Μετάβαση στο περιεχόμενο

pant123

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

pant123's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την πιστοποίηση για τον κλάδο του τεχνικού αυτοματισμών ιεκ. Μιας και κάποια στιγμή πρόκειται να δώσω εξετάσεις για την πιστοποίηση, την οποία και χρειάζομαι για την δουλειά μου, ήθελα να ρωτήσω αν κανένας από εσάς γνωρίζει αν υπάρχουν απαντήσεις στα θέματα που ζητάνε. Για την ακρίβεια έχω βρει επίσημα βιβλία στον παπασωτηρίου με απαντήσεις σε πολλούς άλλους κλάδους άλλα τίποτα για τον κλάδο των τεχνικών αυτοματισμού. Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  2. Να'στε καλά παίδες ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
  3. Βασικά το οτι θα χρεώθω μαθήματα είναι σίγουρο οπότε το έχω δεχτεί, αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν όντως τελικά θα μπόρεσω να γραφτώ και τι επαγγελματικά δικαιώματα θα δώσουνε, μιας και οι ναυπηγοί είναι και μηχ/λόγοι και έχουν ίσως τα ίδια δικαιώματα (για το τελευταίο πιθανόν να κάνω και λάθος). Να'σαι κάλα πάντως.
  4. Καλησπέρα παιδιά, όπως πολλοί από εσάς έτσι κι εγώ επέλεξα να σπουδάσω μηχ/λογός μηχανικός σε αγγλικό πανεπιστήμιο προκειμένου να αποκτήσω το βασικό τίτλο σπουδών BEng και στη συνέχεια με κάποιο σχετικό master να κάνω τις ανάλογες αιτήσεις για αναγνώριση στο ΔΟΑΤΑΠ. Ύστερα από κάποια επίσκεψη στο ΔΟΑΤΑΠ για ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της ανα- γνώρισης και την μετέπειτα εγγραφή στο ελληνικό ΤΕΕ οι απαντήσεις που έλαβα ήταν οι γνωστές, τύπου ο,τι πρέπει να κάνω κάποιο master καθαρά σε κλάδο του μηχανολόγου ώστε να αναγνωριστούν μαθήματα αντίστοιχα με του πολυτεχνείου κλπ κλπ, τις οποίες φαντάζομαι πως οι περισσότεροι ήδη θα γνωρίζετε. Αυτό που επίσης ρώτησα τον "σχετικό" υπάλληλο του ΔΟΑΤΑΠ είναι αν σε περιπτώση που κάνω master σε marine engineering αν γίνεται να αναγνωριστεί το πτυχίο αυτό και κατ'επέκταση να μπορέσω να εγγραφώ στο ΤΕΕ. Ο υπάλληλος μου είπε πως δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα διότι είναι πολύ πιθανόν να μου ζητηθούν πολλά μαθήματα (αντί για 2-4 όπως γίνεται συνήθως) για την εξίσωση του πτυχίου και αυτό ίσως να είναι μεγάλη ταλαιπωρία απ'την άποψη οτι θα είναι σαν να κάνω και 2ο master οπότε ο χρόνος και ο κόπος θα είναι αρκέτα επίπονος. Θέλω προφανώς να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κανείς κάτι ανάλογο στο παρελθόν και αν πράγματι κατάφερε να πάρει αναγνώριση, αν του ζητήθηκαν μαθήματα και πόσα κλπ κλπ. Το σκέφτομαι σαν σενάριο μόνο και μόνο για να υπάρχουν αρκέτες επιλογές σχετικά με τα επαγγελματικά μου στο μέλλον. Διαφορετικά θα κοιτάξω κι εγώ να ακολουθήσω την περπατημένη όδο που οι περισσοτέροι φαντάζομαι οτι την γνωρίζετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον να'στε καλά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.