Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νηρηίδα

Members
  • Περιεχόμενα

    0
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Νηρηίδα's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ. Θα πάω στο αρμόδιο τμήμα του ΤΕΕ. Για την αμοιβή έχω πάει ήδη και μου είπαν ότι για να δώσω τις βεβαιώσεις και να πάρει ρεύμα πρέπει να κατατεθεί ολόκληρη η αμοιβή σε αυτόν που έχει οριστεί γενικός επιβλέπων στην άδεια.
  2. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές και απαντώ σε ερωτήματα. Δεν έχω υπογράψει παρά μόνο ανάληψη επίβλεψης . Στο ΤΕΕ ακόμα δεν έχω πάει... Πριν από αυτή τη συνεργασία μου με τον κ. ιδιοκτήτη έχω εκπονήσει μια ακόμη αρχιτεκτονική μελέτη σε φάση οριστικής για άλλο ακίνητο χωρίς να πάρω cent! Νομίζω, από ότι έχω καταλάβει τις τελευταίες μέρες, διαβάζοντας διάφορους νόμους, ότι δεν με συμφέρει να παρατηθώ γιατί αμέσως θα ορίσει ένα δικό του άλλο μηχανικό με συμφωνημένη εξευτελιστική αμοιβή , θα πάρει ρεύμα και τέλος. Κάνοντας διακοπή εργασιών, -που όπως όμως είπα έχει φίλους στην υπηρεσία δόμησης - η υπηρεσία δόμησης πρέπει να διακόψει κάθε εργασία και να ορίσει ελεγκτή δόμησης που θα πάει και θα ελέγξει τί ακριβώς έχει γίνει και ακολουθεί αναθεώρηση αδείας για τις παρανομίες , και καταβολή της επίβλεψης ..... Και φυσικά πρέπει να ξεχάσω την προσωπική σχέση , αυτό είναι το θέμα , εδώ θέλω ώθηση.. Και λόγω των υψηλών του γνωριμιών στην πολεοδομία, θα πρέπει προηγουμένως την αίτηση για διακοπή εργασιών να την κοινοποιήσω στην επιτροπή επιθεωρητών ελεγκτών δόμησης . Ενημερώθηκα, ότι πρέπει να δηλώσω ταυτόχρονα στην αίτηση διακοπής,ότι το στάδιο που άφησα το έργο να είναι μετά την ολοκλήρωση και των τούβλων για να μην έχω πρόβλημα με τις αυθαιρεσίες που έκανε ο ιδιοκτήτης στην πορεία. Δεν ξέρω αν αυτό επιφέρει μείωση της αμοιβής επίβλεψης, μιας και έχω κάνει για αυτόν πολλά περισσότερα. Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ή γνωρίζει πως θα βρω μια κατεύθυνση για να ψάξω θα με βοηθούσε πολύ .
  3. Από την ημέρα που έκανα το ερώτημα στο forum έκανα μια μικρή έρευνα περί υποχρεώσεων του γενικού επιβλέποντος έργου όπως ορίζεται από τις αναθέσεις αναλήψεις της υπηρεσίας δόμησης και περί ασφάλειας στην οικοδομή. Με λίγα λόγια αυτό που ισχύει είναι : ο γενικός επιβλέποντας αποζημιώνεται από τον κύριο του έργου- ιδιοκτήτη για δουλειά του κράτους που είναι η εφαρμογή των εγκεκριμένων από την αρμόδια αρχή αρχιτεκτονικών σχεδίων . Δεν ευθύνεται για την ασφάλεια στο έργο εκτός και αν έχει υπογράψει με τον ιδιοκτήτη άλλη σύμβαση. Δεν αναφέρεται πουθενά -και πραγματικά διάβασα νόμους από το 1930 - το πόσες επιβλέψεις θα γίνουν, ποια στάδια θα παρακολουθήσει και πότε . Είναι υπεύθυνος μόνο για την καλή εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης .
  4. Μου τονίζει συνέχεια ότι έχει φίλους στην πολεοδομία και θα πάρει ρεύμα. Υπάρχει και ένας νόμος ο 4258 14/4/2014 άρθρο 34 που πραγματικά επιτρέπει την σύνδεση με τα δίκτυα υπό προϋποθέσεις. Το ερώτημα παραμένει : να κάνω διακοπή εργασιών;
  5. Λοιπόν συνάδελφοι είχαμε συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη την ελάχιστη νόμιμη επίβλεψη για ότι ίσχυε το 2011. Το έργο βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα από την έδρα μου. Το πρώτο χρόνο έκανα πολλές επισκέψεις λόγω μεγάλης κλίμακας εργασιών στο περιβάλλοντα χώρο και για να ετοιμάσουμε μια μεγάλη βάση για κτήριο και κολυμβητική δεξαμενή.... Στη συνέχεια και ενώ είχε συμφωνήσει ότι θα υπήρχε εργολάβος στο εργοτάξιο- ενώ δεν ήρθε ποτέ κανένας- συνειδητοποίησα ότι ήθελε να εκτελέσω υψηλή επιστασία με αμοιβή κανονικής επίβλεψης, και κάνοντας επιλογή και έχοντας την ευθύνη όλων των συνεργείων. Εκεί και ενώ το κτήριο προχωρούσε (είναι και η σχέση στη μέση ) του εξήγησα ότι πρέπει να διαμορφώσουμε άλλη αμοιβή και μέχρι να γίνει αυτό φτάσαμε και στα συνεργεία για κουφώματα μέσα -έξω , σοβατίσματα και κέλυφος όλα τα συνεργεία συντονισμένα, μου είπε ότι θα συνεχίσει μόνος του και ότι δεν με χρειάζεται. Φυσικά έγινα τούρκος και του εξήγησα ότι οπωσδήποτε πρέπει να πληρώσει την επίβλεψη ότι και αν γίνει.
  6. Ευχαριστώ για τα σχόλια. Αλλά δεν εξήγησα ότι δεν έχω κάνει διακοπή εργασιών στην υπηρεσία δόμησης ακόμα και ότι με συμβούλεψαν να το κάνω. Γιατί μετά την ολοκλήρωση και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ο ιδιοκτήτης δεν μου επέτρεψε να ξαναπάω στο έργο για διάφορους οικονομικούς λόγους. Υπάρχει οικογενειακή σχέση και δεν προχώρησα τότε σε κάποια ενέργεια. Μαθαίνω τώρα από συνεργεία δικά μου που χρησιμοποίησε στην συνέχεια ο εργοδότης ότι έχει κάνει κάποιες μικρές αυθαιρεσίες ως προς τη δόμηση. Ζητάει από μένα τώρα βεβαιώσεις για να κλείσει η άδεια και να πάρει ρεύμα και εγώ προφανώς του ζητάω κατάθεση επίβλεψης και αυτοψία. Αρνείται και διατείνεται ότι δεν χρωστάει τίποτα κλπ. Απλά δεν γνωρίζω καθόλου τη διαδικασία για τη διακοπή εργασιών και αν έχει νόημα μια και σχεδόν έχει τελειώσει το κτήριο.
  7. Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει οτιδήποτε γαι τη διαδικασία και το νομικό πλαίσιο, η βοήθειά του θα ήταν σημαντική !
  8. Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει οτιδήποτε γαι τη διαδικασία και το νομικό πλαίσιο, η βοήθειά του θα ήταν σημαντική !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.