Μετάβαση στο περιεχόμενο

DimitrisAMecEn

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

DimitrisAMecEn's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου. Ο τοπογράφος που σύνταξε το νέο τοπογραφικό μου λέει οτι χρειάζεται διόρθωση συντεταγμένων. Πήρα τηλέφωνο στην πολεοδομία της Θεσσαλονίκης για να ρωτήσω με ποιόν τρόπο λειτουργούν, γιατί η πολεοδομία της Κομοτηνής δεν είναι σίγουρη για κάποια πράγματα. Ευχαριστώ πολύ για όλα. Θα το ψάξω καλύτερα
  2. Μια ακόμη ερώτηση που ήθελα να κάνω είναι η εξής. Στον οδηγό κτηματογράφησης για τον πολίτη 2012 , στη σελίδα 28 υπάρχει ο ορισμός της Ζώνης Συμβατότητας Σχήματος, η οποία ορίζεται ως μια ζώνη με πλάτος 1 μέτρο για τις αστικές περιοχές και της οποίας τα όρια απέχουν τις πλευρές του γεωτεμαχίου 0,5 μέτρα. Στον αντίποδα στο ΦΕΚ 251/2012 άρθρο 2 παρ. 6, αναφέρει οτι επιτρέπεται: α) μείωση από τα εγκεκριμένα μεγέθη του διαγράμματος δόμησης, β) υπέρβαση απο τα εγκεκριμένα μεγέθη και τα στοιχεία του Τοπογραφικού και του Διαγράμματος δόμησης, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που εγκρίθηκαν, και έως 2% με μέγιστο τα 10cm όσον αφορά το κτίσμα ή μεγαλύτερες του 2% με μέγιστο τα 20cm όσον αφορά τα μήκη των πλευρών του οικοπέδου... Ευχαριστώ.
  3. Καλώς σας βρήκα. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την άμεση απάντηση σας. Σήμερα το πρωί μίλησα με κάποιον ελεγκτή οικοδομικών αδειών από την πολεοδομία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συγκεκριμένου κυρίου, το πρόβλημα που εντοπίζει ο ίδιος είναι ως προς το πεζοδρόμιο (το οικόπεδο εμφανίζεται να καταλαμβάνει μια λωρίδα 20cm x 800cm η οποία ανήκει στο πεζοδρόμιο του δρόμου, ο οποίος δρόμος ανήκει στο δήμο Κομοτηνής). Επίσης μου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν θα έδινε βάση στις αποκλίσεις των πλευρών και ότι θα προχωρούσε κανονικά το φάκελο της οικοδομικής αδείας, από τη στιγμή που υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη αγοράς του οικοπέδου και στα γειτονικά κτίρια δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή ως προς τη δόμηση (ήταν κτισμένα πριν το 2005). Μετά από επανειλημμένες επισκέψεις στο κτηματολογικό γραφείο του ν. Ροδόπης δεν κατάφερα να βρω κάποια άμεση και ευκολότερη επίλυση στο πρόβλημα, απευθύνθηκα στο εταιρεία του Κτηματολογίου Α.Ε., όπου τηλεφωνικά αιτήθηκα να μιλήσω με κάποιο νομικό σύμβουλο που θα μπορούσε να με διαφωτίσει. Εντός 2-3 εργάσιμων ημερών δέχτηκα τηλέφωνο από μια κυρία νομική σύμβουλο. Η συγκεκριμένη κυρία μου ανέφερε ότι στις 5/8/2005 έχει σταλεί στην Γενική Δ/νση Πολεοδομίας διευκρινιστική Κοινοποίηση, από την εταιρεία ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., υπογεγραμμένη από τον γενικό διευθυντή Κ. Κυριαζή. Παραθέτω απόσπασμα αυτού: Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες, οσάκις διενεργούν παρεμπίπτοντα έλεγχο τίτλων κτήσης για την έκδοση οικοδομικών αδειών κ.λ.π. δεν θα πρέπει να λαμβάνουν δεσμευτικά υπόψη τους το πιστοποιητικό των κτηματολογικών εγγραφών του ακινήτου ή το αντίγραφο του κτηματολογικού φύλλου. Επισημαίνουμε κατ' αρχήν ότι οι πρώτες εγγραφές στα κτηματολογικά βιβλία μέχρι να οριστικοποιηθούν (δηλαδή διάστημα 5 ετών) δεν αποτελούν τίτλους δημιουργικούς δικαιωμάτων και δεν παράγουν κανενός είδους τεκμήριο, ούτε μαχητό (άρθρο 12 ν. 2308/1995 και 6-7 ν. 2664/1998) υπέρ του καταχωρισθέντος σ' αυτά ως δικαιούχου ή σε βάρος του μη καταχωρισθέντος... Προσκόμισα αυτή την κοινοποίηση στην πολεοδομία του ν. Ροδόπης και περιμένω την απάντηση τους. Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.
  4. Καλημέρα σας, είμαι νέος μηχανολόγος μηχανικός και μόλις εχθές εγγράφηκα στην σελίδα. Θα σας παραθέσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω και παρακαλώ για τη βοήθεια οπουδήποτε συναδέλφου γνωρίζει ή έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα. Το 2005 πραγματοποιήθηκε η αγορά ενός οικοπέδου στο κέντρο του δήμου ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Το 2007 εκδόθηκε οικοδομική άδεια ανέγερσης 5όροφου κτιρίου, το οποίο δεν κτίστηκε. Πρόσφατα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για έκδοση νέας οικοδομικής αδείας, λόγω των προνομιών που προσφέρει ο νέος Γ.Ο.Κ. Παρά το ότι υπήρχε τοπογραφικό διάγραμμα κάλυψης του οικοπέδου στην προηγούμενη οικοδομική άδεια, ζητείται σύσταση τοπογραφικού εκ νέου. Εκδίδοντας το νέο τοπογραφικό διάγραμμα, διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του κτηματολογίου, το οικόπεδο εμφανίζεται μετατοπισμένο προς το πεζοδρόμιο και δεξιά. Συγκεκριμένα οι αποκλίσεις σε σχέση με τα όμορα κ.α.ε.κ. ανέρχονται από 20cm έως 130cm, ενώ το εμβαδόν του οικοπέδου εμφανίζεται με μικρή απόκλιση (από 208,02τμ εμφανίζεται 209,9τμ). Το κτηματολόγιο στον ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ οριστικοποιήθηκε το 2008, παρ όλα αυτά δεν έχει προσκομιστεί στους ιδιοκτήτες κάποια ανάρτηση ή κάποιο έγγραφο όπως γίνεται σε άλλους νομούς οι οποίοι κτηματογραφούνται αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με το προέλεγχο που πραγματοποιείται πλέον στις νέες άδειες ανοικοδόμησης και βάση του ΦΕΚ 251/2012 άρθρο 1 παρ. 3.2.α, η πολεοδομική υπηρεσία ελέγχει τη συσχέτιση της θέσης του οικοπέδου με τα όμορα κ.α.ε.κ. Η πολεοδομία και το η κτηματολογική υπηρεσία του ν. ΡΟΔΟΠΗΣ, ζητάει διόρθωση των συντεταγμένων του οικοπέδου λόγω της χωρικής μεταβολής. Αυτή η διαδικασία απαιτεί δικηγόρο, 2 κοινοποιήσεις από δικαστικό κλητήρα σε όλους τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες και αρκετά χρήματα στο κτηματολόγιο για τη διόρθωση των όμορων κ.α.ε.κ., τα οποία ανέρχονται στα 54, με 38 ιδιοκτήτες. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα να μου απαντήσει αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος προκειμένου να προχωρήσει η οικοδομική άδεια. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι οικοπεδούχοι του δήμου Κομοτηνής όταν ξεκινάνε τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.