Μετάβαση στο περιεχόμενο

silemini

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. κύριοι, διάβασα όλες τις απαντήσεις σας, εκτύπωσα κ τα ΦΕΚ που μου προτείνατε, ετοιμάζεται νομοσχέδιο και μακάρι να μας ευνοήσει για την πολυπόθητη εξαγορά και νομιμοποίηση, είμαι ωστόσο επιφυλακτική. Όσα μου γράψατε, αν κ δεν τα αντιλαμβανομαι απόλυτα, με προσγείωσαν απότομα. Το συμπέρασμα είναι να απευθυνθούμε σε ειδικό όπου θα ρωτήσω οπωσδήποτε διευκρινίσεις σε όσα μου γράψατε. Με τιμά το γεγονός ότι ως επαγγελματίες ασχοληθήκατε και απαντήσατε στα ερωτήματά μου, πολλά ευχαριστώ και Καλή Ανάσταση!
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Με λύπη αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενά σας πως αν δε βγει νόμος που να νομιμοποιεί τα καταπατημένα δημοσίου δε συμφέρει να ξοδέψει κανείς χρήματα για παράνομες πράξεις ανακαίνισης καθώς και τη μισή του ζωή υπό το άγχος της καταγγελίας. Μήπως είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει τέτοιος νόμος? Πόσα και πόσα χρόνια τον περιμένουμε..... Δυστυχώς μου φαίνεται εντελώς ασύμφορο να πληρώνει κανείς το τσουχτερό πρόστιμο διατήρησης για ένα σπίτι που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε ως κατοικία. και πάλι πολλά ευχαριστώ !
  3. Καλημέρα κύριοι, Πρόσφατα κληρονόμησε η μητέρα μου το σπίτι του παππού μου και σκοπεύει να το δώσει σε μένα. Είναι μια παλιά, πανέμορφη κατά τη γνώμη μου, αυθαίρετη μονοκατοικία χωρίς περίφραξη της αυλής σε οικόπεδο του δημοσίου για το οποίο θυμάμαι ο παππούς να πληρώνει πρόστιμο διατήρησης. Το σπίτι ήδη είναι 50 ίσως και 60 ετών και χρειάζεται ανακαίνηση για να γίνει κατοικήσιμο. Συζητείται ότι θα βγεί νόμος σύμφωνα με τον οποίο θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να αγοράσει και το οικόπεδο ώστε να νομιμοποιηθεί το αυθαίρετο πράγμα που φυσικά επιθυμούμε πολύ. Τα ερώτηματά μου είναι τα εξής: 1) Μπορεί νόμιμα να γίνει ανακαίνηση έως τη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου όπως πατώματα, κουζίνα, μπάνιο, κουφώματα, βαφή ίσως και γκρέμισμα κάποιον εσωτερικό τοίχο καθώς και σουλούπωμα στην αυλή του χωρίς να φοβόμαστε κάποια καταγγελία από γείτονα και με σκοπό να μετακομίσουμε μόνιμα εκεί? 2) Θα μπορούσα να αναθέσω σε κάποιον ειδικό τη μελέτη ώστε να μας προτείνει το πώς θα διαμορφώσουμε την αυλή και το εσωτερικό του σπιτιού και αν ναι θα έπρεπε να απευθυνθώ σε αρχιτέκτονα ή μηχανικό? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.