Μετάβαση στο περιεχόμενο

George Dionysopoulos

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

George Dionysopoulos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Kαι για του λόγου του αληθές η ακριβής άσκηση λέει-Το στροφείο μιας φυγοκεντρικής αντλίας έχει εξωτερική διάμετρο 0,305m και επιφάνεια εκρροής Α2=0,111.Τα πτερύγια είναι κεκαμένα έτσι ώστε η σχετική ταχύτητα στην έξοδο να σχηματίζει γωνία 145 μοίρες με την εφαπτομένη στην πτερωτή.Η διάμετρος του σωλήνα αναρρόφησης είναι 0.3 μέτρα και της κατάθλιψης 0,23 αντίστοιχα. Αφού η αντλία έχει τοποθετηθεί σε ύψος 1,7 μέτρα κατά την αναρρόφηση δείχνει 3,6 mH20 κάτω από την ατμοσφαιρική πίεση και κατά την κατάθλιψη 18.6 mH20 πάνω από την ατμοσφαιρική πίεση όταν η αντλία έχει παροχή Q=0,194.To ρευστό που διακινεί είναι νερό.Οι στροφές είναι 1200rpm και ο κινητήρας που χρησιμοποιείται για την οδήγηση της αντλίας έχει ισχύ 96 ΗΡ.α)να βρεθεί η απόδοση του όλους συστήματος β)η υδραυλική απόδοση και γ)οι απώλειες στον σωλήνα αναρρόφησης.
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!Υπάρχει κάποιος τρόπος η πίεση να βγει 6,4 και 28.6 mΣΥ?Υ.Γ το υγρό μου είναι νερό και πραγματικά είναι το μοναδικό σημείο που έχω κολλήσει γιατί δεν ξέρω πως έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα.
  3. Κάλησπέρα σας, Είμαι φοιτητής Μηχανολογίας και το πρόβλημά μου είναι το εξής:Σε μια φυγοκεντρική αντλία, η διάμετρος του σωλήνα αναρρόφησης είναι 0.3 μέτρα και της κατάθλιψης 0,23 αντίστοιχα. Αφού η αντλία έχει τοποθετηθεί σε ύψος 1,7 μέτρα κατά την αναρρόφηση δείχνει 3,6 mH20 κάτω από την ατμοσφαιρική πίεση και κατά την κατάθλιψη 18.6 mH20 πάνω από την ατμοσφαιρική πίεση.Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να υπολογίσω την με τον γνωστό τύπο P=ρ*g*h για να βρω το μανομετρικό.Πρέπει να λάβω υπόψιν με κάποιο τύπο το ύψος και τις διαμέτρους της σωλήνωσης? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.