Μετάβαση στο περιεχόμενο

Quibrick

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

629 profile views

Quibrick's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ ωραία όλα τα παραπάνω και χαίρομαι που μου δινεται η δυνατοτητα έρθω σε επαφή με έμπειρους μηχανικούς και εν τέλει να μπορώ με κάποιο τρόπο να διδαχθω κάτι... Ωστόσο το θέμα μου δεν είχε να κάνει με αμοιβές και πλούτο. Ελάχιστα με ενδιάφερει το αν τελικά κάποια στιγμή της ζωής μου οι απολαβές " φτάσουν,το,ταβάνι" . Αυτο που με ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι το αν κάποια στιγμή μέσα στο μέλλον η δουλεια του τοπογράφου γινει άχρηστη καθώς οι,μετρήσεις πιθανόν να γίνονται με αεροφωτογραφίες για παράδειγμα η με δορυφόρους( συγχωρείται με εαν είπα κάποια ανοησία αλλα δεν γνωριζω και πολλά επί του επαγγελματος). Με,ενδιαφέρει λοιπόν στην παρούσα φάση της ζωής μου να εργαστώ πάνω στο αντικειμενο που σπουδσα καθώς μου αρεσει ( έπειτα απο μερικές μετρήσεις που έκανα με φιλικό πρόσωπο ΑΤΜ) πολύ. Αυτος ο προβληματισμός μου λοιπόν με οδήγησε στο να,δημιουργήσω το θέμα αυτο. Κατά πόσο δηλαδη απειλεται ο ατμ απο την τεχνολογία.
  2. Καλα αυτο και αν ειναι επαναστατικο. Μαλλον τοσο καιρο οι εταιριες κοροιδευουν τον κοσμο αναγκαζοντας τον να δινει χιλιαδες ευρω σε εξοπλισμο ενω τα πραγματα μπορουν να γινουν με το iphone!!!!!
  3. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κατατοπιστικές απαντησεις σας και για το ενδιαφέρον που δείχνετε. Πραγματικά δεν τα είχα σκεφτεί έτσι τα πράγματα. Τα τεχνολογικά αυτα εργαλεία μάλλον μόνο,καλό,προσφέρουν στο επάγγελμα του τοπογράφου. Η αληθεια είναι πως αυτοί οι προβληματισμοί μου δημιουργηθηκαν διαβαζοντας διαφορα αμερικανικα φόρουμ. Βεβαια αυτο που διαπιστωσα είναι ότι τους αμερικανους δεν τους φταει η τεχνολογία αλλα τους φταει η έλλειψη σε πτυχιακά προγράμματα με αποτέλεσμα να μην υαρχει καταρτισμένο προσωπικό.
  4. Ναι...Με βαση αυτα που μου λέτε δεν είναι λογικό το επιχείρημα περί αφανισμού του επαγγέλματος...Απλα με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας σκέφτηκα μήπως κάποια στιγμή όλα τα τοπογραφικά γινονται με κάποια αλλο μέσο.Βεβαια με αυτη το λογική τα πάντα μπορεί να τα κάνει ένα μηχάνημα αλλα όχι σε,ικανοποιητικό βαθμό.
  5. Χαιρετω ολους τους μελλοντικους συναδελφους. Μολις μπηκα στο τμημα των Αγρονομων και Τοπογραφων Μηχανικων του ΑΠΘ. (Αρκετα καθυστερημενα αλλα ειχα τρεξιμο με τα μορια των αθλητων).Ωστοσο με επιασε ενα αγχος μετα απο ερευνα που εκανα επι του επαγγελματος.Βλεπω την τεχνολογια να εξελίσσεται με γρηγορους ρυθμους.Η δουλεια του τοπογραφου πλεον εχει απλουστευθει απιστευτα και μπορει να την κανει μοναχα ενα ατομο.Φυσικα αναφερομαι στα ρομποτικα total stations και στα GPS τα οποια εχουν κανει τη δουλεια πολυ πιο ευκολη.Για αυτο το λογο προβληματιστηκα αρκετα.Αν εν ετη 2014 η τεχνολογια αυτη κανει τετοια θαυματα σε 5-6 χρονια που εγω θα εχω τελειωσει τη σχολη θα υπαρχει αναγκη απο εναν τοπογραφο μηχανικο η μηπως ολη η δουλεια θα γινεται πλεον αυτοματα με αλλα μεσα ? Και αν οχι σε 5 σε 10? Ξερω οτι ρωταω κατι το οποιο λιγο δυσκολα καποιος μπορει να το απαντησει.Με φοβιζει ομως το γεγονος οτι το επαγγελμα αυτο καποια στιγμη μπορει να εκλείψει.Θα ηθελα να ακουσω και τις γνωμες σας λοιπον επι του θεματος.
  6. Εννοω χωρες της ΕΕ αλλα και ΗΠΑ,Ασια. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  7. Σας χαιρετω ολους.Ειναι γνωστο οτι στην Ελλαδα ενας Τοπογραφος ειναι μηχανικος.Ωστοσο στο εξωτερικο φαινεται πως δεν ισχυει κατι τετοιο.Οι τοπογραφοι ή land surveyors στο εξωτερικο δεν θεωρουνται μηχανικοι.Και εδω μου δημιουργειται η εξης απορια.Ενας Τοπογραφος Μηχανικος της Ελλαδας,ο οποιος φοιτησε 5 χρονια σε ενα πολυτεχνειο και εχει ενα ευρυ φασμα γνωσεων στο εξωτερικο θα αναγνωριστει ως μηχανικος? Για παραδειγμα στην Ελλαδα θα μπορεσει να ασχοληθει με οδοποιία και υδραυλικα σαν μηχανικος, εξω ομως θα μπορει να κανει κατι τετοιο? Θα θεωρηθει συγκοινωνιολογος μηχανικος? Τα μεταπτυχιακα του μπορουν να επικεντρωθουν στην συγκοινωνιολογια η σε αλλους κλαδους της μηχανικης? Σιγουρα θα μπορεσει να ασχοληθει με τις αποτυπωσεις και τις μετρησεις θα μπορεσει ομως να γινει μελετητης εργων?
  8. Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειχνετε! Η αληθεια ειναι πως εχω κοιταξει ολα τα προγραμματα σπουδων και αυτα που μου κεντρισαν το ενδιαφερον ηταν του Τοπογραφου και του Πολιτικου. Τωρα μεταξυ αυτων μου αρεσε πιο πολυ η ιδεα του Τοπογραφου που θα βγαινει στο πεδιο και θα μετρα (Συγνωμη εαν το απλουστευω πολυ,απλα προσπαθω να περασω το πως το σκεφτομαι) παρα του Πολιτικου.Αλλωστε ξερω πως στη σχολη υπαρχει κλαδος Συγκοινωνιολογιας που με ενδιαφερει αρκετα. Η αληθεια ειναι πως θελω να ασχοληθω με αποτυπωσεις στο πεδιο παρα πολυ.Βεβαια δεν εχω μπει ακομα στη σχολη και ειναι πολυ πιθανο, εαν μπω τελικα, να αλλαξω 100 γνωμες.Για τωρα ομως αυτο με ενδιαφερει.Παντως απο οτι εχω δει στο ιντερνετ,στο εξωτερικο οι επαγγελματικες προοπτικες για τους τοπογραφους ειναι αρκετα καλες.Και στην Ελλαδα θελω να πιστευω σε μια 10ετια (ειμαι πολυ αισιοδοξος?) τα πραγματα μπορει να ειναι καλα.Τι λετε τελικα? Θα μπορεσω,αν τελικα ασχοληθω με το επαγγελμα, να κανω κατι απο αυτα? Υ.Γ Το προσωπο που ανεφερα στο 1ο ποστ εργαζεται στον Καναδα.Μου ειπε πως τα πραγματα εκει ειναι καλα για εναν τοπογραφο, αλλα θελει μερακι και ορεξη για πολυ περπατημα.
  9. Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...Η αληθεια ειναι πως δεν ψαχνω το επαγγελμα του μελλοντος...Ψαχνω για ενα επαγγελμα το οποιο θα μου αρεσει και θα μου δωσει τη δυνατοτητα να ζησω αξιοπρεπως.Δεν ειχα ποτε το ονειρο να πλουτισω. Οσο για τους Μηχανολογους/Ηλεκτρολογους το εχω σκεφτει πολλες φορες...Ειναι γεγονος οτι θα γνωρισουν τις δοξες τους...Ωστοσο ο κοσμος θα παψει να χρειαζεται κτηρια,δρομους,γεφυρες?Το επαγγελμα του Τοπογραφου μου κανει ενα κλικ για τους λογους που ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ μου...Επομενως ρωταω απλα τι γνωμη εχετε καθαρα για το επαγγελμα...Αξιζει ενας 18 χρονος να ακολουθησει το δρομο αυτο απο τη στιγμη που του αρεσει?
  10. Σας χαιρετω ολους. Το θεμα πιστευω ειναι ξεκαθαρο! Αξιζει να σπουδασει κανεις στην ΑΤΜ εν ετη 2014; Καλυτερα Πολιτικος Μηχανικος; Προσωπικα το αντικειμενο του Τοπογραφου μου αρεσει 1000 περισσοτερο καθως μου δινει την ευκαιρια να εργαστω σε κατασκευες ενω παραλληλα δεν ειναι δουλεια που σε κραταει μεσα σε ενα γραφειο. Τα πραγματα στο εξωτερικο για ενα Τοπογραφο πως ειναι; Εχω γνωστο προσωπο στο εξωτερικο ο οποιος λεει πως οι τοπογραφοι ειναι σε ζητηση καθως ειναι απαραιτητοι σε καθε εργο και οι πρωτοι που θα ασχοληθουν με αυτο...Τι γνωμη εχετε λοιπον; Υ.Γ (Δεν σκοπευω να μεινω στην Ελλαδα για εργασια)
  11. Γεια σε όλους σας! Είμαι μαθητής της 3ης Λυκείου και φέτος δινω πανελληνιες εξετασεις.Στοχος μου το τμημα Πολιτικων Μηχανικων.Γνωριζω πολυ καλα τον κορεσμο του επαγγελματος στη χωρα μας.Ωστοσο παντοτε με μαγευε η κατασκευη και για το λογω αυτο θα επιδιωξω μια καρερια σε αυτο τον τομεα!Δεν σκοπευω ομως να εργαστω στην Ελλαδα.Γνωριζω πως ειναι ακομα πολυ νωρις για να σκεφτομαι τη χωρα στην οποια θα εργαστω, ομως αυτες οι σκεψεις δεν λενε να βγουν απο το κεφαλι μου.Για αυτο λοιπον βρισκομαι εδω και ζηταω την καθοδηγηση σας!Θα ηθελα να με ενημερωσετε για τις ευκαιριες που υπαρχουν για εναν πολιτικο μηχανικο στο εξωτερικο!Διαβαζα διαφορα ξενα φορουμς και διαφοροι ελεγαν για οτι στην Αγγλια για παραδειγμα δεν υπαρχουν δουλειες.Ισχυει κατι τετοιο;Παρακαλω δωστε μου τα ''φωτα'' σας εσεις οι πιο εμπειροι μηχανικοι! Ευχαριστω εκ των προτερων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.