Μετάβαση στο περιεχόμενο

libofil

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by libofil

  1. Αυτό πίστευα και εγώ, αλλά όοοχι, κόλλησαν στη συγκεκριμένη φράση... Από τους ΚΑΔ φυσικά και φαίνεται ότι πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.), αφού βάσει του Ν. 3707 ΦΕΚ Α 209, άρθρο 1 "...ως ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούνται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ατομικές ή εταιρικές, οι οποίες παρέχουν σε τρίτους μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες υπηρεσίες: .... (θ) Εγκατάσταση, συντήρηση, ... συστημάτων ασφαλείας...". Στον ίδιο νόμο, άρθρο 4, όμως διαβάζουμε: "1. Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας υποχρεούνται: α) Να φέρουν στην επωνυμία τους την φράση 'ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας'....". Το ΤΕΕ και η ΔΟΥ μου λένε ότι επωνυμία στις ατομικές επιχειρήσεις είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου, δηλ. δεν προβλέπεται καταχώρηση κάποιας άλλης εκτενέστερης επωνυμίας ή τίτλου... Πάντως, τη φράση αυτή όντως την βλέπω συχνά σε εταιρείες του κλάδου (ΕΠΕ, ΑΕ), μήπως στο άρθρο 4 αντί να γράψουν "εταιρείες" έγραψαν "επιχειρήσεις" που περιλαμβάνουν και τις ατομικές;
  2. Καλησπέρα, σαν άνεργος μηχανικός (μέλος του ΤΕΕ) και βασιζόμενος στις γνωριμίες που έχω με αρκετούς πελάτες από την προηγούμενη απασχόλησή μου σαν υπάλληλος σε εταιρεία που έκλεισε, αποφάσισα να κάνω έναρξη ατομικής επιχείρησης στη ΔΟΥ με αντικείμενο τα συστήματα ασφαλείας (μελέτη, εγκατάσταση, συντήρηση,...). Για το συγκεκριμένο αντικείμενο απαιτείται άδεια λειτουργίας από την αστυνομία (δεν μου την ζήτησε η ΔΟΥ για την έναρξη, την ζήτησα εγώ στη συνέχεια από την αστυνομία, ως όφειλα). Η αστυνομία λέει ότι στην Βεβαίωση Έναρξης Εργασιών Φυσικού Προσώπου που έλαβα από τη ΔΟΥ πρέπει να αναγράφεται το λεκτικό "Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας" για να μπορέσει να μου δοθεί η άδεια... Στις ατομικές επιχειρήσεις όμως (φυσικό πρόσωπο) δεν υπάρχει άλλη επωνυμία πέρα από το ονοματεπώνυμό μου. Πως και που μπορεί να αναγραφεί τελικά κάτι τέτοιο; Η ΔΟΥ λέει ότι δεν είναι αρμόδια για επωνυμίες και διακριτικούς τίτλους, αυτό είναι δουλειά του Επιμελητηρίου, το ΤΕΕ από τη μεριά του λέει ότι δεν κάνει καταχωρήσεις/εγγραφές επωνυμίας ή διακριτικού τίτλου για ατομικές επιχειρήσεις (φυσικό πρόσωπο) παρά μόνο για εταιρείες (νομικό πρόσωπο). Ειλικρινά, έχω μπερδευτεί, ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω επ' αυτού; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.