Μετάβαση στο περιεχόμενο

CHRIS GALETSE

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

427 profile views
  1. Πάντως δεν νομίζω οτι τα 16,500 ευρω + 1,790 ευρω που μου ζήτησε ειναι τα κατώτατα....σε όσους συνάδελφους σας μηχανικούς ρώτησα,μου είπαν οτι το ποσό είναι εξωφρενικό για ενα όροφο 55τ.μ. και μια σοφίτα 27 τ.μ.
  2. Καλησπερα,μας την συστησε μια φιλη και μας ειπε οτι ειναι πολυ καλη ,αλλα αυτο που με επεισε να την επιλεξω ηταν οτι στην αρχη μας εταξε οτι η αδεια θα βγει σε 2 μηνες τελικα εκανε 8, μας εδειξε κατι μεγαλα εργα (δεν ξερω κατα ποσο ηταν δικα της)και πειστηκα οτι εχει εμπειρια και θα μας εκανε καλη δουλεια.
  3. Τα 1,790 αφορούν επιπλέον επισκέψεις της στην πολεοδομία με την δικαιολογία ότι ταλαιπωρήθηκε για να βγάλει την αδεια,παρολο που όταν μιλήσαμε πρώτη φορά για την άδεια μου πήρε 100ευρώ για να κοιτάξει και να μου πει αν βγαίνει η άδεια , αν διαβάσεις αναλυτικά τις δημοσιεύσεις μου πιο πάνω τα αναφέρω αυτά...α,και με χρεώνει και κάτι φωτοτυπίες 85 εύρω.
  4. Πολύ σωστος,απο ότι καταλαβαίνω θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχει μια ενημερώσει ώστε και ο άλλος να μπορεί να κανονίζει την μετέπειτα οικονομική του πορεία στην οικοδομή και μην ξεχνάς ότι αυτή η άδεια όπως αναφέρω στην αρχή ξεκίνησε από τα 11,800 εύρω στον πρώτο προϋπολογισμό που μου είχε δώσει και μετά προφασιζόμενη ότι πήραμε τα τετραγωνικά της σοφίτας μου τον εκτίναξε στα 16,500 εύρω συν τα 1,790 εύρω (που δεν της τα έδωσα)ενώ από τα πρώτα σχέδια του προυπολογισμου (11,800 εύρω) υπάρχει και σοφίτα και μάλιστα έχω σχέδιο από τον πρώτο προυπολογισμο που δείχνει την σοφίτα απλά με διαφορετική δομή και έχει και την υπογραφή της,αφου της χρωστάω όπως ισχυρίζεται γιατί προέβη στην έκδοση της άδειας και δεν απαίτησε τα λεφτά της νωρίτερα... Ένα ερώτημα που θέλω να θέσω και όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει ειναι,εαν αυτή η αλλαγή της δομής της σοφίτας δικαιολογεί την αύξηση του προϋπολογισμού και εάν η σοφίτα προσμετράτε στα τετραγωνικά του σπιτιου ,δηλαδη ένα σπίτι 60 τ.μ. κυριος και 20 τ.μ. σοφίτα αν υπολογίζεται για 80 τ.μ. η για 60 τ.μ. αφού τα 20 τ.μ. είναι σοφίτα. Την ΖΑΗΑ δεν την ήξερα μέχρι να μου την αναφέρεις άλλα από όσο είδα τα έργα της στο internet όντως 16,500 εύρω το αναγνωρίζω κι εγώ και το ομολογώ θα ήταν λίγα...
  5. O παραλληλισμός που κάνεις δεν ταυτίζεται με την περίπτωση μου,εγώ στο εστιατόριο που μπήκα (γραφειο πολιτικου μηχανικου) κοίταξα τον κατάλογο και παρήγγειλα και μάλιστα μου έφεραν την αποδειξη από νωρίς (εγγράφως προυπολογισμός αδείας) αφού έφαγα (πήρα την άδεια) και πληρωσα,ο μαγαζάτορας (πολιτικός μηχανικός) γύρισε και μου είπε ότι χρωστάω κι άλλα....,πως να χρειάζονται επιπλέον μελέτες δικαιολογητικά αφού η άδεια έχει εκδοθεί;
  6. Εγω φιλε BRASCO θεωρω ανηθικο να προσπαθεις να εξαπατησεις καποιον εκμεταλλευoμενος την αγνοια του πανω στο καθε αντικειμενο,ειτε αυτο ειναι σπιτι,ειτε αυτο ειναι αυτοκινητο και λεω αυτοκινητο γιατι θελω να θεσω ενα παραδειγμα,πηγατε το αυτοκινητο σας στο μαστορα,το ειδε και σας ειπε οτι για να επισκευαστει θα χρειαστει 2 εβδομαδες και το κοστος θα ειναι 2000 ευρω ,συμφωνησατε και το αφησατε για επισκευη δινοντας του προκαταβολη 500 ευρω,οι 2 εβδομαδες εγιναν 3 μηνες αλλα τελικα σας ειπε οτι ειναι ετοιμο και μπορειτε να περασε να το παραλαβετε,κατα την παραλαβη σας ενημερωσε οτι χρειαστηκαν καποιες επιπλεον εργασιες και το ''μερακι'' της πολυετους πειρας του,σαν αποτελεσμα το κοστος αυξανεται κατα 1,500ευρω επιπλεον...,θα αισθανοσασταν εξαπατημενος διοτι δεν σας ενημερωσε εξ αρχης οτι μπορει να υπηρχαν περαιτερω χρεωσεις;θα συστηνατε αυτον τον μαστορα σε καποιον φιλο σας.....ΝΑΙ η ΟΧΙ;Οταν μιλαμε να μιλαμε με ειλικρινεια...αλλα εδω παει ενα ρητο που λεει ''Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει''.
  7. Ναι,απο οσο γνωριζω που εψαξα το θεμα για να εκδοθει η αδεια πρεπει να εχουν κατατεθει μελετες και επιβλεψη.
  8. Καλησπερα,το βασικο ερωτημα μου δεν ειναι αν ειναι ακριβοπληρωμενη η οχι (αν και κατα την γνωμη τριων συναδελφων σας ειναι,και μαλιστα παρα πολυ),ουτως η αλλως οι μελετες εχουν πληρωθει..,αλλα πως ειναι δυνατον απο τη στιγμη που βγηκε ενας προυπολογισμος εγγραφως και η αδεια εκδοθηκε,να ζηταει επιπλεον χρηματα,δηλαδη με απλα λογια μεχρι να τελειωσει η επιβλεψη μπορει να μου ζητησει ας πουμε ακομα 10.000,00 ευρω,εγω ειμαι υποχρεωμενος να τα δωσω; Θα σας παρακαλουσα να τοποθετηθειτε μιας και ειστε πολιτικος μηχανικος,για τον τροπο καταθεσης των μελετων και των οικονομικων για την εκδοση μιας οικοδομικης αδειας.
  9. Nαι ολες οι αμοιβες ειναι μεσω τραπεζης...μου εχει κοψει και αποδειξεις....εκτος απο τα τελευταια 1,790 ευρω που αναφερω,μου εγραψε σε ενα χαρτι αν θελω αποδειξη θα ηταν συν το φπα,δηλαδη με απλα λογια προσπαθησε να τα παρει μαυρα. η αμοιβή για τις μελέτες της έχει εξοφληθεί και όλα είναι μέσω τραπεζικών καταθέσεων. Το θέμα μου είναι τα 1790 ευρώ που μου ζητά επιπλέον, αυτά τα λεφτά δεν αναφέρονται στον προϋπολογισμό της αδείας που μου έχει δώσει, μια συμβουλή που ζήτησα από πολιτικό μηχανικό μου είπε ότι από την στιγμή που η άδεια έχει εκδοθεί και όλες οι μελέτες της έχουν εξοφληθεί δεν έχει δικαίωμα να ζητά επιπλέον χρήματα, το κόστος της αδείας που μου έβγαλε το έδειξα σε 2 πολιτικούς μηχανικούς με ενημέρωσαν άτι είναι αρκετά υπερκοστολογιμενο.
  10. Eτσι ακριβως 16,500 ευρω και μου ζητησε και 1,790 ευρω επιπλεον τα οποια δεν της τα εδωσα.
  11. Ο προϋπολογισμός που μας έδωσε ήταν καθαρά και μόνο η μελέτη της, η επίβλεψη και τα φορολογικά.
  12. όχι κανένα συμφωνητικό παρά μόνο μας έδωσε εγγράφως τον προϋπολογισμό.
  13. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω κάποια ερωτήματα σχετικά με το κόστος οικοδομικής αδείας (πανωσηκωμα β ορόφου με σοφίτα) διότι πρόσφατα ξεκίνησα μια οικοδομή! Απευθύνθηκα σε μια μηχανικό και αφού μου ζήτησε κάποια χαρτιά του υπάρχων σπιτιού, μου είπε ότι θα τα κοιτάξει και θα με ενημερώσει για το κόστος και το αν μπορεί η άδεια να εκδοθεί. Στην αρχή μου έβγαλε τα εξής σχέδια με τον κατωθι προϋπολογισμό αδείας: β’ όροφος: εμβαδόν ορόφου : 71,19 – κλιμακοστάσιο 7,23 – η/χ 9,53 – φωταγωγός 10,18 = 44,23 τμ καθαρό σοφίτα : 19 τμ ο προϋπολογισμός της ήταν : 11.800,00 €. Τα σχέδια τελικά άλλαξαν και κατέληξαν στα εξής: B’ όροφος: εμβαδόν ορόφου: 71,19 – κλιμακοστάσιο 7,23 – φωταγωγός 8,40 = 55,56 τμ καθαρό σοφίτα: 27,62 τμ και ο τελικός προϋπολογισμός εκτοξεύτηκε στα 16.500,00 € με την δικαιολογία της αύξησης των τμ. Όταν η άδεια εγκρίθηκε και εκδόθηκε μου ζήτησε επιπλέον 1.790,00 € για τις πολλές επισκέψεις της στην πολεοδομία με πρόφαση ότι ήταν μια δύσκολη άδεια (και να σας υπενθυμίσω ότι πριν ξεκινήσει η συνεργασία μας είχε ελέγξει τον φάκελο) . Θεωρώ το κόστος αδείας υπερτιμολογιμενο, κάποιους μηχανικούς που ρώτησα συμφώνησαν μαζί μου και με ενημέρωσαν ότι δεν έχει δικαίωμα να ζηταει επιπλέον χρήματα (1.790,00 €) από την στιγμή που η άδεια εκδόθηκε. Αρνήθηκα να της τα δώσω και με απείλησε ότι θα πάει στο TEE να μου κάνει καταγγελία και θα τα παρουσιάσει σαν μελέτες και επισκέψεις στην πολεοδομία και τα 1.790,00 € το TEE θα τα υπολογίσει στα 5.500,00 €. Παρακαλώ πολύ θα ήθελα την γνώμη σας για όλα τα παραπάνω και αν μπορώ να κινηθώ νομικά υποστηρίζοντας ότι με εξαπάτησε οικονομικά. Ευχαριστώ πολύ!
  14. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω κάποια ερωτήματα σχετικά με το κόστος οικοδομικής αδείας (πανωσηκωμα β ορόφου με σοφίτα) διότι πρόσφατα ξεκίνησα μια οικοδομή! Απευθύνθηκα σε μια μηχανικό και αφού μου ζήτησε κάποια χαρτιά του υπάρχων σπιτιού, μου είπε ότι θα τα κοιτάξει και θα με ενημερώσει για το κόστος και το αν μπορεί η άδεια να εκδοθεί. Στην αρχή μου έβγαλε τα εξής σχέδια με τον κατωθι προϋπολογισμό αδείας: β’ όροφος: εμβαδόν ορόφου : 71,19 – κλιμακοστάσιο 7,23 – η/χ 9,53 – φωταγωγός 10,18 = 44,23 τμ καθαρό σοφίτα : 19 τμ ο προϋπολογισμός της ήταν : 11.800,00 €. Τα σχέδια τελικά άλλαξαν και κατέληξαν στα εξής: B’ όροφος: εμβαδόν ορόφου: 71,19 – κλιμακοστάσιο 7,23 – φωταγωγός 8,40 = 55,56 τμ καθαρό σοφίτα: 27,62 τμ και ο τελικός προϋπολογισμός εκτοξεύτηκε στα 16.500,00 € με την δικαιολογία της αύξησης των τμ. Όταν η άδεια εγκρίθηκε και εκδόθηκε μου ζήτησε επιπλέον 1.790,00 € για τις πολλές επισκέψεις της στην πολεοδομία με πρόφαση ότι ήταν μια δύσκολη άδεια (και να σας υπενθυμίσω ότι πριν ξεκινήσει η συνεργασία μας είχε ελέγξει τον φάκελο) . Θεωρώ το κόστος αδείας υπερτιμολογιμενο, κάποιους μηχανικούς που ρώτησα συμφώνησαν μαζί μου και με ενημέρωσαν ότι δεν έχει δικαίωμα να ζηταει επιπλέον χρήματα (1.790,00 €) από την στιγμή που η άδεια εκδόθηκε. Αρνήθηκα να της τα δώσω και με απείλησε ότι θα πάει στο TEE να μου κάνει καταγγελία και θα τα παρουσιάσει σαν μελέτες και επισκέψεις στην πολεοδομία και τα 1.790,00 € το TEE θα τα υπολογίσει στα 5.500,00 €. Παρακαλώ πολύ θα ήθελα την γνώμη σας για όλα τα παραπάνω και αν μπορώ να κινηθώ νομικά υποστηρίζοντας ότι με εξαπάτησε οικονομικά. Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.