Μετάβαση στο περιεχόμενο

donparalias

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κος ΗΥ & Πληροφορικής

donparalias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ναι εννοείται πως θα πάω σε λογιστή , απλά ήθελα μια πρώτη ιδέα για το τι συμβαίνει. Να σται καλά συνάδελφοι!
  2. Καλημέρα συνάδελφοι , θέλω να παρέχω υπηρεσίες διαδικτύου (κατασκευή ιστοσελίδων) και αποφάσισα να μπω στον ΟΑΕΕ. Αυτό που θέλω να μάθω αν γνωρίζει κάποιος είναι αν θα μπορώ να κόβω απόδειξη σε χώρα του εξωτερικού. Δεν εννοώ ότι θα την κόβω από Ελλάδα. Εννοώ εάν για παράδειγμα πάω στην Λατινική Αμερική για μερικούς μήνες και έχω κάποιους πελάτες εκεί θα μπορώ να τους κόψω απόδειξη? Θα είμαι νόμιμος? Από την μια μου φαίνεται πως ναι , από την άλλη όμως είναι δυνατόν να πληρώνομαι σε άλλο κράτος και η φορολογία να γίνεται στο δικό μου κράτος? Δεν πρόκειται να πάω μόνιμος κάτοικος ούτε να μείνω πολύ. Πχ για 7-8 βδομάδες. Θα μπορώ σε αυτό το διάστημα να εξασκήσω το επάγγελμα μου? Από την άλλη αν απαγορεύεται να κόψω απόδειξη ενώ βρίσκομαι στο εξωτερικό δεν θα μπορώ πολύ απλά να κόψω την απόδειξη όταν γυρίσω στην Ελλάδα και να πληρωθώ τότε? Γενικά τι περιορισμοί / ειδικοί φόροι (αν) υπάρχουν όταν ο πελάτης δεν είναι στην Ελλάδα ? Ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλημέρα σε όλους , είμαι απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής δεν έχω πάει φαντάρος ακόμα και σκέφτομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Ασχολούμαι με το mobile και web development και θέλω να αρχίσω να μπορώ να πουλάω νόμιμα τη δουλειά μου κόβωντας απόδειξη. Μπορεί παρακαλώ να μου εξηγήσει κάποιος ποια είναι η διαφορά ΟΑΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ ? Μέχρι πρότεινως γνώριζα ότι για παροχή υπηρεσιών , πχ web development , χρειαζόταν να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ , το οποίο αν μείνω άνεργος ή κάνω μεταπτυχικό και δεν έχω χρόνο για δουλειά θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρώνω κάθε μήνα... Σήμερα όμως κάποιος φίλος μου είπε ότι μπορώ να παρέχω υπηρεσίες με ΟΑΕΕ , στον οποίο εγγράφεσαι και διαγράφεσαι όποτε θέλεις χωρίς να πληρώνεις πρόστιμα. Ισχύει ρε παιδιά κάτι τέτοιο? Αν ναι γιατί κλαιγόμαστε(μαζί και εγώ!) τόσο καιρό και διαβάζω σε ένα εκατομμύριο φόρουμ για το πόσο κακό μπορεί να αποβεί το ΤΣΜΕΔΕ για μας? Ποια η διαφορά των 2 ? Καταλαβαίνω ότι στο ΤΣΜΕΔΕ έχεις την σφραγίδα του μηχανικού ενώ στον ΟΑΕΕ απλή ? Δηλαδή η μόνη διαφορά θα είναι ότι δεν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την σφραγίδα μου ως μηχανικός με τον ΟΑΕΕ ? Και συγνώμη δηλαδή που θα την χρησιμοποιούσα στην Ελλάδα έτσι κι αλλιώς? Από ένα ερευνητικό κέντρο μου είπαν οτι για εργασία θέλουν μπλοκάκι και μπορώ να ειμαι ΟΑΕΕ ή ΤΣΜΕΔΕ. Όταν ρώτησα ποια η διαφορά μου είπα οτι με το ΤΣΜΕΔΕ είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το κράτος ότι εργάστηκα σαν Μηχανικός ενώ με τον ΟΑΕΕ απλά παρείχα κάποιες υπηρεσίες χωρίς να μπορώ να αποδείξω σε κανέναν αν ήταν υπηρεσίες μηχανικού. Τα χρήματα που θα πάρω όμως είναι τα ίδια ακριβώς! Μπορεί κάποιος να μου που πλεονεκτεί το ένα έναντι του άλλου για κάποιον που είναι Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής? Καταλαβαίνω ότι αν ήμουν ηλεκτρολόγος ναι θα την ήθελα την σφραγίδα γιατί μπορώ να πάρω άλλες δουλειές με περισσότερα λεφτά. Αλλά για να εργαστώ ως ελεύθερος επαγγελματίας που θέλω , για να πουλάω υπηρεσίες , λογισμικό , τεχνική υποστήριξη κτλπ αλήθεια μου αρκεί ο ΟΑΕΕ ? Πέρα από το να βγεί μια προκύρηξη ή μια θέση που να ζητάνε σφραγίδα Μηχανικού και αναγκαστικά θέλεις ΤΣΜΕΔΕ , ο ΟΑΕΕ μου κλείνει καμία πόρτα? Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.