Μετάβαση στο περιεχόμενο

Prekos

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χανιά
  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Prekos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και τις πληροφοριες σας!! CybEng σε ευχαριστω για τις πληροφοριες και για το αρχειο excel! Βοηθησαν παρα πολυ στην κατανόηση του προβληματος! Απο επανελεγχο κατεληξα σε αυτο το προβληματακι!
  2. Νvel το 1 κλιματιστικό το οποίο μέτρησα στην γείωση του, είχε ροή ρεύματος 0,1mA. Cybeng λογικό με τον τύπο να βγάζει 0,2mA το οποίο θα είναι η διαρροή των καλωδίων. Καθώς όμως προσθέτω κλιματιστικά αλλά και τον απορ/ρα σε λειτουργία η ένταση αυξάνεται. Είναι φυσιολογική αυτή η ένταση τάξεως 0,07-0,1mA λόγω πυκνωτών Υ στον αγωγό γειώσεως της κάθε συσκευής ή οι συσκευές είναι υποψήφιες για φούντο μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα;
  3. Εχω μετρηση ολη την εγκατασταση χωρις αποτελεσμα... η κατωτατη τιμη μονωσης σε ολη την εγκατασταση σε ενα σημειο ειναι 1.25ΜΩ.... δεν ξερω αν ειναι λογικη αυτη η τιμη ροης ρευματος μεσω γειωσεων των συσκευων αυτών.
  4. El greco ειχα μετρηση διαφορα δυναμικου 110 V. Δεν καταλαβαινω nvel ο πυκνωτης τι δουλεια εχει με την γειωση μιας συσκευης;
  5. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τα επαγωγικά ρεύματα και διαρροές από διάφορες συσκευές. Πρόσφατα έτυχε να αφαιρέσω το κεντρικό καλώδιο γείωσης απο την μπάρα γειώσεως του γενικού πίνακα μίας κατοικίας στην επαρχία. Παρατήρησα ότι ακουμπώντας το χέρι μου μεταξύ μπάρας γείωσης και μπάρα ουδετέρου υπήρχε διαρροή... τοποθέτησα το αμπερόμετρο και η ροή του ρεύματος απο την μπάρα γείωσης προς την μπάρα ουδετέρου ήταν 0,3mA. Παρατηρώντας αυτό το φαινόμενο ξεκίνησα να παρατηρώ αυτή την κατάσταση ροής με το να ανοιγοκλείνω διάφορες συσκευές (απορ/ρα, κλιματιστικά, φωτισμό κ.α). Παρατήρησα λοιπόν ότι 2 κλιματιστικά τα οποία είναι εγκατεστημένα στην εγκατάσταση έχουν ροή ρεύματος απο τον αγωγό γείωσης τους ( το πρώτο σε λειτουργία είχε 0,1mA και το δεύτερο σε λειτουργία είχε 0,07mA) προς τον κεντρικό αγωγό γειώσεως. Επίσης ο απορ/ρας σε λειτουργία είχε 0,04mA. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος γνώστης, εαν είναι κάτι λογικό; Βέβαια επανατοποθετώντας τον κεντρικό αγωγό γείωσης στην μπάρα γειώσεως του γενικού πίνακα, μηδενίζουν όλα.
  6. Καλησπέρα σας! Θα μπορούσατε να μου πείτε απο θέμα νομοθεσίας τι φωτεινότητα πρέπει να τηρηθεί σε επαρχιακό δρόμο. Έχω φάει όλο τον ιστιότοπο χωρίς αποτέλεσμα. Αν υπάρχει κάποιος με κάποια εμπειρία θα το εκτιμούσα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.