Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dinos1974

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

Dinos1974's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση και τις πιθανές ιδέες. Περιοδικά διαπιστώνω ότι το μανόμετρο πάνω στον αυτόματο πλήρωσης πέφτει περίπου 0.15 bar την εβδομάδα , στην κρύα αυτή τη στιγμή εγκατάσταση. Η πτώση θα σταματήσει στο 1 bar και δεν θα συνεχίσει (διαπιστώθηκε το καλοκαίρι) να πέφτει πιο κάτω. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες συμπλήρωνα νερό μέχρι το 1.7bar (ύψος τελευταίου σώματος - 11 μέτρα - το μποίλερ). Κλείνοντας τις παροχές του boiler διαπίστωσα ότι δεν έχω βελτίωση ( η πίεση πάλι έπεφτε) και έτσι απέκλεισα (?) την διαρροή στο κομμάτι λέβητας- στέγη. Το δοχείο διαστολής μετρήθηκε με κρύα εγκατάσταση στο 1.3+ bar (είναι 50lt - reflex και δουλεύει 4 χρόνια ) . Το δοχείο διαστολής σηκώνεται εύκολα και δεν θα έλεγα ότι έχει νερό . Έλεγξα όλες τις βάνες και δεν δακρύζουν και υποθέτω ότι θα το καταλάβαινα αν είχα διαρροή στους ορόφους. Έκανα και μια περιορισμένη εξαέρωση από τη βάνα του λέβητα αλλά δεν είδα διαφορά. Έχετε κάποια ιδέα την μπορεί να συμβαίνει και πως μπορώ να βρώ που "χάνεται" το νερό? Να υποθέσω ότι μονο το δοχείο διαστολής μπορεί να φταίει παρά το ότι φαίνεται άδειο? Ευχαριστώ και πάλι
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Έχω βέβαια κάποιες απορίες όπως το πώς μπορεί να μην έχω εμφανή διαρροή και να υπάρχει διαρροή στα σώματα κλπ (έχω και τρίθερμο μπόιλερ). Υπάρχει και η ιδέα της διαρροής εντός του λέβητα που επισήμανε ο συνάδελφός που την κρατάω. Μένω περιαστικά της Θεσσαλονίκης οπότε όταν πήγα να αγοράσω άζωτο μόνο η μπουκάλα ήθελε 160Ευρώ οπότε δεν την αγόρασα. Θα προτιμούσα άζωτο αλλά να υποθέσω ότι η καταστροφή από το φούσκωμα με αέρα θα αργήσει λίγο? Γενικές παρατηρήσεις στην εγκατάσταση μου: 1. Ο υδραυλικός δεν απομόνωσε το λέβητα από το δοχείο διαστολής και πρέπει, από ότι κατάλαβα δυστυχώς, να τον αδειάσω πριν το φουσκώσω αν δεν το κάνω υπό πίεση. Ο πληρωτής επίσης δεν έχει βάνες αποκοπής οπότε και εκεί έχω το ίδιο πρόβλημα (μια φορά κόλλησε αλλά ευτυχώς ξεκόλλησε). 2. Αν και εκτός αρχικής ερώτησης, ο υδραυλικός επίσης μου είχε πει ότι η βάνα του πληρωτή πρέπει να είναι κλειστή στη διάρκεια της σεζόν γιατί το νερό δεν πάει πουθενά σε μια σωστή εγκατάσταση όπως η δική μου (sic). Προσθέτουμε νερό για Χ απώλειες στην αρχή της σεζόν (τάδε έφη...). Επίσης μου είπε ότι επειδή γενικά καταλαβαίνω πως δουλεύει το σύστημα δεν χρειάζομαι ούτε πληρωτή αλλά μια απλή βάνα και ένα μανόμετρο το οποίο μια στο εξάμηνο θα κοιτάω. Να υποθέσω ότι μπορεί να ισχύει και αυτή η λύση σε περιπτώσεις που ο πληρωτής χαλάει συχνά (άλατα κλπ). Όντως δεν έχω βάνες που αποκόπτουν τον πληρωτή οπότε θα πρέπει και να αδειάσω τον λέβητα αν θέλω να τον αντικαταστήσω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  3. Γεια σε όλους και ευχαριστώ για την ανάγνωση και για τις πιθανές απαντήσεις- γνώμες Το κλειστό δοχείο διαστολής στην κεντρική θέρμανση του σπιτιού μου , μετά από 4 χρόνια έχει χάσει 0.4 bar ( τοποθέτησα μανόμετρο στην βαλβίδα με κρύα εγκατάσταση και έδειξε 1.1 bar ενώ έρχεται από το εργοστάσιο με 1.5 bar). To χειμώνα που πέρασε αναγκάστηκα να προσθέσω νερό μέσω του πληρωτή γιατί χρειαζόμουν εξαερώσεις σχετικά συχνά στα μακρινά σώμα και η πίεση του μανόμετρο με νερό ζεστό στους 75ο C έδειχνε 1.3 bar. Η πίεση τον Μάιο ήταν 1.7 bar και μετά 3 μήνες 1.1bar. Υποθέτω ότι με τον καιρό το δοχείο χάνει αέρα (σημειώστε ότι το δοχείο μπορείς πολύ εύκολα να το σηκώσεις που σημαίνει ότι δεν έχει σημαντική ποσότητα νερού μέσα του). Ερώτηση: Μπορώ να προσθέσω με κομπρεσέρ 0.4bar αέρα απευθείας στην εγκατάσταση (άζωτο δεν μπορώ να βρώ) για να αποφύγω την "πλημμύρα" ? Στην ερώτηση έλαβα δύο απαντήσεις: α. Καθηγητής σε μηχανολόγους - θερμουδραυλικούς σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και συνάδελφος: ΝΑΙ μπορείς ο αέρας θα σπρώξει το λίγο νερό στην κρύα εγκατάσταση και δεν έχεις κανένα πρόβλημα β. Ο Υδραυλικός - 65χρονών - πού έκανε την εγκατάσταση : ΟΧΙ δεν μπορείς χωρίς να ξέρει το γιατί. Κάθε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.