Μετάβαση στο περιεχόμενο

The joker..cr7

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από The joker..cr7

  1. Πολυ σωστα οσα ειπε ο astrah..ειδικα σε αυτο με το διαβασμα δωσε βαση..πολλοι απο εμας τα καταφερναμε καλα στο λυκειο με λιγη προσπαθεια και νομιζαμε οτι ετσι θα ηταν και στο πολυτεχνειο........εεεεε ΟΧΙ...επισης σημαντικα ειναι και τα 5,6 που ανεφερε...επισης μια ερωτηση και απο εμενα..απο ατομα που εχουν μια γνωση επι του θεματος,πως ειναι η κατασταση στην Ευρωπη για τους αεροναυπηγους;

    καθως εψαξα ο μεσος μισθος ειναι 50.000 το χρονο...και ενας γνωστος του πατερα μου(ειναι μελος μιας αεροπορικης εταιριας)

    ειπε οτι υπαρχει μεγαλη ζητηση και τρελο χρημα ειδικα για τους συντηρητες..αυτα εχω ακουσει..αα και σας ευχαριστω..βρηκα τον οδηγο σπουδων και μου ελυσε πολλες αποριες!!ξερω οτι θα ειναι δυσκολα...αλλα λογω τετοιων εποχων πρεπει να τα καταφερουμε να τα βγαλουμε περα!!

  2. Δεν νομιζω οτι επιλεγοντας την ειδικευση του αεροναυπηγου στην συνεχεια πρεπει να επιλεξεις και ακομα πιο εξειδικευμενο τομεα.

    ωραια ευχαριστω πολυ..πραγματικα ελυσες αποριες μου να σαι καλα....!!

  3. Φίλε the jocker..αφου σε ενδιαφερει η σχολη κατεβασε και διαβασε προσεχτικα τον οδηγο σπουδων και θα σου λυθουν πολλες αποριες..οσον αφορα το 2ο ερωτημα μπορεις να ασχοληθεις και με τους 3 τομεις(παραπανω θα διαβασεις και κατατοπιστικοτατα μνμτα απο ατομα πιο καταλληλα απο εμενα)..τωρα για το ποσο ευκολα θα προσληφθεις σε εταιρεια του εξωτερικου αυτο εξαρταται καθαρα απο εσενα και την διαθεση σου να το κυνηγησεις..για το 3ο ερωτημα τωρα το βλεπω διαβαζοντας το απο εσενα,φαινεται μια πολυ αξιολογη κινηση..

    Γενικα να σου πω εγω οτι απο 1-2 φιλους μου που σπουδαζουν στο συγκεκριμενο τμημα,προκειται για μια πολυ ωραια σχολη..και εγω το '11 που εδινα πανελληνιες την ειχα ως στοχο αλλα δεν την δηλωσα πρωτη καθως τοτε η αεροναυπηγικη στα ματια μου φανταζε περισσοτερο κατι σαν χομπι..τωρα ισως το εχω μετανιωσει σε καποιο βαθμο(αν και δεν το αποκλειω για το μελλον)..ελπιζω να σε βοηθησα σε κατι..

    ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες..αα και μια ακομα ερωτηση για την συντηρηση και τον σχεδιασμο ποιους τομεις επιλεγεις??μηπως ξερεις??

  4. Συμφωνα με το πανεπιστημιο Πατρων:


     


    1)ποτε διαλεγεις την κατευθυνση του αεροναυπηγου??


     


    2)μπορεις να μπεις ευκολα σε κατασκευαστικη εταιρια του εξωτερικου??σε ποιους τομεις μπορεις να προσληθεις??στη συντηρηση,στον σχεδιασμο η στον κατασκευαστικο τομεα??


     


    3)ανοιξε μια νεα εταιρια στο επιστημονικο παρκο πατρων...η althom engineering  απο τον αλκιαβιαδη θωμα..ξερετε τιποτα παραπανω σχετικα με το αν εχει ευκαιριες να αναδειχθει καποιος μεσα απο αυτην..


     


    ρωταω γιατι σε ενα χρονο δινω πανελλαδικες και θελω να εχω εναν στανταρ στοχο και να ξερω τα υπερ και τα κατα του

  5. Έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών (Πανεπιστήμιο Πατρών) με κατεύθυνση Μηχανολόγου Μηχανικού και έχοντας εργαστεί ενα διάστημα σε αεροπορική εταιρεία (τμήμα συντήρησης) θα ήθελα να βοηθήσω στο σχηματισμό κατευθύνσεων στο συγκεκριμένο θέμα.

     

    1) Το παραπάνω τμήμα προσφέρει ακαδημαικές γνώσεις στο θέμα αεροπλάνο προσανατολισμένες σε κάποιον που θέλει να κάνει έρευνα και όχι τόσο πρακτική εφαρμογή. Παρότι Ο Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός έχει απεριόριστο εύρος σε ικανότητα υπογραφής σε τομείς Η/Μ εγκαταστάσεων στον τομέα aviation δηλαδη της πολιτικής αεροπορίας μετράει ΜΟΝΟ το πτυχίο τεχνικού ΥΠΑ κατά part 145. Σαφώς μπορεί κάποιος με το συγκεκριμένο Δίπλωμα να εργασθεί σε αεροπορική εταιρεία αλλα θα απασχοληθεί πιο πολύ σε διοικητικά τμήματα και με ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Συνεπώς όσοι ονειρεύονται καριέρα δίπλα σε αεροπλάνα και έχουν τις δυνάμεις να το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα (module) σε ειδικούς φορείς με πιστοποίηση part 147. Στην Ελλάδα τέτοιος φορέας είναι η ΕΑΒ και παλαιότερα νομίζω ήταν και η Ολυμπιακή. Μόλις κάποιος περάσει τα συγκεκριμένα module (οπωσδήποτε μέσα σε μια πενταετία από την ημέρα που έδωσε το πρώτο) τότε μπορεί να πάρει πτυχίο ΥΠΑ κατα part 145 και να εργαστεί ως τεχνικός αεροσκαφων αφου προηγουμένως εκπαιδευθεί σε συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Σαφώς όμως πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πριν το κάνει αυτό τα παρακάτω:

    1) Εαν θέλει να εμπλακεί σε τεχνικές εργασίες και όχι σε δουλειά γραφείου

    2) Εαν θέλει να έχει κυλιόμενα ωράρια και δύσκολες συνθήκες εργασίες με πολύ άγχος (όχι ότι οι άλλοι κλάδοι δεν έχουν άγχος) και ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ξεχνάς διακοπές και Σαββατοκύριακα.

     

    Επειδή υπάρχει και κάποιο post σχετικά με την ΣΜΑ μπορεί να μην είμαι ο καταληλότερος να μηλίσω αλλά από αυτά που έχω ακούσει μπορώ να πως τα εξής:

    1) Σίγουρα ο στρατιωτικός τρόπος ζωής είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός για το πόσο μπορεί να τον αντέξει και δεν πρόκειται να σχολιάσω παραπέρα.

    2) Σαφώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ασχοληθεί στην καριέρα του με διοικητικά καθήκοντα και ελάχιστα με τεχνικά θέματα επί των αεροσκαφών.

    3) Υπάρχει η δυνατότητα εκπαιδεύσεων κατά την διάρκεια της θητείας που ίσως μετά μπορούν να αποσβεστούν κατά την διάρκεια του πολιτικού βίου ( κατά τη γνώμη μου όχι τόσο σε επίπεδο αεροσκαφών αλλά πιο πολύ σε επίπεδο ηλεκτρονικών).

     

    Συνοψίζοντας τα παραπάνω καταλήγουμε στα παρακάτω συμπεράσματα:

     

    1) Όποιος θέλει ασχοληθεί με design αεροσκαφών φοιτά στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών μαθαίνει καλά αγγλικά η γαλλικά και έχει έτοιμο το εισιτήριο να πάει στο εξωτερικό σε κατασκευάστρια εταιρεία χωρίς να αναλώσει τον χρόνο του στην αγορά της Ελλάδας.

     

    2) Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασχοληθεί με τεχνικές εργασίες επί των αεροσκαφών αλλά θέλει να έχει και την εναλλακτική του Διπλώματος του Πολυτεχνείου μπορεί παράλληλα με την φοίτηση στο πολυτεχνείο να δίνει απλά τα module που απαιτούνται για το πτυχίο κατα part 145 σε φορέα εκπαίδευσης part 147 (είναι ποιο έυκολο γιατι έχει χρόνο και τα μαθήματα φρέσκα). Προσοχή από την στιγμή που θα δώσει το πρώτο module πρέπει μεσα σε 5 χρόνια να έχει περάσει και τα υπόλοιπα διαφορετικά πρέπει να τα ξαναδώσει όλα.

     

    3) Όποιος θέλει καριέρα τεχνικού αεροσκαφών και μόνο φοιτά απευθείας απο τα 18 του χρόνια σε φορέα εκπαίδευσης part 147 και από ότι θυμάμαι μέσα σε 2 χρόνια παίρνεις το βασικό πτυχίο part 145 (απαιτείται πάντα να βάλεις και τύπο αεροσκάφους στο πτυχίο).

     

    4) Όποιος θέλει να πληρώνεται από την πρώτη μέρα στην σχολή η δεν έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει οικονομικά κάτι από τα παραπάνω υπάρχει η λύση της ΣΜΑ με τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες αυτό συνεπάγεται.

    Η παραπάνω ανάλυση έγινε με γνώμονα να δώσει εναλλακτικές σε σπουδές γύρω από τον χώρο του αεροπλάνου στην Ελλάδα και όχι για τις δυνατότητες που δίνει το Ελληνικό Πολυτεχνείο. Για αυτό σίγουρα θα βρείς πληροφορίες σε άλλα post.

    Συμφωνα με το πανεπιστημιο Πατρων:

     

    1)ποτε διαλεγεις την κατευθυνση του αεροναυπηγου??

     

    2)μπορεις να μπεις ευκολα σε κατασκευαστικη εταιρια του εξωτερικου??σε ποιους τομεις μπορεις να προσληθεις??στη συντηρηση,στον σχεδιασμο η στον κατασκευαστικο τομεα??

     

    3)ανοιξε μια νεα εταιρια στο επιστημονικο παρκο πατρων...η althom engineering  απο τον αλκιαβιαδη θωμα..ξερετε τιποτα παραπανω σχετικα με το αν εχει ευκαιριες να αναδειχθει καποιος μεσα απο αυτην..

     

    ρωταω γιατι σε ενα χρονο δινω πανελλαδικες και θελω να εχω εναν στανταρ στοχο και να ξερω τα υπερ και τα κατα του

     

    ευχαριστω προκαταβολικα!!

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.