Μετάβαση στο περιεχόμενο

Yiannis Kamp

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Yiannis Kamp's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειναι πως θα μπορούσε να υπάρχει άδεια για στέγη σε μια αυθαίρετη κατασκευή γιατί αυτό καταλαβαίνω γ) κατασκευής στέγης, σύμφωνα με ισχύ− ουσα άδεια οικοδομής και μόνο εφόσον δεν υφίσταται υπέρβαση καθ’ ύψος ή υφίσταται υπέρβαση καθ’ ύψος που δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το 10% του προβλεπο− μένου στην άδεια.
  2. Η πολεοδομία λέει οτι η περίπτωση μου δέν εμπίπτει σε κάποια παράγραφο του ν.4178/13 ώστε να εκδοθεί άδεια. Και εγώ ρωτάω το παρακάτω με καλύπτει; Στις περιπτώσεις αυθαιρέτων κατασκευών, οι οποίες έχουν περαιώσει τη διαδικασία με βάση τις διατάξεις των νόμων 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62), καθώς και όσες έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν. 4014/ 2011 (Α΄ 209) και του παρόντος νόμου και έχει περαιωθεί η σχετική διαδικασία ή έχει εξοφληθεί ποσοστό 30% του συνολικού ποσού προστίμου, κατά τις διατάξεις του παρόντος, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη: α) η εκτέλεση εργασιών αποπερά− τωσης, β) η εκτέλεση εργασιών επισκευής, οι οποίες αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση−απο− κατάσταση, τη συνήθη συντήρησή τους και προσαρμο− γής κατά το εδάφιο δ΄, της παραγράφου 2 του άρθρου 13, γ) κατεδάφισης, δ) κατασκευής στέγης ή φύτευσης δώματος ε) ενίσχυσης, στ) εργασίες που προβλέπονται στις παραγράφου 2 και 3 του άρθρου 4 του ν. 4067/2012, ως αντικαθίστανται με τις διατάξεις του άρθρου 48 του παρόντος νόμου. Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών γίνεται ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρ− μόδια Υπηρεσία Δόμησης, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο, εκτός των περιπτώσεων: α) κατασκευής ανελ− κυστήρα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) της παρ. 2 του άρθρου 27 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79), β) κατασκευής υπο− χρεωτικής στέγης, σύμφωνα με τους ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου και γ) κατασκευής στέγης, σύμφωνα με ισχύ− ουσα άδεια οικοδομής και μόνο εφόσον δεν υφίσταται υπέρβαση καθ’ ύψος ή υφίσταται υπέρβαση καθ’ ύψος που δεν υπερβαίνει σε ποσοστό το 10% του προβλεπο− μένου στην άδεια.
  3. Συγνώμη, μάλλον λάθος σας έδωσα να καταλάβετε. Εξώστη εννοώ το τμήμα που σκεπάζει τη βεράντα(μαρκίζα). Η πλάκα δεν σκέπαζε το μπαλκόνι στην άδεια οικοδομής(είναι 3μ.) και κατασκευάστηκε αυθαίρετα εκείνο το τμήμα. Τώρα θέλω να κατασκευάσω τη στέγη η οποία υπάρχει στην άδεια οικοδομής και θέλω να βγάλω άδεια και για εκείνο τμήμα. Για αισθητικούς λόγους. Θα είναι άσχημο να μην υπάρχει στέγη μόνο σε ένα τμήμα.
  4. Άδεια προσπάθησε να εκδόσει ο μηχανικός γι αυτό το τμήμα του εξώστη, αλλά στην πολεοδομία του είπαν οτι πάνω απο την αυθαιρεσία δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια ούτε να κατασκευαστεί στέγη.
  5. Ναι αυτό ακριβώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατασκευάσω και το τμήμα τη στέγης πάνω απο τον εξώστη μιας και έχει τακτοποιηθεί;
  6. Την έχω αναθέσει ήδη σε πολιτικό μηχανικό αλλά στην πολεοδομία του είπαν οτι δεν μπορεί να κατασκευαστεί στέγη πάνω απο τον εξώστη ο οποίος έχει τακτοποιηθεί με τον ν.4014. Η στέγη της οικοδομής δεν έχει γίνει ακόμη. Απλά τώρα που θα την κατασκευάσω θέλω να κάνω και στέγη στο τμήμα του εξώστη.
  7. Παύλο ευχαριστώ για την απάντηση σου. Ναί, η άδεια περιλαμβάνει την κατασκευή της στέγης, αλλά δεν υπάρχει ο εξώστης στην άδεια οπότε ούτε η στέγη πάνω απ αυτόν. Στην παράγραφο που μου παραθέτεις τί εννοει ο νομοθέτης; Οτι μπορώ να κατασκευάσω στέγη πάνω στην αυθαίρετη κατασκευή χωρίς να κάνω υπέρβαση του ύψους που αναφέρεται στην άδεια της οικοδομής;
  8. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να την άποψη σας σχετικά με το πρόβλημα που έχω. Σε μία μονοκατοικία υπο κατασκευή σε εκτός σχεδίου περιοχή, έχω κατασκευάσει έναν εξώστη χωρίς αδεια, τον οποίο τον έχω κάνει διακανονισμό με τον ν.4014/11. Στην άδεια οικοδομής υπάρχει και η στέγη εκτός φυσικά πάνω απο τον εξώστη που κατασκευάστηκε αυθαίρετα. Τώρα θέλω να κατασκευάσω τη στέγη της οικοδομής και θέλω να ρωτησω αν με τον καινούριο νόμο 4178/13 μπορεί να γινει στεγη και πανω στον εξώστη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.