Μετάβαση στο περιεχόμενο

NIKOS15

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

NIKOS15's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας Ακολούθησα την συμβουλή σας και έφερα σε απαφή ένα γεωτεχενικό με το μηχανικό μου. Ο μηχανικός μου επιμένει πως όλα είναι μια χαρά. Ο γεωτεχνικός μου είπε να κάνουμε λήψεις δοκιμίων για να δούμε το έδαφος στην θεμελίωση και άν έχω πρόβλημα να σκάψω περιμετρικά της πλευρά προς το ρέμα, πιο κάτω από τα θεμέλια και να κάνω τοιχο αντιστήριξης (όπως κάνεται όταν θεμελίωνεται ένα κτίριο πιο χαμηλά από υπάρχον) Πάνω στην συζήτηση προέκυψε και το εξής δεδομένο. Το έδαφος δεν είναι παντού ομοιογενές. Αλλού σκληρό αλλού μαλακό αλλού λίγη άμμος.... Αλήθεια μήπως γνωρίζεται κάποια ετερεία στη Βόρεια Ελλάδα που να είναι αξιόπιστη και να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά μου?
  2. Το σχόλιο για τον μπετατζή ήταν απάντηση στον κ. Άρη από τα Χανιά που μου πρότεινε να ρωτήσω για το έδαφος τον χεριστή των μηχανημάτων που έκανε την εκσκαφή. Δεν σας υποτιμώ γι αυτό άλλωστε ζήτησα την γνώμη σας. Όσο για το σχολιο του κ. Χάρη έχει δίκιο τζάμπα ο χρόνος που ασχολείται για να βοηθήσει κάποιον πολίτη που οι συναδερφοί του (οι καλύτεροι στην περιοχή) δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Σας ευχαριστω για τις συμβουλές ΝΙΚΟΣ
  3. Παιδιά με τρομάξατε. Όσο για το σχόλειο του κ. Χάρη για τη γνώμη του μπετατζή για το χώμα, προτειμώ να μην το συνεχίσω... Αλήθεια αν έχω πρόβλημα υπαρχει λύση ή περιμένω μέχρι να παρουσιαστεί το πρόβλημα?
  4. Αν το ρέμα μπαζωθεί και γίνει αγωγός για τα όμβρια και από πάνω δρόμος όπως έγινε και στο πιο πριν κομμάτι πάλι κυνδυνελυουμε από το φαινόμενο της ρευστοποιησης? Ποιος είναι ειδικος για να φέρω μηχανικός ή γεωλόγος. Και στην περιπτωση που έχω προβλημα τι κάνω? Ο μπετατζης μου είπε πως το έδαφος είναι καλό.
  5. θα ήταν χρήσιμο να κάνω εκ των υστέρων γεωλογική? Υπόγειο είναι τα δυο τρίτα της κατοικίας. Το υπόλοιπο είναι ισόγειο με όροφο. Αν υπάρχει κάποιος μηχανικός που μπορεί να με κατευθύνει στο πως πρέπει να κινηθώ θα του ήμουν υπόχρεως. Σας ευχαριστώ ΝΙΚΟΣ
  6. Όχι δεν ήταν χειροκίνητο. Ήταν δονητικό μηχανημα 2τοννων. Το έδαφος στο τελευταία 3,00μ ήταν έτσι. Το προυγούμενο δεν είχε τέτοια υλικά. Η κατοικία είναι διώροφη. Μήπως πρέπει να πιέσουμε το δήμο να μπαζώσει το χαντάκι το οποίο στο σχεδιο προβλέπεται να γίνει δρόμος? Αλήθεια δεν υπάρχει τίποτε να κάνουμε?
  7. Το χαντακι ήταν ρέμα (πιο βαθύ) πριν από πολλά χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι τα τελευταία 15 χρόνια μια φορά είχε κατεβάσει νερό, όταν έσπασε κάπιο ποτάμι της περιοχής. Το έδαφος είχε τούβλα και πλαστικά στην άκρη προς την περιοχή του χαντακιού. Πριν την θεμελίωση ο μηχανικός έβαλε ένα μικρό δονητικό μηχανημα και πατησε το έδαφος. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω τώρα:
  8. Σας επισυνάπτω το σχεδιο που ζητήσατε
  9. Kαλησπέρα Είμαι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που σας ζητηθηκε η γνωμη σας για την θεμελιωση. Νομίζεται ότι θα έχω καποιο πρόβλημα και αν ναι τι θα πρέπει να κάνω. Το σπίτι μου είναι σχεδόν έτοιμο και νοιώθω ανασφάλεια για να το κατοικήσω. Ο Κ.Κ που ζήτησα την γνώμη του μου είπε πως έπρεπε να ειχα κάνει γεωλογική και μου είπε για το site σας. Ο μηχανικός μου επιμένει ότι όλα είναι καλά. Σας παρακαλώ αν μπορείται απαντήστε μου. ΝΙΚΟΣ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.