Μετάβαση στο περιεχόμενο

petrosb

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by petrosb

  1. Οπότε όποιος ασκεί διπλή δραστηριότητα, οι εισφορές του προκύπτουν από το άθροισμα του εισοδήματός του και από τις 2 δραστηριότητες; Δηλαδή κάποιος που είναι μέτοχος ομορρύθμου εταιρίας και έχει εισόδημα από αυτή και παράλληλα δουλεύει ως μηχανικός με ΤΠΥ ως μισθωτός (ασφαλιστικά), οι εισφορές του προκύπτουν από τα ΤΠΥ συν το εισόδημα από την συμμετοχή του σε εταιρεία?
  2. Σας ευχαριστώ πολύ και του δύο. Γνωρίζω για την απαλλαγή απο τον ΟΑΕΕ καθως ειχα αναφέρει το προβλημα μου και με είχαν παραπέμψει στο ΤΣΜΕΔΕ. Το κύριο πρόβλημα μου είναι πως είμαι μέλος ομορρύθμου εταιρίας και δεν θέλω να αποχωρήσω από αυτήν ως μέλος και για αυτό τον λόγο πληρώνω ΤΕΒΕ. Γίνεται να παραμείνω μέλος στην εταιρία έχοντας το χαρτί απαλλαγής του ΟΑΕΕ καθώς θα είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ μετά; Δηλαδή να μην γίνει τροποποίηση του καταστατικού της εταιρίας. Επιπλέον έψαξα να βρώ στο Ν 4387/2016 τις νέες εισφορές του ΤΣΕΜΔΕ αλλά δεν τις βρήκα. Θα μπορούσατε να με παραπέμψετε στην εν λόγω παράγραφο? Αυτη την στιγμή πληρώνω 450 ευρώ το δίμηνο ΤΕΒΕ και γνωρίζω ότι οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ για τον νεοεγγρεγραμενους είναι 1035 ευρώ/εξάμηνο. Σας ευχαριστώ πολύ.
  3. Καλησπερα σας, Είμαι σε διδακτορικό πρόγραμμα του Πολυτεχνείου και μου ζήτησαν ότι πρέπει να δουλεύω με μπλοκάκι για να με πληρώνουν από τον ΕΛΚΕ. Έιμαι ήδη ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ τα τελευταία χρόνια και δεν θέλω να αποχωρήσω από αυτό. Γίνεται να πάρω την άδεια άσκησης επαγγέλματος από το ΤΕΕ χωρίς να γραφτώ στο ΤΣΜΕΔΕ? Γνωρίζω ότι απαγορεύεται η παράλληλη ασφάλιση. Γίνεται να μου δώσουν χαρτί ασφαλιστικής απαλλαγής από το ΤΣΜΕΔΕ ώστε να πληρώνω μόνο ΤΕΒΕ? Στον ΕΛΚΕ του Πολυτεχνείου με ενημέρωσαν ότι γίνεται να δουλεύω με μπλοκάκι με ΤΕΒΕ αλλά χρειάζονται την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω για την οποιαδήποτε βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.