Μετάβαση στο περιεχόμενο

zerocool

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by zerocool

  1. Καλησπέρα Θέλω να κάνω στεγανοποίηση στη ταράτσα του πατρικού μου και θα ήθελα να ρωτήσω, η μελέτη της υδρομόνωσης είναι αρμοδιότητας Μηχανολόγου Μηχανικού, Πολιτικού Μηχανικού, ή Αρχιτέκτονα. Η ερώτησή μου μπορεί να σας ακούγεται αστεία αλλά δεν είμαι μηχανικός και δεν γνωρίζω. Σας ευχαριστώ και σας παρακαλώ για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απάντησή σας.
  2. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται αν δεν καταθέσεις ΑΠΔ και πληρώσεις τα ένσημα του ΙΚΑ υπέρ αγνώστων? Έχεις κάποια επιβάρυνση και αν ναι πόση?
  3. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται αν δεν καταθέσεις ΑΠΔ και πληρώσεις τα ένσημα του ΙΚΑ υπέρ αγνώστων? Έχεις κάποια επιβάρυνση και αν ναι πόση?
  4. Το 2006 έβγαλα άδεια για την κατασκευή μιας σείμικτης οικοδομής (υπόγειο ισόγειο συμβατική κατασκευή και ο πρώτος όροφος προκάτ). Πρόσφατα ένας φίλος μου είπε ότι τα κατώτατα ημερομίσθια των έχουν μειωθεί πολύ (με 6 τριετίες έγγαμος 36,65€, εισφορές ασφαλισμένου 19,95%, εισφορές εργοδότη 64,515%) και ότι είναι ευκαιρία να κλείσω την καρτέλα μου στο ΙΚΑ. Για κακή μου τύχη όμως η εταιρεία που κατασκεύασε την οικοδομή έχει κλείσει και ο μηχανικός μου δυστυχώς μας άφησε χρόνους. Απευθύνθηκα στο ΙΚΑ και η αντιμετώπιση που είχα ήταν απαράδεκτη καμία πληροφόρηση καμία βοήθεια. Έλεος ιδιώτης είμαι ρε παιδιά όχι μηχανικός. Από το αρχείο που έχω κρατήσει και από το έγγραφο του ΙΚΑ βλέπω ότι έχω καλύψει τα ένσημα σε όλες τις κατηγορίες εκτός από μία, 18 ημέρες εργασίας, τις οποίες δεν ξέρω πως να τις δηλώσω στο πεδίο 42 της ΑΠΔ (κατασκευαστική Φάση). Παρακάτω σας γράφω τι λέει το χαρτί του ΙΚΑ: α) Εκσκαφές και Οικοδομικός σκελετός 39 ημέρες εργασίας β) Τοιχοποιία 20 ημέρες εργασίας γ) Επιχρίσματα 29 ημέρες εργασίας δ) Δάπεδα 21 ημέρες εργασίας ε) Χρωματισμός 14 ημέρες εργασίας στ)Λοιπές εργασίες 7 ημέρες εργασίας Σύνολο 130 +18(Πίνακας 2)= 148 ημέρες εργασίας {Παρατήρηση: Προκειμένου για έργα του πίνακα 2 θα αναγράφεται το σύνολο του αριθμού των ημερών εργασίας χωρίς ανάλυση κατά φάση} Σας παρακαλώ χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Γνωρίζει κανείς αυτά τα 18 ένσημα του πίνακα 2 πως να τα δηλώσω στο πεδίο 42 της ΑΠΔ (κατασκευαστική Φάση) και τι χαρτιά χρειάζονται να καταθέσω στο ΙΚΑ για να κλείσω την καρτέλα μου? Ισχύει αυτό που μου είπε ο φίλος μου ότι μειώθηκαν τα ημερομίσθια πάρα πολύ? Τα 18 ένσημα πόσο θα μου κοστίσουν? Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων και συγνώμη αν οι απορείες μου είναι βλακώδης αλλά δεν είμαι μηχανικός. Παρακαλώ για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απάντηση.
  5. Το 2006 έβγαλα άδεια για την κατασκευή μιας σείμικτης οικοδομής (υπόγειο ισόγειο συμβατική κατασκευή και ο πρώτος όροφος προκάτ). Πρόσφατα ένας φίλος μου είπε ότι τα κατώτατα ημερομίσθια των έχουν μειωθεί πολύ (με 6 τριετίες έγγαμος 36,65€, εισφορές ασφαλισμένου 19,95%, εισφορές εργοδότη 64,515%) και ότι είναι ευκαιρία να κλείσω την καρτέλα μου στο ΙΚΑ. Για κακή μου τύχη όμως η εταιρεία που κατασκεύασε την οικοδομή έχει κλείσει και ο μηχανικός μου δυστυχώς μας άφησε χρόνους. Απευθύνθηκα στο ΙΚΑ και η αντιμετώπιση που είχα ήταν απαράδεκτη καμία πληροφόρηση καμία βοήθεια. Έλεος ιδιώτης είμαι ρε παιδιά όχι μηχανικός. Από το αρχείο που έχω κρατήσει και από το έγγραφο του ΙΚΑ βλέπω ότι έχω καλύψει τα ένσημα σε όλες τις κατηγορίες εκτός από μία, 18 ημέρες εργασίας, τις οποίες δεν ξέρω πως να τις δηλώσω στο πεδίο 42 της ΑΠΔ (κατασκευαστική Φάση). Παρακάτω σας γράφω τι λέει το χαρτί του ΙΚΑ: α) Εκσκαφές και Οικοδομικός σκελετός 39 ημέρες εργασίας β) Τοιχοποιία 20 ημέρες εργασίας γ) Επιχρίσματα 29 ημέρες εργασίας δ) Δάπεδα 21 ημέρες εργασίας ε) Χρωματισμός 14 ημέρες εργασίας στ)Λοιπές εργασίες 7 ημέρες εργασίας Σύνολο 130 +18(Πίνακας 2)= 148 ημέρες εργασίας {Παρατήρηση: Προκειμένου για έργα του πίνακα 2 θα αναγράφεται το σύνολο του αριθμού των ημερών εργασίας χωρίς ανάλυση κατά φάση} Σας παρακαλώ χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Γνωρίζει κανείς αυτά τα 18 ένσημα του πίνακα 2 πως να τα δηλώσω στο πεδίο 42 της ΑΠΔ (κατασκευαστική Φάση) και τι χαρτιά χρειάζονται να καταθέσω στο ΙΚΑ για να κλείσω την καρτέλα μου? Ισχύει αυτό που μου είπε ο φίλος μου ότι μειώθηκαν τα ημερομίσθια πάρα πολύ? Τα 18 ένσημα πόσο θα μου κοστίσουν? Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων και συγνώμη αν οι απορείες μου είναι βλακώδης αλλά δεν είμαι μηχανικός. Παρακαλώ για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.