Μετάβαση στο περιεχόμενο

jimbas

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

jimbas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Απο το wiki link συμπεραίνω οτι δεν υπάρχει τόσο θέμα τοξικότητας απο τα VOC σε κανονικά άτομα, αλλά "γενικά" προβλήματα απο τη μακροχρόνια έκθεση σε αυτά αλλά και σαφώς θέμα αλλεργιών και το "σύνδρομο άρρωστου κτιρίου". Άρα επανέρχομαι στο αρχικό μου ερώτημα: Kατά πόσον είναι επικίνδυνο ένα ακρυλικό χρώμα σε εσωτερικό χώρο τιμής VOC 20-25gr/l για φυσιολογικούς ενήλικες? Επίσης, έχω επαληθευμένη αναφορά για περίπτωση στιγμάτων μούχλας σε τοίχο πίσω απο ντουλάπα και ντιβάνι, σε μεσοτοιχία του ίδιου σπιτιού, όπου με πλαστικό χρώμα επανεμφανίστηκε μετα απο 2 χρόνια,ενώ με ακρυλικό στη συνέχεια έχουν περάσει 8 χρόνια και δεν υπάρχει επανεμφάνιση ακόμη. Το ρωτώ γιατί έχω τέτοιες περιπτώσεις στο σπίτι μου. Το ότι βρίσκονται σε μεσοτοιχία σημαίνει προφανώς δεν υπάρχει θερμογέφυρα και το πιο πιθανό είναι να οφείλεται ακριβώς επειδή υπάρχει επάνω στον τοίχο ογκώδες σταθερό αντικείμενο, άρα κακός αερισμός. Αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα και με συγκεκριμένο τύπο χρώματος? Η παραπάνω αναφορά που έχω για το ακρυλικό προφανώς δεν είναι στατιστικό δείγμα.
  2. Δεν έχω καταλάβει κάτι. Όταν λέει το προιόν "μέγιστο επιτρεπόμενο VOC γιαυτό το προιόν-ακρυλικά εξωτερικής χρήσης κλπ.."είναι προφανώς διαφορετικά τα πρότυπα για πλαστικά εσωτερικής χρήσης και άλλα για τα ακρυλικά? Για ποιόν λόγο? Εφόσον το πιστοποιητικό της ΕΕ στηρίζεται συγκεκριμένα σε εκπομπές μάλιστα συγκεκριμένων σωματιδίων, τότε γιατί να γίνεται διαχωρισμός-χαρακτηρισμός των προιόντων? Θέλω να πω οτι αν μου λέει το πρότυπο ότι τα συγκεκριμένα VOC έχουν διαφορετική συμπεριφορά-επίδραση σε εσωτερικό απο ότι σε εξωτερικό χώρο(που είναι προφανές) και μου λέει πόσο μέγιστο επιτρεπόμενο πρέπει να έχω σε εσωτερικό χώρο (ακόμη και μηδέν αν θέλετε, αφού λέτε για μηδέν VOC ) τότε κακό του κεφαλιού αυτού που θα πάρει το οποιδήποτε προιόν με VOC > 0 ασχέτως σύστασης-πλαστικού ή ακρυλικού.
  3. Η λύση της διαπνοής ασχέτως υγρασίας δεν είναι extreme αλλα υποχρεωτική για ορισμένους χώρους. Extreme εννοώ την περίπτωση ακρυλικού(το οποίο λέτε πως δεν έχει ανοικτή διαπνοή), όχι κάποιου άλλου. Ωραία λοιπόν ποιά είναι ανοιχτής διαπνοής? Προφανώς κάποια πλαστικά ή πλαστικά οικολογικά? Κάποιο link με brands θα με βοηθούσε. ΟΧΙ οι ΠΟΕ αναφέρονται στην χημική σύσταση της βαφής και για εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να είναι ΜΗΔΕΝ. Μήπως είναι κάπως θεωρητκό αυτό? Δυστηχώς όσο και να έψαξα στην αγορά τα xρώματα με το χαμηλότερο ΠΟΕ είναι 10gr/l. Βέ αναφέρεται ως "μέγιστο 10g/l" που φυσικά δεν λέει κάτι. τι είναι η διαπνοή και η ατμοπερατότητα? το ίδιο πράγμα Εννοείται πως μετά και την τοποθέτηση του κελύφους, θέλω ακόμη πιο πολύ τη διαπνοή. Κακός τοποθετήθηκε πριν λυθεί το θέμα με την υγρασία. Μπορεί τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Είστε σίγουρος? Μα εξ αρχής γι αυτό δεν τοποθετούμε τη θερμομόνωση σε παλιά σπίτια? Για να αντιμετωπίσουμε τις θερμογέφυρες & άλλα που δημιουργούν υγρασία? Τοποθετήθηκε λοιπόν η μόνωση+στέγη το φθινόπωρο, άφησα το χειμώνα να περάσει με αναμένο καλοριφέρ, περασε κι η άνοιξη, ανέπνευσε το σπίτι, έβγαλε τι υγρασίες είχε να βγάλει, και μέσα στο καλοκαίρι θα βάψω τους τοίχους. Τι δεν έκανα σωστά?
  4. Tώρα μπερδεύομαι - τι είναι η διαπνοή και η ατμοπερατότητα? Είναι το ίδιο με τις τιμές σε ΠΟΕ?(πτητικές οργανικές ενώσεις) Δεν υπάρχει θέμα κοινών αλεργιών κλπ για να πάω σε λεγόμενα "οικολογικά" ή αντιαλεργικά χρώματα, μιλώ για το ποια είναι εν δυνάμει επικίνδυνα για καρκινογενέσεις κλπ. Το ακρυλικο μου το προτείνει ο μάστορας ως καλύτερο-μονιμότερο-σταθερότερο για την αποφυγή μούχλας - υγρασίας στο μέλλον, βλέποντας τη μούχλα στους τοίχους μου. Απο την άλλη, μόλις έχει τοποθετηθεί θερμοπρόσωψη παντού + στέγη, που σημαίνει οτι η ανωτέρω μούχλα υπάρχει απο την πρότερη κατάσταση, δηλ δεν ξέρω κατα πόσο είναι πλέον απαραίτητη τέτοια extreme λύση, όπως ακρυλικό. Ποιά είναι η γνώμη σας? Εννοείται πρώτα θα καθαριστούν - ξυστούν οι τοίχοι απο τα παλιά χρώματα-μούχλα και μετά θα περαστεί το νέο.
  5. Καλησπέρα σε όλους- καλώς σας βρήκα. Μπορώ να δω κάπου τις τελευταίες προδιαγραφές της ΕΕ όσον αφορά το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο σε ΠΟΕ για τα χρώματα εσωτερικού χώρου? Αλλού βλέπω 40 gr/lt κι αλλού 30 gr/lt. To θέμα προέκυψε απο την πρόταση του ελαιοχρωματιστή μου να μου βάψει τα δωμάτια με ακρυλικό τσιμεντόχρωμα κι όχι με πλαστικό, για καλύτερη εφαρμογή - αποφυγή υγρασίας κλπ. Το ότι είναι καλύτερα και σταθερότερα τα ακρυλικά δεν το αμφισβητώ, το θέμα είναι κατα πόσον ενδείκνυνται για εσωτερικούς χώρους απο πλευράς υγείας. Αν δηλ δω οτι καποιο ακρυλικό αναφέρει επάνω 39gr/lt με μέγιστο επιτρεπόμενο σε εσωτερικούς χώρους τα 40gr/lt εννοείται δεν θα αυτοκτονήσω... Eκτός πια κι αν υπάρχει ειδικό ακρυλικό για εσωτερικούς χώρους, με λογικές τιμές σε ΠΟΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.