Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sfixterman

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Sfixterman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας. Ελέγχω μεζονέτα στου Παπάγου που καταλαμβάνει τον 2ο και 3ο όροφο του κτηρίου. Στα σχέδια, όπως και στη πραγματικότητα αποτυπώνεται η εσωτερική σκάλα επικοινωνίας των 2 ορόφων, ανεξάρτητα από το κεντρικό κλιμακοστάσιο. Στη σύσταση όμως περιγράφονται 2 ανεξάρτητες ιδιοκτησίες του ίδιου ιδιοκτήτη, απλά με την αναφορά ότι η ιδιοκτησία του 3ου επικοινωνεί εσωτερικά με σκάλα με αυτή του 2ου. Πώς αντιμετωπίζω το θέμα των τακτοποιήσεων? -Κάνω μία τακτοποίηση καθότι εννιαίο λειτουργικά και βγάζω 2 βεβαιώσεις? -Ή κάνω 2 ανεξάρτητες διαδικασίες σαν να είναι 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα? Σε αυτή τη περίπτωση, μας προβληματίζει η ύπαρξη της σκάλας? η οποία είναι σύμφωνα με την άδεια? Γενικά, υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν 2 οριζόντιες ιδιοκτησίες επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα και λειτουργούν σαν μεζονέτα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Σε πολυκατοικία (κτήριο κατοικιών) υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης Ι.Χ. Υπάρχει διαγράμμιση στο δάπεδο για την θέση του κάθε οχήματος. Ιδιοκτήτης έχει κλείσει την θέση του δικού του οχήματος με μεταλλικό σκελετό και συρματόπλεγμα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι το διπλανό όχημα να μην μπορεί να ανοίξει τις πόρτες του, να παρκάρει ελαφρώς μετατοπισμένα, παρασέρνοντας τις θέσεις και των υπολοίπων, και τελικά, ο τελευταίος να μην έχει χώρο να παρκάρει. Γίνεται προσπάθεια από μέρος των ενδιαφερόντων να εξηγήσουν στον κάτοικο πως πρέπει να καταργήσει το συρματόπλεγμα ,αλλά δεν συνεργάζεται. Μου ζητείται λοιπόν να ψάξω την νομοθεσία από όπου να απορρέει αν ή όχι επιτρέπεται το κλείσιμο υπόγειου πάρκινγκ με πλέγμα. (Θεωρείται το πλέγμα εφάμιλλο τοιχοποιίας για τον νόμο . Παρακαλώ όπως με βοηθήσετε με ΦΕΚ ή εγκυκλίους που είναι σχετικά. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.