλαγή χρήσης συνολικά, ενώ ο τρίτος για τα ίδια μου ζήτησε 8700 ευρώ. Επίσης και οι δύο μου είπαν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 2 μήνες για να γίνει η μελέτη και η αλλαγή, άρα έτσι χάνω τη σχολική χρονιά, κάτι το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να γίνει, καθώς δεν έχω άλλη επαγγελματική λύση. Πέραν όλων αυτών των ζητημάτων, υπάρχει διαφωνία ως προς τα τετραγωνικά μέτρα των αιθουσών (ο ένας είπε 22τμ και ο άλλος 15τμ), τον αριθμό των τουαλετών ενώ και οι δύο μου μίλαγαν έχοντας τις προδιαγραφές μπροστά τους, συμβουλευόμενοι προφανώς κάποιο site. Στον ΕΟΠΠΕΠ δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη και το μόνο που ξέρω είναι ότι όλες οι άδειες λειτουργίες ανακαλούνται στις 31 Αυγούστου, έτσι ώστε να ανανεωθούν σύμφωνα με τα νέα πρότυπα που ψηφίστηκαν το 2012. Τέλος να σημειώσω ότι πριν αποφασίσω να ανοίξω το δικό μου κέντρο, είδα αρκετά που πωλούνται λόγω συνταξιοδότησης, για να αγόραζα ένα έτοιμο. Κάποια από αυτά είχαν άδεια λειτουργίας και καταλληλότητας εν ισχύ, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν άδεια χρήσης εκπαιδευτηρίου από την πολεοδομία, μιας και ήταν δηλωμένα ως σπίτια (παλιές μονοκατοικίες). Θα ήθελα να με κατευθύνει όποιος μπορεί, γιατί έχω πολύ λίγο χρόνο μπροστά μου και πρέπει να επιλέξω κάποιο κτήριο. Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων και θεωρώ ότι κάνω κάτι θετικό μέσα στην κρίση, το οποίο θα δημιουργήσει και κάποιες νέες θέσεις εργασίας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.