Μετάβαση στο περιεχόμενο

grilosgr

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

grilosgr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φίλε palex, μάλλον σε απογοήτευσα με το θέμα! Η ερώτηση είναι απλή: Είναι συνηθησμένη αυτή η πρακτική για να ανηψωθεί η κατασκευή? Αν ναι, απο την εμπειρία σας, προκαλεί επισφάλεια το μη ξαναλύσιμο στο στατικό πρόγραμμα της κατασκευής? Εχει τύχει σε κάποιον άλλον σας αυτό το πρόβλημα, και αν ναι, πως το αντιμετώπισε? Δεν ειπα οτι δεν εμπιστεύομαι τον μηχανικο, ο οποίος είναι τυπικότατος με τη δουλειά του, απλά ρωτάω αν θα το αντιμετώπιζε κάποιος απο άλλη οπτική γωνία το θεμα.
  2. Φίλε pk10gr, ευχαριστώ για την απάντηση σου. Να διευκρινήσω κάποια πράγματα όμως. Πολιτικός μηχανικος δεν είμαι, είμαι μηχανικός περιβάλλοντος, και απο τα ολίγα στατικά που γνωρίζω - το διάβασμα στο φορουμ εδω και αρκετό καιρο, πιστεύω ότι έχω μια εστω και μικρή αντίληψη της κατασκευής. Δε ζητάω προφανώς να κρίνει ο οιοσδήποτε τον μηχανικό, τον οποίο και εμπιστευομαι. Λόγω της φύσης του προβλήματος, και επειδή πρόκειται για ιδιοκατοίκηση, εγώ ο ίδιος του ζήτησα αν θα μπορούσε να γίνει κάτι για την ανύψωση της κατασκευής. Όχι γιατί θέλω να πάρει τυχόν ευθύνη αυτός, αλλά για να εφαρμώσει την best value for money λύση στο πρόβλημα. Η βέλτιστη λύση για οποιοδήποτε μηχανικό είναι η ΜΗ απόκληση απο το σχεδιο, το καταλαβαινω. Από κει και πέρα θέλω να ξέρω αν το να μείνει η κατασκευή με τα ίδια σχέδια, με μια προσθήκη υποστηλώματος 50εκ απο κάτω, είναι συνήθης πρακτική, η εφαρμόζονται άλλες λύσεις όπως πχ, υπόστρωμα πριν την θεμελίωση. Φιλικά
  3. Φυσικά και υπάρχει μηχανικός, του οποίου είναι και η λύση που γράφω, απλά ρωτάω για να καταλάβω αν είναι συνηθης πρακτική αυτού του τύπου η επέμβαση, χωρίς να ξαναλυθεί στο στατικό πρόγραμμα ο σκελετός ξανα.
  4. Καλησπερα, θα ήθελα τις σκέψεις σας επι του παρακάτω θέματος: Κατα την εσκαφή για θεμελείωση μεζονέτας σε επικλεινές οικόπεδο, βρέθηκε σταθερό έδαφος περί το ένα μέτρο χαμηλότερα απότι περιμέναμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στην πλάτη του σκάματος να έχει δημιουργηθεί πρανές 6 -7 μέτρα. Αυτό το ύψος θα μειωθει κατά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, όμως και πάλι ειναι περισσότερο απο αυτό που αναμένονταν. Για να σηκωθεί λίγο η κατασκευή, μία λύση οικονομική θα ήταν κοντά πιο ενυσχημένα υποστηλώματα 0,5m πάνω απο την θεμελίωση (πεδιλοδοκοί), και μετά μπάζωμα και εδαφόπλακα. ΔΕΝ ειμαι πολιτικός μηχανικος, αλλά τι είθηστε να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Η λύση που γράφω δημιουργεί επισφάλειες στην κατασκευή? Ευχαριστω.
  5. Ναι, οντως. Θα μιλίσω μαζί του πάλι...Ευχαριστώ για τις συμβουλες!
  6. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση Ηλία. Φαντάζομαι εννοείς 0,105 - 0,115 tn/m3, σωστά? Τα κυβικά είναι περί τα 250, οπότε είναι λογικότερο το 27 τόνοι σύνολο παρά το 40...Και γω αυτό υποθέτω, ότι έκανε λάθος στο χαρτί. Η περιοχή βρίσκεται σε ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας ΙΙ.
  7. Καλη σας μέρα. Ειναι η πρώτη μου δημοσίευση , αν και παρακολουθώ καιρό το φορουμ. Εχω την εξής ερώτηση: Μόλις πριν μερικές μέρες πήρα την άδεια οικοδόμησης για τρεις οικοδομές, 66 τμ έκαστη, υπόγειο - ισόγειο και σοφίτα. Ρώτησα το μηχανικό αφού είχε τελειώσει με τα σχέδια, πόσους τόνους σίδερο χρειάζεται για τις 3 κατασκευές, και η απάντηση ήταν 27 τόνοι. Την επόμενη μέρα ζήτησα ένα χαρτί που να γράφει ποσότητα σιδέρου και κυβικά μπετού για να πάρω προσφορές από μάστορα, και έγραφε 40 τόνους. Θα ήθελα μία άποψη για το ποιό από τα νούμερα είναι ποιό λογικό, εμπειρικά πάντα. Επίσης μήπως γνωρίζετε μία μέση τιμή βάρους σιδέρων ανά κυβικό μπετου? Ευχαριστω εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.