Μετάβαση στο περιεχόμενο

michanic

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by michanic

  1. Συμφωνώ ότι της χρειάζονται μερικές αναφορές, γιατί τώρα είναι οικονομική κρίση και απειλούνται. Παλιότερα δεν έδιναν καμία σημασία στις αναφορές. Όταν όμως πήγα στην προϊσταμένη κάτι έγινε, φυσικά έγινε επειδή η προϊσταμένη ήταν σωστή. Αυτή η ... εκνευρίστηκε πολύ και είπε ότι της την έφερα πισώπλατα. Φυσικά δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εκείνη προσπάθησε να μου τη φέρει πισώπλατα. Αναφέρω το διαδικαστικό της άδειας αφού ρώτησε ο συνάδελφος. Αφού πάρεις την έγκριση δόμησης και πας να καταθέσεις την άδεια δόμησης ΔΕΝ παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου. Περνάς τους ελέγχους και μετά τα φορολογικά πας στο πρωτόκολλο και παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου. Πρώτη φορά το είδα αυτό σε πολεοδομία, προφανώς το κάνουν για να προστατευθούν από την παρανομία που κάνουν (το ΦΕΚ λέει ότι ΔΕΝ ελέγχονται τα στατικά και τα μηχανολογικά άρα παραβαίνουν το νόμο).
  2. Σε όσες άλλες πολεοδομίες έχω πάει δεν το κάνουν πουθενά. Όσο για τη Δυτική Θεσσαλονίκη δεν έχω σχέσεις, μου πέφτει πολύ μακριά αλλά το πιστεύω απόλυτα. Πιστεύω ότι έγινε ένα βήμα που πήγα στην προϊσταμένη. Το κακό όμως είναι ότι σχεδόν όλοι οι μηχανικοί δεν αντιδρούν και κάθονται και υπομένουν. Από έναν μόνο άνθρωπο δυστυχώς δε γίνεται τίποτα. Μπορούμε βέβαια (το γράφω για όσους δεν το ξέρουν) να κάνουμε καταγγελία στο ΚΕΠ. Υπάρχει το ΦΕΚ 1048Β/2007 που αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα περί μη εξυπηρέτησης υπαλλήλου.
  3. Οι απαράδεκτες συμπεριφορές υπαλλήλων υπάρχουν παντού με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις. Πήγα στην ΥΔΟΜ του δήμου Αθηναίων για να εκδόσω μία άδεια. Εκεί είναι η μοναδική πολεοδομία η οποία κάνει έλεγχο στατικών και μηχανολογικών παρόλο που παίρνουν τη βεβαίωση ότι ο ιδιώτης μηχανικός έχει την ευθύνη των μελετών!!! Στα στατικά μου έκανε εξονυχιστικό έλεγχο με προφανή σκοπό να με πηγαινοφέρει καμιά δεκαριά φορές και να με κόβει συνέχεια ώσπου να βαρεθώ και να σταματήσω να πηγαίνω. Τότε πήγα στην προϊσταμένη και της ανέφερα το συμβάν. Η προϊσταμένη ήταν πολύ εξυπηρετική και τιμάει τη θέση της. Φώναξε τη στατικό και την επέπληξε, αλλά αυτή αντί να παραδεχτεί το σφάλμα της φώναζε κιόλας. Πήγα την επόμενη μέρα με κάποιες διορθώσεις και με τα χίλια ζόρια με πέρασε, πράγμα που αποκλείεται να είχε συμβεί αν δεν είχα πάει στην προϊσταμένη. Το ωραίο της υπόθεσης; Επειδή ο μηχανολόγος που πήγα μετά μου είπε πάνω στις κατόψεις των αρχιτεκτονικών να βάλω τις μονώσεις και τα κλιματιστικά, ήρθε αυτή στο διάδρομο και μου είπε να ξαναπεράσω στατικά!!! Προφανώς το έκανε για να με εκδικηθεί και να φοβηθώ, αλλά αφού είδε ότι δεν πτοήθηκα μαζεύτηκε. Τελικά πήρα την άδεια χωρίς να ξαναπεράσω από αυτήν. Ρώτησα άλλους μηχανικούς σχετικά με τη συμπεριφορά της και όλοι μου είπαν ότι είναι απαράδεκτη. Πρέπει να φωνάξουν μερικοί μηχανικοί για να σταματήσει να συμπεριφέρεται έτσι και να κάνει ελέγχους που δεν πρέπει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.