Μετάβαση στο περιεχόμενο

thanosz1

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by thanosz1

  1. Παραθέτω το έγγραφο το Συνήγορου του Πολίτη για το θέμα των μηχανικών μισθωτών μητέρων σχετικά με την άδεια εξάμηνης παροχής μητρότητας και το παράθυρο που ανοίγει για επιστροφή των εισφορών από το ΙΚΑ που κατέβαλλε ο ΟΑΕΔ. sinigoros_porisma2.pdf
  2. Η αναφορα στον Συνηγορο εχει παρει αριθμο υποθεσης και ποιος ειναι ;;
  3. θα ήθελα να σας αναφέρω ότι σχεδόν πανομοιότυπο θέμα αντιμετωπίζω με τη σύζυγο μου (εγώ δεν είμαι μηχανικός, η σύζυγος μου είναι μισθωτή μηχανικός) σχετικά με την ασφάλιση της κατά τη διάρκεια της εξάμηνης άδειας μητρότητας. Ο ΟΑΕΔ την ασφαλίζει στο ΙΚΑ στο πακέτο κάλυψης 158 (ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΡΓΟΥ – ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝ. – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΑΘΛΗΤΕΣ κ.α ) – ότι να’ναι δηλαδή - και το ΤΣΜΕΔΕ μας έχει ζητήσει να πληρώσουμε εισφορές με καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία (τις οποίες αναγκαστήκαμε να τις καταβάλουμε γιατί διαφορετικά η σύζυγος και το παιδί θα έμεναν ανασφάλιστοι). Επίσης, βάση νόμου για την εξάμηνη άδεια μητρότητας, ο ΟΑΕΔ δίνει εισφορές και για επικουρική ασφάλιση στο ΤΕΑΜΕΔΕ, που είναι ο τομέας επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ για τους μηχανικούς, οι οποίες φυσικά δεν φαίνονται πουθενά στο απαρχαιομένο σύστημα τουΤΣΜΕΔΕ (τις οποίες τις πληρώσαμε και αυτές). Το ΤΣΜΕΔΕ και ο ΟΑΕΔ δεν απαντάνε σε email η απάντηση έρχεται μόνο μέσω ταχυδρομείου - μη νομίζετε όμως ότι θα βγάλετε άκρη (μιλάω εκ πείρας). ‘Εχω υποβάλει ήδη αναφορά στο συνήγορο του Πολίτη για το θέμα αυτό, καλόν είναι να υποβάλει και κάποιος από εσάς για το συγκεκριμένο θέμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.