Μετάβαση στο περιεχόμενο

axar

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

axar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Παιδιά καλημέρα. Υπάρχει ενδιαφέρον για τον χαρακτηρισμό δρόμου (κύριου) που περνάει απο το χωριό και καταλήγει σε περιοχή χαρακτηρισμένης ως τουριστικής ζώνης απο το ΓΠΣ του συγκεκριμένου Δήμου, μήκους 4 χλμ περίπου. Υπάρχει πιθανότητα χαρακτηρισμού ως δημοτικού του συγκεκριμένου δρόμου ή επειδή δεν ενώνει δύο οικισμούς κ.τ.λ. (σύμφωνα με τον Ν. του 1985) δεν γίνεται; Γενικότερα για να χαρακτηριστεί ένας δρόμος δημοτικός, όταν βέβαια πληρεί τις προυποθέσεις, ποια είναι η διαδικασία; Έλεγχος πληρότητας φακέλου που περιέχει: α) Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, β) Τεχνική έκθεση μηχανικού, γ) Αποφάσεις καθορισμού ορίων των ανωτέρω οικισμών ή ελλείψει αυτών βεβαιώσεις από Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, δ) Διάγραμμα κλίμακας 1:5000 Εισήγηση της Υπηρεσίας προς Σ.Χ.Ο.Π. Νομού. Γνωμοδότηση Σ.Χ.Ο.Π. Νομού. Σύνταξη Aπόφασης Nομάρχη (Περιφερειάρχη). Διαβίβαση της Aπόφασης και του τοπογραφικού διαγράμματος προς το Εθνικό Τυπογραφείο.
  2. Είναι σε cad, με τις χρήσεις να καθορίζονται για τον υπόλοιπο οικισμο κ.τ.λ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  3. Μεσα απο το νέο ΣΧΟΟΑΠ έγινε πρόσφατα και η επέκταση των ορίων του οικισμού. Αποτέλεσμα είναι το γήπεδο που πριν ήταν εκτός σχεδίου πόλεως, τώρα ένα τμήμα του να είναι εντός των νέων ορίων του οικισμού και το υπόλοιπο να είναι εκτός, να τέμνεται το οικόπεδο. Συγκεκριμένα έχει μπει στο σχέδιο πόλεως το τμήμα του οικοπέδου που έχει πρόσωπο 25μ σε επαρχιακό δρόμο και βάθος 10μ, ενώ το υπόλοιπο γήπεδο βάθους 40 πλέον μ. είναι εκτός. Δηλαδή οι μελετητές χωρίσανε το οικόπεδο σε δυο τμήματα, το α κομμάτι που βλέπει σε δρόμο το εντάξανε ενώ το άλλο κομμάτι (β) (που είναι συνέχεια του πρώτου) μένει εκτός. Αναρωτιέμαι μήπως κατα την πολεοδομική μελέτη επέκτασης μπορεί να γίνει τροποποίηση των ορίων του οικισμού και να μπει κ το υπόλοιπο κομμάτι ή με κάποια άλλη διαδικασία Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα
  4. Καλημέρα σας Συνάδελφοι. Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Σε οικισμό <2000 κατοικων πρόσφατα εγκρίθηκε ΣΧΟΟΑΠ για τον συγκεκριμένο δήμο. Το οικόπεδο του πελάτη έχει πρόσωπο στον επαρχιακό δρόμο 25μ, και βάθος 50μ. Στα νέα όρια του ΣΧΟΟΑΠ μπήκαν απο το οικόπεδο στο σχέδιο μόνο τα πρώτα 10μ. σε βάθος σε όλο το μήκος του. Με το υπόλοιπο οικόπεδο τι γίνεται, μένει τυφλό; Υπάρχει διαδικασία να ακολουθηθεί για να ενταχθεί όλο το οικόπεδο στο σχέδιο; Μπορεί να γίνει τροποποίηση των ορίων του ΣΧΟΟΑΠ ή έστω αλλαγή κατα την διάρκεια της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής ή είναι χαμένος χρόνος; Σας ευχαριστώ.
  5. Μάλλον ήταν αυτονόητη η απάντηση αλλά ....ποτέ δεν ξέρεις. Ρώτησα και για αλλαγή έδρας μέσα στο ίδιον δήμο και μου απαντήσανε ότι γίνεται και καλό είναι να γίνει μαζί με την αντιστοίχιση.
  6. Καλημέρα σας. Επειδή δεν μπορώ να πιάσω στο ΕΣΠΑ μπορεί να μου πει κάποιος αν κάνω αντιστοίχιση τώρα από ΚΑΔ 1997 σε ΚΑΔ 2008 (με την αντιστοίχιση μου βγάζει επιλέξιμο ΚΑΔ) θα ισχύει η αίτηση μου, γιατί διαβάζω διφορούμενες απόψεις. Δεν κάνω μεταβολή ή αλλαγή ΚΑΔ απλώς αντιστοίχιση. Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.