Μετάβαση στο περιεχόμενο

koingeo

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by koingeo

  1. ikare, ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πάω στο τσμεδε και θα δώ τι θα πράξω. Όσο για τις ενέργειες. Έκανα την αίτηση (την κατέβασα από το site του ΤΕΕ) και την έστειλα στις 16/4/2013. Έγραψα ότι λόγω ανεργίας δεν μπορώ οικονομικά να ανταποκριθώ στις οικονομικές απαιτήσεις του ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης τους έγραψα ότι ήμουν μισθωτός και τους επισύναψα μαζί με την αίτηση και την βεβαίωση ανεργίας.από ΟΑΕΔ. Κάποια στιγμή(περίπου στις 25/5/13) με πήραν και μου είπαν να τους στείλω την διαγραφή από την Περιφέρεια και ένα εκκαθαριστικό ώστε να δούνε ότι δεν έχω έσοδα από το επάγγελμα του μηχανικού( ότι δεν ήμουν δηλαδή ελεύθερος επαγγελματίας). Πήγα στην Περιφέρεια (Αγίου Νικολάου Κρήτης) έκανα αίτηση διαγραφής στο μητρώο και μου έδωσαν αμέσως την βεβαίωση. Τους τα έστειλα με fax και στις 23/7/2013 που συνεδρίασαν βγήκε η απόφαση διαγραφής. Η ημερομηνία διαγραφής μου είναι από την ημερομηνία διαγραφής στην Περιφέρεια δηλαδή στις 27/5. Αυτά. Ελπίζω να σε κατατόπισα. Πάντως εγώ πιστεύω ότι μπορείς να γραφτείς στο ΙΚΑ ακόμα και αν δεν έχεις πληρώσει το ΤΣΜΕΔΕ. Αυτή την εντύπωση έχω. Θα το δω και θα σας πω.
  2. Καλησπέρα στην παρέα. Συγχαρητήρια για το forum και τις πολύτιμες πληροφορίες που δίνεται. Εγώ προσωπικά μέσα από το forum κατάφερε και άντλησα πληροφορίες που δυστυχώς από το ΤΕΕ ήταν αδύνατον να συλλέξω(καταρχήν δεν βρίσκεις κανένα στο τηλέφωνο!!!). Λοιπόν στο θέμα μου. Μετά από 13 χρόνια μισθωτής εργασίας (Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης) έμεινα άνεργος. Μη μπορώντας να καταβάλλω τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ και ακολουθώντας τις συμβουλές σας και κατάφερα και πήρα διαγραφή από ΤΕΕ. Να σας πω ότι τον καιρό που ήμουν άνεργος μου παρουσιάστηκαν 2 ευκαιρίες για εργασία και οι άνθρωποι μόλις είδαν τι έπρεπε να πληρώνουν τον μήνα σε εισφορές για μένα, μου είπαν ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε (με ήθελαν σαν Διοικητικό υπάλληλο και όχι σαν Μηχανικό). Οπότε η απόφαση διαγραφής για μένα ήταν μονόδρομος. Η απόφαση αναρτήθηκε στο διαύγεια με αριθμό πρωτοκόλλου. Νόμιζα ότι το μόνο που μένει ήταν να πάω στο ΤΣΜΕΔΕ να δω τι χρωστάω να τα πληρώσω και να τελειώνω. Σήμερα λοιπόν μου ήρθε ένα χαρτί από το ΤΕΕ και μου λέει ότι πραγματοποιήθηκε η διαγραφή σας, αλλά για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να καταβάλλεται το ποσό των 112 ευρώ που αντιστοιχεί σε συνδρομές 2 ετών. Ξέρει κανείς τι εννοεί το ΤΕΕ όταν λέει να ολοκληρωθεί η διαγραφή? Μήπως χωρίς τα λεφτά αυτά δεν θα κοινοποιήσει την απόφαση στο ΤΣΜΕΔΕ? Εγώ πάντως έχω την απόφαση, αφού την κατέβασα από το site της διαύγειας. Επίσης αν γνωρίζει κάποιος, εγώ χωρίς να πληρώσω αυτά τα λεφτά, που τα θεωρώ κοροϊδία, μπορώ με την απόφαση διαγραφής που έχω να μου κάνουν πρόσληψη στο ΙΚΑ? Σας ευχαριστώ και εύχομαι κάποιοι σε αυτή την χώρα να βάλουν μυαλό. Στενοχωριέμαι όταν βλέπω 100αδες ονόματα μηχανικών κάθε εβδομάδα στις αποφάσεις διαγραφών. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι μόνο χάνουν και όχι κερδίζουν. Απορώ πώς σε λίγο καιρό θα πληρώνονται οι συνταξιούχοι μηχανικοί......
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.