Μετάβαση στο περιεχόμενο

lleonidas

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

lleonidas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους φίλους για τις χρήσιμες παρατηρήσεις,με βοηθάτε όλοι με τον τρόπο σας.. Βασίλη,ο τρόπος σου στο πρώτο κομμάτι του post σου είναι κάπως υποτιμητικός προς το πρόσωπό μου ή τουλάχιστον έτσι τον αντιλαμβάνομαι μέσω του γραπτού λόγο και μάλλον δεν έχεις διαβάσει καλά όσα έγραψα.Ποτέ δε θα έθιγα συλλήβδην έναν ολόκληρο κάδο,πόσο μάλλον όταν εκτιμώ το έργο του κ ιδίως όταν ζητάω ευθέως τα φώτα του.Ποτέ δεν είπα ότι δε θέλω μηχανικό ή ότι μπορώ να τα κάνω όλα μόνος.Αντιθέτως,έγραψα εξαρχής ότι ζητάω τα φώτα των ειδικών κ εμπειρότερων σε ένα θέμα που ούτε έχω σπουδάσει ούτε γνωρίζω καλά.Και φυσικά δεν αρνούμαι πως έγραψα ότι θα προσπαθήσω να εξοικονομήσω όσο περισσότερα χρήματα γίνεται ούτε ότι γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που επιμελήθηκαν προσωπικά κ με πολύ κόπο την ανέγερση της οικοδομής τους κ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι...αυτό δε σημαίνει ότι έχω την εμπειρία να το κάνω κι εγώ ούτε σημαίνει πως έχω την πρόθεση να το κάνω. Έγινα μέλος για να ακούσω καλοπροαίρετες απόψεις-όπως όλες οι προηγούμενες-τις οποίες είναι προφανές ότι λαμβάνω σοβαρά υπόψιν.Πέρα από αυτό ήταν ξεκάθαρη η θέση μου ότι εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα διότι πρώτη φορά μπαίνω σε τέτοια διαδικασία.Όσο για το επίθετο εύκολη που ανέφερες...αν και τώρα παίζουμε με τις λέξεις αλλά επειδή δεν έγινε κατανοητό νιώθω την ανάγκη να το ξακαθαρίσω:εσκεμμένα είχα βάλει εισαγωγικά για να δείξω(σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα) ότι έτσι θεωρείται επειδή το προκάτ σπίτι έρχεται έτοιμο,δε χτίζεται μπροστά σου,πράγμα που στο μυαλό πολλών θεωρείται ''ευκολότερο''(ή ευκολότερο)από το χτίσιμο.Αυτό δε σημαίνει ότι η τοποθέτηση ενός προκάτ μοιάζει με παιχνίδι στο δικό μου μυαλό.Άλλωστε αν ίσχυε αυτό,δε θα μιλούσαμε τώρα εδώ..
  2. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι επειδή ακόμα είμαστε στη θεωρία και στο ψάξιμο,σκεφτόμαστε να πάμε στον Καλλέργη και τον Κοφινά(αναφέρω ονομαστικά γιατί από αυτές τις δύο εταιρείες προέρχονται τα σχέδια που μου άρεσαν και υπάρχουν στο πρώτο post αλλά και επειδή εισέπραξα κάποια θετικά σχόλια από άτομα του περιβάλλοντός μου) αρχικά να δούμε τι θα μας πουν και πώς θα μας το παρουσιάσουν..Είμαστε όμως ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που πιθανώς να κάνει καλύτερες δουλειές. Όσο για τα σχόλια...Καλά τα λέτε και ακούγεται σωστός ο τρόπος σκέψης...το προφανές είναι να μισθώσεις κάποιον ειδικό για να σε βοηθήσει να κάνεις τη δουλειά σου,την οποία έχει σπουδάσει.Ωστόσο επειδή όλοι μας έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που έχουν φτιάξει τα σπίτια και τα εξοχικά τους μόνοι(μόνο με οικοδόμους,ηλεκτρολόγους,υδραυλικούς,πλακάδες)και είναι απόλυτα ικανοποιημένοι εδώ και χρόνια,έχουμε την αίσθηση(ή ψευδαίσθηση...αυτό φαίνεται στο τέλος!)ότι θα τα καταφέρουμε μόνοι χωρίς να αδειάσουμε την τσέπη μας με μερικά extra χιλιάδες ευρώ για την αμοιβή ενός μηχανικού.Πόσο μάλλον στην περίπτωση ενός προκάτ έργου που θεωρείται πιο ''εύκολο''. Δεν ξέρω,όλα τα σενάρια τα εξετάζω και απλά θα προσπαθήσω με τις λίγες γνώσεις που διαθέτω και τη βοήθεια κάποιων δικών μου να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για τα δύο σχέδια που παρέθεσα παραπάνω ποια είναι η γνώμη σας;Κάποια άλλη πρόταση εδώ ή σε πμ; ΥΓ:Postman,δεν πήγε καν το μυαλό μου ότι προμοτάρεις,μην ανησυχείς!Αλλά κι αν ακόμα κάποιος συμμετέχει σε ένα forum με μηχανικούς για να προμοτάρει,δεν το βρίσκω παράλογο...δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά συμβαίνουν παντού.Συμμετέχω σε πολλά fora με διαφορετικό περιεχόμενο και απαράβατος κανόνας για όλα τα ''υγιή'' και σκεπτόμενα μέλη είναι να φιλτράρουν ο,τιδήποτε κι αν διαβάσουν Γιάννη,κατανοώ το αντιδεοντολογικό του πράγματος γι'αυτό και ζήτησα να στείλει πμ κάποιος αν έχει κάτι αξιόλογο να προτείνει.Αν και αυτό θεωρείται εσφαλμένο,παρακαλώ να σβηστεί το συγκεκριμένο σημείο από το post
  3. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλες/όλους! Εδώ και λίγο καιρό σκεφτόμαστε με τους δικούς μου την αγορά ενός προκάτ σπιτιού για το χωριό(πολύ κοντά σε θάλασσα,αν αυτό έχει σημασία). Θέλουμε μια μικρή σχετικά(60-80 τ.μ.) ισόγεια κατοικία στην οποία θα πηγαίνουμε συνολικά 2-3 μήνες το χρόνο.Τα προκατασκευασμένα σπίτια(από μπετόν,όχι από ξύλο) ακούγονται ως μια λύση επειδή δεν είναι εύκολο να βρισκόμαστε στο χωριό και να παρακολουθούμε την πρόοδο των όποιων εργασιών εκεί αλλά και επειδή οι εργολάβοι κάτω δεν είναι και ό,τι καλύτερο.Επίσης στα προκάτ έχεις ακριβή ημερομηνία παράδοσης και πιστοποιήσεις για τοιχοποιία,αντισεισμικότητα και μόνωση,αν έχω ενημερωθεί σωστά.Το θέμα είναι αν συμφέρει γενικότερα(ως προς το οικονομικό σκέλος και φυσικά ως προς την ποιότητα του έργου που θα παραχθεί)... Να σημειώσω ότι οι γνώσεις και η εμπειρία μου στην επίβλεψη τέτοιων κατασκευών είναι πολύ μικρή και διαβάζοντας σε άλλα-ελληνικά και ξένα-fora πόσα πράγματα πρέπει να έχεις ένας επίδοξος αγοραστής κατά νου πριν και κατά τη διάρκεια της ανέγερσης ενός σπιτιού ή ακόμα και κατά την αγορά ενός προκατ,έχω πελαγώσει:υλικά κατασκευής,διπλοί τοίχοι ή όχι,σύμμικτη κατασκευή ή όχι,ένσημα ΙΚΑ,θεμελίωση-εκσκαφές-περιβάλλων χώρος-άδειες κτλ συμπεριλαμβάνονται στην αρχική συμφωνία ή θα ζητήσει extra χρήματα για κάτι που''θα προκύψει'' και πολλά άλλα...αν είναι να ασπρίσουν τα μαλλιά μου πριν την ώρα τους,ας το αφήσω καλύτερα Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά έχω δει κάποιες φωτο που φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες (αισθητικά τουλάχιστον)για τα δικά μου γούστα: 1 2 Τα πρώτα ερωτήματα λοιπόν είναι:Ποιες εταιρείες θα προτείνατε(εδώ ή σε pm) που έχετε δοκιμάσει εσείς ή πρόσωπα του περιβάλλοντός σας και μείνατε ευχαριστημένοι...ισχύει ότι οι περισσότεροι λειτουργούν ως καρτέλ;Τι κυρίως πρέπει να προσέξει ή να απαιτήσει κανείς από τον κατασκευαστή σε τέτοιες περιπτώσεις προκάτ κατασκευών; Οποιαδήποτε καλοπροαίρετη πρόταση δεκτή! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.