Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stathis K

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Stathis K's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σωστά, θα χρειαστούν μετρητές στάθμης σε κάθε ντεπόζιτο "συνδεδεμένοι" με τον πίνακα για να "κλείνει" αυτομάτως η θέρμανση όταν κάποιο ντεποζιτο είναι άδειο. Οι γραμμές σήματος θερμοστάτη είναι ήδη ξεχωριστές. Σωστό και το τελευταίο σχόλιο, ωστόσο αυτό είναι ενα υπάρχων θεμα και με το παρόν σύστημα.
  2. Όπως είχε προαναφερθεί, μια σκέψη είναι να χρησιμοποιηθεί ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού κατανάλωσης (που χρησιμοποιήτε με το υπάρχων συστημα) και να εκφραστεί ως λίτρα ανά ώρα για το κάθε διαμέρισμα. Βάση αυτών των υπολογισμών θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν αντλίες καυσίμου σε κάθε ντεπόζιτο ρυθμισμένες στην ανάλογη ροή. Υπερβολές ποσότητας μετά από κάποια πολαπλή εισαγωγης καυσίμου μπορούν να αντιμετωπιστούν με ντεποζιτο (expansion box). Ελείψεις καυσιμου λογω μικρής ισχύος διαμερίσματος ειναι ενα προβλημα για περισσότερες απο μια ταυτόχρονες παροχες. Μονές ενεργοποιήσεις θα επωμίζονται όλο το κοστος καυσίμου (μέσω bypass τροφοδοσίας ίσως). Το τελευταίο ερώτημα φαίνετε σοβαρότερο και θέλει σκέψη. Το προβληματικό σενάριο είναι αυτό όπου υπάρχει ενεργοποίηση νεου διαμερίσματος ενώ το νερό εχει θερμανθεί απο άλλα και ο καυστήραςείναι off.
  3. Σωστά, όμως πολλές φορές δίνουν έναντι (καθε δίμηνο-τρίμηνο), οπότε δεν είναι εύκολο να τεθεί η θέρμανση κάποιου εκτός λειτουργίας.
  4. Ο θερμοστάτης (του κάθε διαμερίσματος) θα ελέγχει τη ροή καυσίμου στο ντεπόζιτο του διαμερίσματος (με παρεμβαλόμενη ηλεκτροβάνα μεταξύ παροχής ντεποζιτου - εισαγωγή καυστήρα) και επίσης την ξεχωριστή αντλία νερου διαμερίσματος με την ηλεκτροβάνα της. Οταν ο καυστήρας είναι εν λειτουργία τότε όσα διαμερισματα έχουν ανοιχτούς θερμοστάτες θα συμβαλουν στο καύσιμο. Κλειστός θερμοστάτης - κλειστή ηλεκτροβάνα εισαγωγής καυσίμου, και κλειστή αντλία και ηλεκτροβάνα νερού. Η κατανάλωση θα είναι κοινή μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει θεμροκρασία κυκλοφορίας (οπως γινεται με το υπάρχων σύστημα).Τι γίνεται όμως όταν το νερό εχει φτάσει σε θερμοκρασία κυκλοφορίας και ο καυστήρας είναι off απο το θερμοστάτη του; Τότε όποιος ανοίξει το θερμοστάτη του για πρώτη φορά δεν θα έχει συμβάλει στην κατανάλωση. Αυτο ειναι νομιζω είναι βασικό πρόβλημα. Το κτήριο είναι ιδιόκτητο οπότε δεν αναμένεται προβλημα από πλευράς συμφωνίας κατοίκων.
  5. Η κατανάλωςη προηγηται της πληρωμής και δυστυχώς επικρατεί η λογική "πληρώνω όταν έχω και όσο θέλω". Αυτονομία σε κάθε διαμέρισμα θα χρησίμευε αφάνταστα.
  6. Η λογική και το πλεονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος έγκειται στο ότι ο διαχειριστής, ο oποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση αναλαμβάνει το αρχικό κόστος εφοδιασμού (και μετά πασχίζει να πάρει πίσω τα δικά του χρήματα - διαδικασία που πολλές φόρες παίρνει πολύ καιρό, και πολύ συχνά καταλήγει σε χρηματικές απώλειες), απεμπλέκεται πλήρως από αυτή τη διαδικασία. Απλά ο κάθε ενοικιαστής/ιδιοκτήτης διαμερίσματος θα πρέπει να εφοδιάζεται το δικό του πετρέλαιο. Αν κάποιο ντεπόζιτο είναι κενό, τότε είτε χειροκίνητα είτε με ηλεκτρονικό αισθητήρα στάθμης η λειτουργία της θέρμανσης του συγκεκριμένου διαμερίσματος διακόπτεται.
  7. Γειά σας, Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει μελετήσει την εξής υπόθεση (δεν βρήκα κάτι σχετικό στο φόρουμ): Λειτουργία ενός λέβητα με παροχή καύσιμου ανά διαμέρισμα - το κάθε διαμέρισμα έχει ξεχωριστό ντεπόζιτο. Από μια γρήγορη προσέγγιση στο θέμα υποθέτω ότι αν ο μαθηματικός τύπος της κατανάλωσης κάθε διαμερίσματος (η γνωστή συνάρτηση με συντελεστές κτλ.) εκφραστεί σε κατανάλωση πετρελαίου ανά ώρα θα ήταν δυνατό, να οριστούν οι παροχές καύσιμου (λίτρα ανά ώρα) του κάθε διαμερίσματος. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά, ωστόσο προς παρόν: Εάν η μεγίστη κατανάλωση ενός διαμερίσματος (η περισσότερων) είναι μικρότερη της κατανάλωσης του καυστήρα τότε πως ρυθμίζεται η παροχή σε περίπτωση, για παράδειγμα, που ο καυστήρας λειτουργεί μόνο για το συγκεκριμένο διαμέρισμα (διαφορετικές παροχές τοποθετημένες στο ίδιο ντεπόζιτο που θα ενεργοποιούνται αναλόγως?) Υπάρχει νομικό κώλυμα αν τελικά κάτι τέτοιο είναι δυνατό; Ευχαριστώ, Στάθης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.