Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stereo_Civil

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Stereo_Civil's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καταρχας σε ευχαριστω για το ενδιαφερον! Λοιπον, προσπαθω να κανω displacement-controlled Pushover αναλυση σε 3D κτιριακους φορεις απο οπλ. σκυροδεμα. Για τα δομικα στοιχεια χρησιμοποιω Force BeamColumn elements και για τις διατομες fiber sections. Για μετακινηση-στοχο, δινω μια σχετικα μεγαλη τιμη, π.χ 10% floor drift ratio Πολλες φορες,ομως, μου πεταει μηνυμα "analyse failed, returned : -3 error flag" κι εκει διακοπτεται η αναλυση και η καταγραφη της αποκρισης. Αρχικα, θα ηθελα να εξακριβωσω πως ακριβως ερμηνευεται αυτο. Μπορει να σημαινει ειτε οτι ο φορεας εχει καταρρευσει πριν φτασει ο κομβος ελεγχου τη μετακινηση-στοχο, ειτε οτι δεν επετευχθη αριθμητικη συγκλιση στο εκαστοτε βημα? Η μπορει να ισχυει μονο το δευτερο?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Υπάρχει κάποιος που διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία πάνω στο OpenSees του Berkeley? Έχω μερικές σημαντικές απορίες σχετικά με την Pushover ανάλυση φορέων από οπλ. σκυρόδεμα, προσομοιωμένων με fiber sections. Αν ναι και ειναι πρόθυμος να βοηθήσει, θα του ήμουν ευγνώμων!
  3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, τελικά την βρήκα την άκρη. Για όσους ενδιαφέρονται, ο τύπος είναι Jm=Izz*m / (4*A) , όπου Izz : η πολική ροπή αδράνειας ( Ιzz=Ixx+Iyy ) , m: η συγκεντρωμένη μάζα στο ΚΒ της πλάκας, Α: το εμβαδό της πλάκας. Τα Ιxx, Iyy για τυχαίο πολυγωνικό σχήμα με δεδομένες τις συντεταγμένες του υπολογίζονται από τους τύπους που υπάρχουν εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Second_moment_of_area Παρακαλώ διόρθωσε την ειδικότητά σου (μέχρι να πάρεις πτυχίο τουλάχιστον...) Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
  4. Χαιρετω την κοινοτητα των μηχανικων καταρχας! Αν και εχω διαβασει αρκετα θεματα στο forum, ειναι η 1η φορα που ποσταρω. Ειμαι τελειοφοιτος πολιτικος μηχανικος και στο πλαισιο της διπλωματικης μου εργασιας θελω να ζητησω τη βοηθεια σας για ενα ζητηματακι. Εχοντας μια τυχαια ακανονιστη πολυγωνικη κατοψη πλακας ενος κτιριακου φορεα ( οχι απολυτως ακονονιστη - μπορει να αποτελειται μονο απο αθροισματα ορθογωνιων) καθως και τις συντεταγμενες x,y των κομβων της, αναζητω εναν τυπο ωστε να υπολογιζω την μαζικη ροπη αδρανειας Jm περι κατακορυφου αξονα που διερχεται απο το κεντρο μαζας της πλακας, ωστε να μπορω να κανω ιδιομορφικη αναλυση. Δηλαδη εναν τυπο αντιστοιχο με αυτον Ε=1/2*Σ[x(i)*y(i+1)]-[x(i+1)*y(i)] που χρησιμοποιειται για την ευρεση του εμβαδου. Εψαξα στα βιβλια Δυναμικης & Αντοχης καθως και στο internet, αλλα δεν βρηκα καποιον τετοιο γενικο τυπο, παρα μονο για συγκεκριμενα σχηματα πχ. ορθογωνια, κυκλους. Ευχαριστω για το χρονο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.